Първокласници 2024/2025

• 32 628
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
И на мен ми е интересно, при нас са на С

# 541
Малко "б".

# 542
  • София
Голяма буква Г.

# 543
В понеделник ще вземат малка ръкописна в

# 544
  • София
Последно са взели малко "к"

# 545
  • София
Еха, ето, подозренията ми се оказаха правилни - при нас се движат назад. След празниците циклят на д/т. Сега в понеделник тепърва ще започват "С".
Първо взеха гласните, после м, н, л, р, й, я. Всичко си вървеше супер и по план. От там нататък е мазало, много им е трудно на някои деца с буквите, които звучат по подобен начин, вкл. на едната ми дъщеря. При диктовка пише - томат, а не Домат... Тиня вместо Диня. Избягва всячески 'д'-то, защото 'т' е по-лесно за писане. Днес цяла сутрин тренираме..

# 546
Ходите ли на тези състезания - "АЗ И ЧИСЛАТА" и "МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ" ?

# 547
Ходите ли на тези състезания - "АЗ И ЧИСЛАТА" и "МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ" ?
На мен пък ми е интересно как подготвяте децата за състезания - записвате ли ги на някакви извънкласни курсове или пък решавате задачи вкъщи с тях. Обикновено задачите по тези състезания нямат много общо със задачите, които децата решават в час.

# 548
На мен пък ми е интересно как подготвяте децата за състезания - записвате ли ги на някакви извънкласни курсове или пък решавате задачи вкъщи с тях. Обикновено задачите по тези състезания нямат много общо със задачите, които децата решават в час.

Решаваме оттук архивни назад през годините ...
Аз и числата

МБГ
МБГ1

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 12:37 от Seiko7075

# 549
  • София
Ходиха на Коледното математическо състезание. Уикендите преди него вкъщи решавахме такива състезания публикувани от минали години. Те са първа смяна, а следобяд ходят на занималня, докато се приберат вече е 17:00ч и през седмицата не ги тормозя с учене. На извънкласни дейности не ходят вече, иначе е голямо препускане и уморително за тях, ако след училище и занималнята там ги чака още един урок. Но събота и неделя сутрините винаги са отделени за някакви задачки. Досега беше основно по математика и родинознание. Вече включваме и ръкописните букви по-сериозно.

# 550
При нас ги подготвя учителката им, между обяда и началото на занималнята.
За моето дете конкретно тя настоява да го записвам на състезанията, аз изобщо не държа и понеже нямам база за сравнение, не виждам да се откроява с особени познания и логическа мисъл, но очевидно се справя добре. На последното има най-много точки от целия випуск в града.

# 551
  • София
При нас ходят на състезанията на СБНУ и Таралеж.

# 552
При нас не се готвят в училище за състезания, вкъщи каквото разбере

# 553
Да, дъщеря ми има състезания на СБНУ, които се провеждат в училището и струват 8 лева.

# 554
  • Пловдив
Моя син в понеделник ще учат буквата Ф.
Записан е за състезанията по математика. В училище госпожите работят допълнително с децата, които ще ходят на състезания независимо по какво. Вкъщи така или иначе ежедневно се занимаваме поне по един час вечер със затвърждаване на материала, който са взели през деня. Събота и неделя също работим допълнително предимно четене и диктовки.
Мен ме притеснява Математика без граници, то това е повече като IQ тест отколкото математика. Малкият не е очарован от задачите на Математика без граници повече му харесват тези от учебника и от помагалата по математика. Ще видим кое състезание ще му хареса повече и ще го записвам само на него.

Общи условия

Активация на акаунт