Първокласници 2024/2025

• 32 008
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Аз също заради учителката триех. След всяка домашна пишеше "Подобри краснописа! Можеш!" и на мен ми беше неудобно да се правя, че не го виждам. Ама явно и тя забелязваше цялото триене и като се отказах аз, се отказа и тя.
Малко след това реши, че се старае достатъчно и й позволи да пише с химикал, но все още си е доооста грозно според мен.

# 631
  • Sofia
SpaceTime, има специални приставки за молив/химикалка за трениране на правилен захват. По принцип е важен захватът и за писането, и за натоварването на ръката, може да му вземете такава джаджа.

# 632
  • София
И моето момче имаше проблем с краснописа, силно подострен молив беше решението до известна степен, сега пишат с триещи се химикалки и честно казано, нещата са по-добре.
 Обърнете внимание и дали изписва правилно буквените елементи.Моят син понякога ги почваше в странен ред, което допълнително го затрудняваше.
Госпожата също му пишеше по тетрадките, че пише грозно.

# 633
Нашият не пише особено красиво, но пък правописът му е отличен.

В училището му пък ще има Европейско кенгуру и той изяви желание да участва.

# 634
Аз гледах задачите от миналогодишното кенгуру и изпаднах в потрес. Не знам, може и да има деца, които могат да ги решават, но за мен не е адекватно за първокласници. Предвид, че и датата не ни е удобна ще го пропуснем засега. Иначе обмислям да я запиша на състезателна математика, може би от втори клас.

# 635
Да, и на мен ми се видяха трудни, но все пак има деца, които ги решават...

Ние сега работим над четене, писане, общи мат. задачи...не сме за кенгуру. Моят на немски на по-дълги думи се запъва, но добрата новина е, че почна да чете книги с нормален шрифт...

С писането е все зле. Като се старае вкъщи е прилично поне четливо, но в час маже. Най-ужасно е, когато коригира без да изтрие...осмиците му наистина са зле...

# 636
Трудни са, ама е състезание в училището и е безплатно.Колкото прочетат за 90 мин, все е полза според мен

# 637
И в нашето училище ще го има състезанието на Кенгуру. Записах го. 90% от децата от класът се записаха. И аз погледнах задачите от миналата и по миналата година и се изненадах колко са трудни. Дадох ги на детето да се упражнява. Успя да реши първите 10 задачи, но следващите въобще не ги разбра. Много са сложни. Предполагам, дете 1 клас да ги реши само, се упражнява от поне 5г възраст. Може и да греша но си трябва подготовка. Ще го видим колко ще реши.
От състезанието на СБНУ, дават ли ви, да видите тестовете на децата ви? Дали е допуснало грешки, какви са те? На нас не ни дават. А според мен, трябва. Ако има грешка, да можем да му обясним. Вярно, че таксата е ниска но все пак плащаме.

# 638
Ние не гоним високи спортни постижения. Целта ни е да свиква и трупа опит с такива формати. Колкото реши, толкова.

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 15:43 от Le Vert

# 639
  • София
Да, и на мен ми се видяха трудни, но все пак има деца, които ги решават...

Ние сега работим над четене, писане, общи мат. задачи...не сме за кенгуру. Моят на немски на по-дълги думи се запъва, но добрата новина е, че почна да чете книги с нормален шрифт...

С писането е все зле. Като се старае вкъщи е прилично поне четливо, но в час маже. Най-ужасно е, когато коригира без да изтрие...осмиците му наистина са зле...
Къде учите немски ?
 Моето и на български още се запъва, ние сроковете за кенгуруто ги изпуснахме, сложни са задачите -факт.Бая решаване трябва за него, определено дори и да бяхме в срок ,нямаше да е подготвен, а и с това четене ... очаквам на пролетната математика без граници да му "изяде главата".Бавно чете и трудно разбира 😔 Иначе аз като му чета ги схваща.
Предполагам там никой няма да им ги чете.

# 640
И аз гледах задачите - с първите може и да се справи, но с тези с дългите условия - няма шанс. Тя все още не чете идеално, губи смисъла на текста, а това за задачи си е проблем. Даже не мога да се сетя дали я записах в крайна сметка.

Имам въпрос - дават ли им да учат стихотворения наизуст? Ако да - колко дълги и за колко време се очаква да ги научат?

# 641
  • София
И аз гледах задачите - с първите може и да се справи, но с тези с дългите условия - няма шанс. Тя все още не чете идеално, губи смисъла на текста, а това за задачи си е проблем. Даже не мога да се сетя дали я записах в крайна сметка.

Имам въпрос - дават ли им да учат стихотворения наизуст? Ако да - колко дълги и за колко време се очаква да ги научат?

При нас засега не са давали да учат стихотворения.

# 642

Още е рано, нека почнат читанката. "Аз съм българче" и "Родна стряха" са от задължителните - обикновено от единия ден за другия/или за по-следващия/.
Иначе е нормално да се дават стихчета за учене за тържества, но там се дава и по-дълъг срок за научаване.

# 643
  • София
И на моето дете не му дават още наизуст.И там ще е една драма 😔
Нещо пак закъсва по български с буквите "ч", "ш", "ц", "щ".Започнал е отново да пише покъртително, пак е в дупка.
Вчера решавахме едно математическо кенгуру.Ами той си чете едва, едва условията.А беше почнал почти гладко, две седмици му отпуснахме края (бяхме болни и имаше рожден ден) и пак е в някакъв регрес.
  Друго влезнах да ви питам, във вашите класове говорят ли/играят ли за Squit game?
Моето момче постоянно за тези игри ми говори, които сами по себе си са си просто игри , но аз съм твърдо против да гледа клипчетата и дори да ги играе, зареди насилието в тях.Говорим всеки ден колко опасни предизвикателства има в интернет, говорихме с за момичето, което преди няколко дни се беше нагълтало с Парацетамол, и за момчето, което падна след пушене на Вейп, не спирам да говоря при всеки удобен случай.Разбиря се (за игрите) той ми обяснява как ВСИЧКИ деца ги играели и техните родители им разрешавали, което малко не ми се вярва да е баш така, но ... да сверя часовника, аз ли съм толкова лош родител, където е против.

# 644
Стигнали са до "Аз съм българче" в читанката - вчера са им го дали и днес ще ги препитват. Драмата вкъщи е голяма. Иначе за празници си знае идеално думите и песничките. Знае и на другите деца думите. Може би там имат много репетиции, повтарят многократно и е по-весело. Сега виждаме зор.

За Squit game точно чух миналата седмица. Нейн съученик давал задачите, а тя била този червения. Други съученици правели задачите. Гледах 2-3 серии преди време и честно казано ми беше доста неприятно. Ще му обърна повече внимание и ще я разпитвам какво точно правят.

Общи условия

Активация на акаунт