Първокласници 2024/2025

• 32 626
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Дъщеря ми получи работна тетрадка от 16 страници домашна за ваканцията... Малко прекаляват, но...
Иначе започнаха със състезанията, някакво Аз зная и умея, от което има грамота за 50 точки, максимума.

# 526
Частно училище ли е това? При нас няма нищо, но е добре да се позанимава с други неща.

# 527
И при нас няма изобщо, уж.

# 528
  • В средата на времето
Моята девойка също получи коледна тетрадка за домашна работа - малко писане, малко смятане и доста оцветяване. Имат задача и да си прочитат взетите текстове от буквара, за да не загубят тренинг. И така също преминава ваканцията вкъщи...🙄🙂

# 529
  • София
Весела Коледа на всички!
При нас имаше диктовки и по едно домашно по Бел и Мат. Домашното, което е по-различно, е следното - на бял лист да се сложат снимки от ваканцията и да се опишат. Та, това ни е задачата.
Иначе и при нас се провеждат състезанията на СБНУ и дъщеря ми има 50 т на Знам и мога и на Рисуване.

# 530
Не е частно, държавно квартално училище, към което бях предубедена, защото в моето детство беше много посредствено, направо изпаднало.
Но от десетина години са в разни класации по НВО, явно е на цената на натискане.

# 531
Домашното на детето е направо символично в сравнение с първите седмици, когато ги наказваха с домашни за липсата на дисциплина на 1-2 деца. Още не го е подхванала, вероятно неделята преди първия учебен ден след ваканцията ще му отдели време.

За състезанията - не всички училища или класни си правят труда поне да дават информация, затова, ако имате интерес към някой предмет или сфера - по-добре потърсете тема тук във форума и я следете. Аз следя темата за математическите състезания, ако чакам на класните, нямаше и да разбера, че има такива.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 17:53 от EmmaT

# 532
При нас даваха почти всяка седмица за допълнително домашно теущите мат.състезания от минали години - МБГ, ИС, КМС и т.н. За съжаление, нашият не проявява интерес към мат и не ходи на самите състезания, но все пак му давам задачи от тях за упражнение. От друга страна, предстои едно от силните състезания по БЕЛ - Любословие - предстои да видим дали ще направят организация и подготовка за него. За ваканцията има само задачи за четене с разбиране и четене на книжка по желание и представяне пред класа. Щеше да е добре да бяха дали и някое и друго упражнение по БЕЛ и МАТ, но си имаме вкъщи помагала и му давам по малко. Същевременно, децата на роднини и приятели в различни европейски държави казват, че нямат никакви домашни за празниците и по принцип имат малко домашни. Повечето не са чували за редовно явяване на състезания. Често нямат и учебници - работят на листове и т.н. Не се очаква от родителите да са активно ангажирани с учебния процес. Всичко - в ярък контраст с нашето битие. Пък после на PISA сме последни в ЕС..

# 533
Явно сме по европейската система ние Simple Smile Simple Smile. Добре, че аз не съм толкова. За състезания засега не съм чула в нашето училище.Май ще има ЕК.

# 534
Топли, уютни и споделени с любимите хора, празници!

Първолакът беше болен предваканционно, та беше на бабин ол инклузив и е писал домашните с баба му. Остана му по английски, но ще е в последните дни на ваканцията, тъкмо да си го припомни.
За календарния план на състезанията ни информират още в началото на учебната година. На Иван Салабашев не се престраши да отиде, но от Коледното е с медал и е много щастлив.

# 535
И при нас домашното за ваканцията също е символично по бел и мат. Допълнително имаме занимания и от тетрадките, които съм купила. Сам има желание. Също четем и по няколко изречения от книжката за Франклин. В училището се провеждат състезания само на https://www.sbnu.org/ други състезания не се предлагат. Намерих един сайт в който има прикачени задачите от различни състезания, като Коледното по математика. Има всички състезания от цяла България, от 1 до 12клас. Та му изпринтирах няколко за 1 клас и му беше интересно.

# 536
При нас мина КМС-то и не принтирам други засега. Малко граматика, малко математика и повече игра е тази ваканция.

# 537
  • София
Здравейте, иска ми се да си сверя часовника с наборите. Може ли да споделите при вас до коя буква са стигнали децата в училище? Най-вероятно при всички поредността на преподаване е една и съща - според буквара.

# 538
В понеделник щели да бъдат на голямо Ф.

# 539
  • София
Буква П. 😊

Общи условия

Активация на акаунт