Първокласници 2024/2025

• 31 999
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Дават им стихотворения - примерно от вторник за петък.

# 646
При нас още вземат букви, вървят малко назад май. Досега са имали да учат две стихотворения - 1 за Левски, в началото на февруари и едно за мама, сега началото на март. Дават им един уикенд.

# 647
Почти нищо не дават наизуст. Добре, че учат чужд език интензивно, че им се разива паметта. "Аз съм българче" и "Родна стряха" ще го научи вкъщи, ако не го дадат.

# 648
Не са им давали все още да учат наизуст, но в края на месеца и празника им на буквите и предполагам, че от април ще са с читанка и от там ще има.
За играта не съм чувала, ще потърся информация какво точно означава.

# 649
Стигнали са до "Аз съм българче" в читанката - вчера са им го дали и днес ще ги препитват. Драмата вкъщи е голяма. Иначе за празници си знае идеално думите и песничките. Знае и на другите деца думите. Може би там имат много репетиции, повтарят многократно и е по-весело. Сега виждаме зор.

За Squit game точно чух миналата седмица. Нейн съученик давал задачите, а тя била този червения. Други съученици правели задачите. Гледах 2-3 серии преди време и честно казано ми беше доста неприятно. Ще му обърна повече внимание и ще я разпитвам какво точно правят.
Ние не даваме смартфон на детето, само таблет. На таблета играе само образователни игри. Най-много на един ап, който му е от училище. Нищо друго не даваме ние, защото моят и без това лесно се зомбира. Скуидгеймс е за възрастни, а не за деца на по 7 години.  Абсурд да позволя такова нещо за дете първи клас, аз едвам Хари Потър давам първия и втория филм, че и там има страшни моменти, а скуид гейм е толкова гаден сериалът, че не съм го и гледала аз...

За четенето и ние дърпаме назад при паузи, гледам всеки ден да четем. По немски ни задължават всеки ден детето по 15 Мин да чете и да попълва в една риба датите Simple Smile)). По български също гледам да чете, но не успяваме чак всеки ден. Днес прочете една барбаронска книжка, но без да му вися на главата, та е подобрил концентрацията. Още се запъва на някои думи, де.
По немски има едни яки книжки, които като прочетеш трябва нещо да направиш и така тестват функционалната грамотност, та и от тях правим. Всичко е с протест, но при нас по-добре е всеки ден по малко и редовно, дори през ваканцията го карам. Сега сме във ваканция и всеки ден 15тина Мин четене, една страничка със задачи. Ако трябва да избера с кое сме зле, то е писането...там и най-малко се упражняваме, заради стрес при двама ни.

# 650
Дали може да споделите образователни игри, от които сте доволни, за таблет? Нашият тотално не ползва устройства, играе си с лего нинджаго и подобни, и гледа филмчетата. Но като дойде време за тетрадки и листове, не е много мотивиран и ми се струва, че с интересно поднесени игри онлайн - смятане до 20, правопис, ще се занимава повече.
Иначе от преди 2 седмици, когато писах тук, има съществено подобрение с краснописа - просто взехме по-мек молив и го подостряме добре Simple Smile И джаджа взехме за захвата, но съучениците нещо са подметнали, че е бебешко, та не го ползва. Нямат наизуст все още, освен стихове за 1, 3, 8 март, които декламират колективно и отговорността се размива Simple Smile Не вървят супер лесно нещата като с баткото, но с повече целенасочени усилия, постигаме резултати. Най-готиното е, че с учителката му сме като тийм, пише ми, дава обратна връзка, натиска, поощрява (вчера го е гушнала заради отлична диктовка и правопис)..

# 651
  • София
MariyaHris, иаз така мисля по отношение на въпросните Squit games и умът ми не го побира каква е тази нова мода 😔
А къде учи немски детето, моето също учи немски, би ли споделила какви са тези книжки?

Ние слушаме в колата Miniflux 🙂 FluxFM е приложението.

# 652
Изгледа целия втори сезон на скуит Геймс. Братовчедка ѝ подари игра. Прави сте, че не е за възрастта. Явно сме либерални с мъжа ми.

# 653
  • София
Изгледа целия втори сезон на скуит Геймс. Братовчедка ѝ подари игра. Прави сте, че не е за възрастта. Явно сме либерални с мъжа ми.
Оставам с впечатлението, че е обратното, май децата са го гледали повечето.

# 654
И моят играят на SG,но сериала и клипове не е гледал.Поръчахме игрите от нета,най играят картите дето се обръщат и това с петте топчета,не им знам имената въпреки че съм гледала сериала.И ние сме от либералните има си таблет с родителски контрол,играе много една игра с лъвче за смятане.
Стихчета им дават,моят няма проблем с наизуст до момента,разбира се говорим за куплет,два не повече.Малко бавно и грозно пише,но с четенето няма проблем за сега и с диктовките.Математиката е неговото нещо за момента.

# 655
  • София
Може ли помощ за тази задача от миналата година на ЕК?

В парка в редичка са посадени 19 дървета. Между всеки две от тях са поставени по
два фенера. Колко са фенерите между третото и единадесетото дърво?

отговор - 16

не мога да разбера как се получава това 16 Simple Smile и мира не ми дава

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 22:13 от Коко-Ми

# 656
Нарисувайте дърветата и фенерите  или ги означете с букви и дърветата отделно ги номерирайте от 1 до 19.

Д1 ФФ Д2 ФФ Д3 ФФ Д4 ФФ Д5ФФ Д6ФФ Д7ФФ Д8 ФФ Д9 ФФ Д10ФФ Д11 ...

Интересуват ни фенерите между 3 и 11 дърво и ги преброява. Отговорът е 16. Моят синковец чел, недочел условието, преброил от 1-во до 11 дърво Simple Smile.

Успех утре на всички явяващи се на Кенгуруто Flowers Four Leaf Clover

# 657
  • София
ЕК е следващия четвъртък. Задачите са много трудни за тази възраст, но я записах да се пробва.
При нас не дават още да учат наизуст.
Либерални родители сме. Нямам намерение дъщеря ми да я затрупвам с ангажимемти. Не учи 5 езика, нито ходи на уроци. Искам да научи български първо.

# 658
  • София
[Много благодаря 😊
И аз не съм дочела. Аз ги смятам фенерите през две дървета, а не след всяко дърво. Така е написано че .    Мен успяха да ме заблудят😊

Късмет на всички деца.

quote author=merilen link=topic=1586057.msg49441314#msg49441314 date=1741810832]
Нарисувайте дърветата и фенерите  или ги означете с букви и дърветата отделно ги номерирайте от 1 до 19.

Д1 ФФ Д2 ФФ Д3 ФФ Д4 ФФ Д5ФФ Д6ФФ Д7ФФ Д8 ФФ Д9 ФФ Д10ФФ Д11 ...

Интересуват ни фенерите между 3 и 11 дърво и ги преброява. Отговорът е 16. Моят синковец чел, недочел условието, преброил от 1-во до 11 дърво Simple Smile.

Успех утре на всички явяващи се на Кенгуруто Flowers Four Leaf Clover
[/quote]

# 659
Моят го сметна 11-3 дървета и после умножи по два фенера.Не съм го записвала,че имаме друг ангажимент тогава,има време и за състезания.
И моят не ходи на език,продължаваме плуването и каратето от две години ходи с желание.

Общи условия

Активация на акаунт