Първокласници 2024/2025

• 31 976
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
При нас този измислен "Празник на буквите" ще бъде сега на 27 март ...
... Не знам какви са тези изменения, но никой не ни е питал.
Защо да е "измислен" празникът и с какво ви пречи?
А относно датата на завършване - от няколко години е така, как ще ви питат, всичко се решава на държавно ниво. То остава да започнат "да ни питат" до кога да се учи Laughing

Празник на буквите е имало винаги в съзнателния ми живот. Учудвам се, че не го е имало навсякъде явно. 90/91 г съм била в 1-ви клас и ясно си го спомням. Бях буква А.

За Кенгуру-то -моля, споделете как видяхте задачите? Последните публикувани са от 2024г и са много трудни за възрастта, особено предвид дългите текстови условия.
И моята уж всичко е решила, ще видим.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 09:56 от Pали

# 721
В нашето училище следващата седмица е математика без граници - пролетен кръг. Сигурно на него се е записала Simple Smile 
Може и това да е, още не е стигнало до нас. Тя е доволна, че учителката й държи да ги посещава. А относно дългите условия, дъщеря ми казва, че им ги четат. Дали е вярно, не знам.

Не разбирам защо Празникът на буквите буди такива чувства и емоции. При нас още на първия учебен ден, когато им раздаваха подаръците от Общината, ни казаха че една книжка са я задържали именно за този празник, за да не купуваме допълнително. Но аз също го помня от мое време още. И беше голямо вълнение, че преминаваме на читанка.

# 722

За Кенгуру-то -моля, споделете как видяхте задачите? Последните публикувани са от 2024г и са много трудни за възрастта, особено предвид дългите текстови условия.
И моята уж всичко е решила, ще видим.
Бях квестор на първи клас и затова ги знам. Ще се появят следващите дни из нета със сигурност. До 21.03 беше условието да не се публикуват.

# 723
Как е минало Кенгуруто?
Какво казват вашите първолачета ?

Каза, че четири задачи го затруднили, но успял да реши всичко. Последната я написал нечетливо и според него нямали да ме я разберат. Като излязат резултатите, ще видим реално какво е направил.

# 724
Забраната за публикуване е 1 месец.

# 725
Le Vert, проверяват се само бланките за отговор, в които срещу номера на задачата се пише буквата на отговора или число за последните две задачи, така че е важно детето да е решило вярно задачата и да е написал верния отговор Simple Smile

# 726
  • София
Мина нашия празник на буквите, толкова се бяха постарали учителките, децата бяха много горди и доволни от наученото.
Цяла пиеска изнесоха по приказка на Мая Дъгачева, получиха си читанките и по една книжка "Чудната вратичка".

# 727
Здравейте, предстои на моята първокласничка първото зелено училище, и първото отделяме от мама и тати 😃 за по-дълго време /5 дни/. И сега се чудя да ѝ вземем ли часовник, за да се чуваме, или да разчитаме на връзка с госпожата? То реално го взимаме само за лагера после няма да го носи в училище. Не знам дали и другите деца ще са с телефони или часовници и да не се окаже само тя без. Вие пращали ли сте вашите деца и как сте се свързвали с тях?

# 728
  • София
Здравейте, предстои на моята първокласничка първото зелено училище, и първото отделяме от мама и тати 😃 за по-дълго време /5 дни/. И сега се чудя да ѝ вземем ли часовник, за да се чуваме, или да разчитаме на връзка с госпожата? . Вие пращали ли сте вашите деца и как сте се свързвали с тях?
И моят първокласник след два месеца ще ходи на зелено училище, а след три - на море.
Излишно е да ви казвам, че като за пръв път ми е малко притеснено, а детето го чака с огромен ентусиазъм и нетърпение.
Класната посъветва да не даваме телефони и часовници, тъй като това няма да е за наше спокойствие.Така и ще направя, моят син има часовник ,но го ползваме основно в парка и като излизаме.

Ще видя как и багажа да минимизирам, мисля за всеки ден да направя  по пакет.Облича, носи и връща.На другия ден следващия пакет и така ...

# 729
Аз се успокоявам с моето детство и лагерите. Продължавали са по 10 дена и е нямало телефони пък сме оцелели. Иначе за багажа и аз така съм го намислила възможно най-малко и в пакети. Вълнуващо е за всички, но пък е и голям урок за нас и тях.

# 730
  • София
Моята има Май месец зелено училище в село Баня до Банско. На родителската среща се разбрахме всички да са без устройства, за да не затрудняваме госпожата и тя да отговаря за тях. Разбрахме се и за еднакъв размер на джобните, за да не се чувства някое дете ущетено. Класната ще дава на всяко дете еднаква сума всеки ден. Лекарствата също ще се купят и ще са общо за цялата група, децата няма да носят лекарства в тях

# 731
  • София
и дъщеря ми ще бъде на зелено училище през пролетната ваканция. Вълнението за мен е голямо. За първи път ще се отдели и малко се притеснявам как ще бъде през нощта. Мисля да и дам телефон, през повечето време няма да бъде при нея. Само сутринт и вечер за 30мин ще им ги раздават.

# 732
Лекарствата също ще се купят и ще са общо за цялата група, децата няма да носят лекарства в тях
Вие имате желязна организация, браво!

Моята ще ходи на лагер лятото, но не се сетих да питам за телефон първоначално. Тя има часовник, но не ми се иска да ходи с него, зареждането му е трудно и не разчитам, че ще се справи.
По-скоро обмислях да й взема предплатена карта и да я пратя с телефон.

# 733
  • София
Даже и аз съм изненадана от организацията като цяло. И класната, родителите и учениците са много отговорни добри и съвестни. За разлика от положението в детската градина Joy

# 734
Тези точки на Круела ще ги предложа и аз на нашата родителска среща, ако не ме изпревари госпожата

Общи условия

Активация на акаунт