Първокласници 2024/2025

• 32 071
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Това дали групата от детската градина да бъде ядро на класа го решава директорът, по мои впечатления. При нас е така и само, ако някой изрично посочи, че не желае детето му да е с групата, го записват друга паралелка. За мен това, че ще останат в големия процент в същия състав, беше голям плюс, когато обмисляхме варианти.

# 256
Споделете мнения за кутиите за храна мола?
Марка, модел?!
Трябва ли и каква термо чанта?

# 257
  • София
Чанта взех някаква от Али

От там взех и етикети с имената на детето, за да залеоя на училищните пособия, шишета и други. Така ме посъветваха, защото много си губели нещата. Кутии имам подарени от тапъуеър.
Поръчах и букетите

# 258
Синът ми има осигурено хранене в училище без сутрешна закуска.
Кутията му е тази на maped. В едната част режа плодове или зеленчуци, а в долната слагам сандвич, домашен кекс/баница, мъфинчета, крекери и т.н. Когато иска и плодове, и зеленчуци, сандвичът е в пликче и при него зеленчуците.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 17:53 от merilen

# 259
Синът ми има осигурено хранене в училище без сутрешна закуска.
Кутията му е тази на maped. В едната част режа плодове или зеленчуци, а в долната слагам сандвич, домашен кекс/баница мъфини и т.н. Когато иска и плодове, и зеленчуци, сандвичът е в пликче и при него зеленчуците.

И аз взех такава преди малко,
При нас също няма закуска, но има обяд, който не знам дали ще и харесва и съм в чудене з термо кутия.
Има и несесери на Мапед термозащитно, но се бяха изчерпали.

# 260
  • София
Мисля, че във всички държавни училища има подсигурена закуска от държавата. Каква и що не мога да коментирам, но до преди две години (майка ми беше учителка, но се пенсионира) държавата осигуряваше закуски. Някой деца ги ядат, други не, зависи

# 261
Има някаква междинна закуска,която е бисквита опакована или плод.Децата трябва да са закусили при нас.И аз обмислям за термо чанта,понеже няма да яде столовата храна,но не бързам защото не знам дали ще стои по цял ден или до обяд.Занималнята знам,че не е задължителна.

# 262
Мисля, че във всички държавни училища има подсигурена закуска от държавата.
Синът ми не е в държавно училище Simple Smile

# 263
  • Sofia
Моите деца ще откриват учебната година в неделя. Неочаквано е и може би странно, но пък сигурно е удобно за работещи родители, които иначе не биха могли да отсъстват от работа.

Много приятно изненадана останах, че ни изпратиха въпросник за първокласника - какви са му интересите, какви са нашите очаквания за обучението му, а другата седмица ще имат и опознавателни дни, като последният ще е обща среща с учители, родители и ученици. След като в първата му ясла го посрещнаха с "Петроваааа, хайде още едно...", съм много щастлива, че в училище се интересуват от него като личност.

# 264
И аз се вписвам с първокласничка. Като за първи път не знам за доста неща, чувам различни съвети и препоръки. Купих някои тетрадки и консумативи от Лидл на спокойствие преди време. След родителската, докупих от книжарница необходимото и се почнаха ядовете - облеклата не пасват на всички тетрадки. Връщам се днес да взема по-големи, ако има. Те били 3 размера не знаят кой съм купила вече. Алооо, вчера що не питахте като ми ги продадохте?! Искат ми и опаковане с хартия от у-ще и се чувствам като в час по ръчен труд, сгъвам, лепя, мушкам. Казаха ни издателствата на учебниците, за да си купим облекла предварително - в книжарницата отказват, искали с учебниците да отида. Т.е. да вися на 16ти някой и друг час с други клети родители...Купих кутия за разни закуски да слагам, има стол училището поне. Та ще следя и по тази тема кое е практично за пращане.
Дъщеря ми за съжаление е само с 2-3 от ДГ в клас, които и не са и близки. Приятелчетата и са пръснати, в нашето училище така практикували. Учителите ми допадат сякаш, но и имам само час комуникация с тях. Класната предложи, ако иска някое дете може да поздрави другите със стих/песен в стаята, не знам да се захващаме ли, иначе детето има интерес да се представи.
Първият учебен ден ще е на 16ти за нас, готова съм с всичко сякаш, освен да оправя бъркотията с облеклата и да взема от ЛЛ разни бележки. А и да си принтирам етикетите, че имах специална поръчка да направя с русалки Grinning

# 265
За кутия мога да препоръчам Lunch box.
https://www.lunchbox.eu/bg
Много е удобна, достатъчно голяма с няколко малки кутийки. Вече трета година ще я ползваме.

# 266
  • Sofia
За подвързване има едни лепящи найлонови ролки в Джъмбо, а понякога пускат и в Лидл. Изрязват се по размера на тетрадките и учебниците и се залепват за тях. Добре е да се прави с линия, за да не остават мехурчета. Но тези подвързии не могат да се премахнат повече, така че не го слагайте върху етикети на учебници, които се връщат. Simple Smile Пак е разправия, докато се подвърже всичко, но няма как....

# 267
  • София
Аз такива лепящи найлонови подвързии взех от али. Там са готови по размер А5. А4 и междинен, няма нужда да се режат. Харесват ми, ащото няма да се огъват като обикновените при отварянето на учебниците и тетрадките. Ще подвързвам на 16ти вкъщи. Нямам намерения да се редя по книжарниците и да чакам с часове.

# 268
  • София
Отвратителни са за мен тези подвързии.
След 20-ти ходя и на спокойствие подвързвам.

# 269
Задължително ли искат подвързии?.За мен това е глупаво.И без това в 1, клас учебниците си остават за тях,не ги дават на следващите първолаци.Какво толкова има да им пазят.

Общи условия

Активация на акаунт