Четвъртокласници - 2025/2026

• 25 270
  • 454
  •   1
Отговори
# 360
Нямам, ние сме по математика РП с Пъстра математика. Книжката е прекрасна, дори не знаех че съществува.
Искам да ви кажа, че при нас Трети клас започна яко на скорост. Не са минали и две седмици, а по БЕЛ - няколко страници с правила. По английски - една шепа нови думи. По ЧиО - да разказваме уроците, като до тук е само един, но си е учене на разказване на урок. Не съм против ученето, обаче в момента имам ужасно много работа, и не ми остава време да учим. Опасявам се да не изостанем от самото начало. Sad При вас как е с натоварването?

# 361
  • пустинята Гоби
Моят син отново се разболя и си остана вкъщи Rolling Eyes . Нищо особено, но доста подкашля сутрин особено и просто нямаше как да го пусна на училище. Наваксваме с домашните, общо взето преговор и първите уроци по ЧП и ЧО. Има сборник по математика тази година, който е приятната изненада. Мечо и медунка още не е донесъл вкъщи, досега винаги ги е имал, та ще видим.

# 362
И при нас тръгнаха с 200. Децата донесоха за уикенда само ЧП, ЧО и АЕ. И по трите имаме за учене. За български и математика ще изчакам още 2 седмици и ще питам госпожите, дали е нужно учим през уикенда.

# 363
И моето беше болно у дома и уикенда падна едно яко дописване и разказване по ЧО и ЧП.Много му беше трудно,а е едва на първи урок.Трябва им време и ще свикнат с понятия и определения.По БЕЛ са още на преговор,по англ.език не беше донесъл учебниците и ще наваксва през седмицата.Всичко е под пълна пара😉

# 364
  • София
И моята беше в кюпа с болните. Някакъв стомашен вирус, но мина за два дни. И за тези два дни има купища за работа, включително по ИИ и ТП, където са изработвали седмичната програма.

Само да са здрави, другото ще се нагласи някак.

# 365
  • София
Не знам какво учи, но вече има 6 оценки. 4 от входни, 1 от диктовка и 1 от изпитване.

# 366
  • София
Девойката вчера е правила входно по БЕЛ. Според нея се е справила, предстои да разберем дали е така.
В сряда ще имат и входно по математика, но там е някакси много по-уверена и нямам притеснения.
Миналата седмица е минало входното по ЧО, а тази май ще е и по ЧП.
Тя засега не се оплаква от някакво натоварване. Чете и допълнително по малко всеки ден. В момента е на "Историите на доктор Дулитъл".

# 367
И моето донесе книга от библиотеката,чете 20мин.вчера,а уроците ще почакат🤪

# 368
А аз още нямам е дневник. В новото училище сме с нов дневник, и май са ме позабравили.

# 369
  • Русе

Тесногърда ли съм ? Или само аз намирам за неуместно подобен начин на вмъкване и поставяне над българите на ромите? Нямам спомен,а не съм толкова възрастна да съм учила за други народи , техните празници и легенди.

# 370
  • София
Какъв е проблемът ви точно? Не разбирам?

# 371
  • София
И аз не виждам проблем.
В урока се говори за толерантност и уважение към всички хора и че празниците уж са различни, но си приличат.
Конкретният пример само показва, че и българите, и ромите почитат Свети Георги.
Конспирация и противопоставяне, а още повече поставяне на някого пред другия, не виждам... 🤔

Разбира се, че се учи (и сме учили) за празниците и обичаите и на други народи и религии. Не виждам лошо в това, даже напротив. Това изгражда широкоскроени личности с богата обща култура.

# 372
Аз дори се зарадвах, че покрай урока на децата съм научила нещо ново за мен.

# 373
В учебника на клет е още по-широко застъпено, даже се обяснява повече за чуждите празници (ромската Василица, байряма и тн.), отколкото за нашите. Аз го намирам за проблем. Може да се спомене, че има различни религии, етноси и начини на празнуване, но чак толкова детайли ми идват в повече. Ние не сме учили такива неща на тази възраст. Не го намирам за редно, толерантността ми идва в повече и не ми е проблем да си го призная. Ако искам детето ми да учи за религии, ще го пратя на такъв час.

# 374
  • Бургас
Добре де, а не е ли проблем мюсюлманите да учат само за христианските празници ? Или да не питам?

Общи условия

Активация на акаунт