Първокласници 2024/2025

• 32 637
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Пропуски няма, но нивото е МОН.

# 511
При нас дават домашни за събота и неделя.През седмицата някой път ни дават работен лист със задачи,които ще правят децата на занималнята,но това е защото моето дете не ходи на занималня и си го вземам на обяд.Радвам се,че не го мъчат с много домашни и засега се справя добре.Правят диктовки,доста букви са взели,с математиката също са напред.Смятат с по 4 числа вече.Като цяло смятам,че времето в училище е достатъчно за учене ако учителят е добър,а вкъщи детето да си играе и да си почива.

# 512
  • София
Моята госпожица също няма домашни, нито през седмицата, нито през почивните дни. Достатъчно време е в занималнята, нали за това са там. Вкъщи си почива. Само уикенда ѝ давам някакви неща,. Най-често да преписва текст

# 513
Здравейте,
Разрешените отсъствия по семейни причини по коя наредба и кой член са?
Защото на мен ми искат заявление да попълня за отсъствия по Наредба за приобщаващо?! образование, чл. 62?
понеже не съм много на ясно това ли е Наредба за всички ученици, по която се разрешават отсъствия по семейни причини?

# 514
Здравейте,
Защото на мен ми искат заявление да попълня за отсъствия по Наредба за приобщаващо?! образование, чл. 62?
понеже не съм много на ясно това ли е Наредба за всички ученици, по която се разрешават отсъствия по семейни причини?
Погледнах какво пише в нашето "Заявлението по домашни причини", и да пише същия член, който цитирате. "чл. 62, ал.1, т. 3 от Наредбата  за приобщаващото образование и ПДУ "- " (изм. - ДВ, бр. 23 от 2024 г., в сила от 19.03.2024 г.) до 15 учебни дни в една учебна година с мотивирано заявление от родителя до класния ръководител, но не повече от 5 дни наведнъж;"

# 515
Здравейте,
Погледнах какво пише в нашето "Заявлението по домашни причини", и да пише същия член, който цитирате. "чл. 62, ал.1, т. 3 от Наредбата  за приобщаващото образование и ПДУ "- " (изм. - ДВ, бр. 23 от 2024 г., в сила от 19.03.2024 г.) до 15 учебни дни в една учебна година с мотивирано заявление от родителя до класния ръководител, но не повече от 5 дни наведнъж;"
Благодаря!

# 516
  • Plovdiv
В интернет има готови бланки за бележки по семейни причини. Аз съм им извинявала с такава бележка

# 517
За сефте бях на родителска среща, на която от 24 родители, 13 бяхме бащи.

# 518
  • В средата на времето
Simple Smile Това е интересно. На нашата родителска имахме само един мъж, за цвят.Simple Smile

# 519
Да и а съм писала преди в свободен текст на другото дете, но вече е заявление по Наредба за приобщаващо образование по образец на у-щето.
И за тази наредба питах дали е тя, защото пише  - приобщаващо образование?

# 520
Simple Smile Това е интересно. На нашата родителска имахме само един мъж, за цвят.Simple Smile

При това, с изключение на една майка, само бащи задаваха въпроси. Единият дори си беше подготвил предварително списък с такива.

# 521

При това, с изключение на една майка, само бащи задаваха въпроси. Единият дори си беше подготвил предварително списък с такива.
Или някоя майка му го е приготвила Simple Smile

# 522
Le Vert, това е страхотно! По мое мнение е крайно време майките да оставят бащите и те да бъдат родители.
По това, което виждам е не от нежелание, а защото майките все са убедени, че могат да свършат "задачите" по най-добрия начин. Мноооого грешно според мен.

# 523

Или някоя майка му го е приготвила Simple Smile

Не му ги беше приготвила. Човекът се оказа член на училищното настоятелство (покрай голямото им дете), дори беше донесъл презентация на изпълнени и планирани проекти от настоятелството.

# 524
Браво на тези бащи.Повечето мъже смятат,че задълженията им се изчерпват с това да ходят на работа.Синът ми като беше на градина,все жени бяхме на родителските срещи.В училище от септември сме нямали родителска среща,но и тогава имаше само един баща за цвят.

Общи условия

Активация на акаунт