Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 23 367
  • 715
  •   1
Отговори
# 165
Сложи му ръчичките сгънати под гърдите. Аз така започнах. Сега я слагам на възглавницата за кърмене пак с ръчичките под гърдите. Също може на топка за гимнастика. Вчера я обърнах по корем на повивалника, за да й закопчая копчетата на гърба и изведнъж си вдигна сама главата без изобщо да очаквам.
Иначе я слагам на дивана, защото е твърд и равен. Предполагам на земята също ще е удобно. Пробвах и на леглото, но е твърде меко и колкото и да вдига, лицето все е забито.

# 166
Ръчичките му пак са сгънати,но отстрани, ще пробвам под гърдите. Наистина най-добре би било да е на много твърда повърхност,но ме е страх да не си забие рязко лицето и да се нарани. Матрака на спалнята ни е твърд и там го слагам, но пусто търкане в пелената докато вдигне глава и целия става на ситни пъпчици,това се чудя как да избегна.
Сложи му ръчичките сгънати под гърдите. Аз така започнах. Сега я слагам на възглавницата за кърмене пак с ръчичките под гърдите. Също може на топка за гимнастика. Вчера я обърнах по корем на повивалника, за да й закопчая копчетата на гърба и изведнъж си вдигна сама главата без изобщо да очаквам.
Иначе я слагам на дивана, защото е твърд и равен. Предполагам на земята също ще е удобно. Пробвах и на леглото, но е твърде меко и колкото и да вдига, лицето все е забито.

# 167
Не всичко може да се избегне Wink Понякога просто трябва да минат през това и ще се научат. Иначе виж примерно с подложките за повиване. Те са по-мекички и нямат толкова груба текстура като муселиновите пелени. Или пробвай с памучен чаршаф. Или, както написах, на неравна повърхност и главата да стърчи просто. Аз също много я нося на рамо, за да се оглежда. Това също заздравява вратлето.

# 168
Ние пък купихме подложка за пода, тя е два на два метра. Омекотява ударите Grinning пък и после ще е полезна за игра. Подложката се почиства лесно, но въпреки това и аз слагам муселинова пелена повечето пъти. Дори да си търка лицето го оставям, после мажа с кремче Grinning
На повивалника също го слагам, той не е много мек. Ако го сложа на спалнята, то навивам на руло кърпа и той върху нея висва. Сходно на идеята с възглавницата.

Нашия доста добре си държи главата вече. Мина периода дето я изпускаше със засилка Joy

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 03:37 от Michelle009

# 169
И нашата госпожица си държи главата доста добре. Даже от два дни взе да се обръща от гръб по корем!! Струва ми се прекалено рано , но ...
     Иначе днес уж на разходка излезнахме да спи на въздух, а тя две дремки за по 30 мин и после се прибирахме носейки се на ръце. Иначе като надуе гайдата и ни чуват през два квартала. Много е гласовита:satisfied:
     Аз също взех мека подложка за земята. Вие взели ли сте активна гимнастика и каква? Струва ли си или ще се ползва много малко.

# 170
Аз съм повече от учудена колко дълго вече си  задържа главата изправена и колко добре я контролира. Вчера навърши два месеца, но от няколко дни като я слагам върху мен по коремче уж да спи - тя започва да се наперва и да се оглежда. Активна гимнастика имаме и доста се заглежда - огледалото е най-интересно, а като не гледа играчките рита с крачета и свири с едни бутони - забавлява се.
Иначе от почти седмица и нещо пропускаме стабилно едното хранене вечер - като хапне към 23-24 часа последно и след това става към 5-6 сутринта.

# 171
Аз го слагам или на активната или на килима за игра. Все яде и все връща та на второто е лесно за чистене поне  😅 Обаче от дъжд на вятър, в повечето случаи отгоре ми. Просто не остава... все суче, като легне корема притиска и връща.

Момичета, да има някоя от Вас с инсулинова резистентност и да кърми? Вчера правих обременяване с глюкоза по желание на ендокринолога. Бутнах и инсулин на куп с глюкозата на интервалите и гадни резултати. Сега ме чака диета и тнт обаче кърменето ме притеснява защото не искам да спирам и да минаваме на АМ заради моя тъп организъм.

# 172
Аз съм с инсулинова резистентност и моята глюкоза при последното изследване беше с гранична стойност. Вчера си я мерих вкъщи на гладно и пак беше 5. На мен ми препоръчаха да си започна отново инозитола - той не пречи за кърменето. Отделно пия и зелени водорасли и те смъкват захарта и подтискат апетита за сладко и дори мисля, че от тях имах доста по добри резултати по време на бременността, но имаше около месец в които ги бях свършила и сега чакам да се натрупат. Та се надявам да се нормализират нещата. Опитвам се и да огранича сладкото разбира се.
Момичета, да има някоя от Вас с инсулинова резистентност и да кърми? Вчера правих обременяване с глюкоза по желание на ендокринолога. Бутнах и инсулин на куп с глюкозата на интервалите и гадни резултати. Сега ме чака диета и тнт обаче кърменето ме притеснява защото не искам да спирам и да минаваме на АМ заради моя тъп организъм.

# 173
Лютиче 2.0 и MintyMohito -  благодаря ви за отговорите Simple Smile

Ами май мини сватба искаме ние хаха въпреки че за мен си е просто по-голямо празненство по повод кръщенето и 1вия рожден ден на бебката Simple Smile Сватбата ни беше само в тесен семеен кръг + кумовете (бяхме 18 човека с нас) докато бях бременна в 6-тия месец, и още тогава бяхме решили, че кръщенето ще го направим и с близките ни приятели, т.е. ще поканим към 50 човека Simple Smile искаме да има фотограф, даже фотографката ни от сватбата основно фотосесии на бебета прави, които са страхотни - сигурно само за спонтанни снимки ще бъде, плюс ако е възможно малка фотосесия около църквата само на нас с бебката, таткото и кръстницата. Диджей едва ли ще имаме, защото ресторантът ще си работи и с други клиенти през деня/на обяд, но украса със сигурност - много популярно място е за такива събития, и съм виждала украсата, която правят за кръщене/рожден ден на дете, много красиво и семпло.

За кърменето, и през нощта е много често при нас...като бебката е по-голяма, на 3 месеца и 12 дни. Мислех, че след 3тия месец вече ще хапва по-рядко и по повече, но уви, засега не е така. Около 12.30 и 3.30 беше тази нощ (последното хапване беше след баня между 20:30 и 21:10 преди това), след което след 4:30 почна едва ли не на половин-един час да посуква по малко (в леглото я взех след първото нощно кърмене), при което почти нямаше сън. И аз се научих да заспивам докато суче, обаче е нож с две остриета, защото, като заспя, не правя компресия, не сменям гърдата, не я оригвам, не помагам като пусне зърното и не преценям колко горе-долу е хапнала, и след това напоследък много често се случва следващите хранения да са на половин-един час (както тази нощ/ранна сутрин), тъй като не се е нахранила добре реално.

# 174
Мами, имам техническо питане. Някоя от вас дали знае бибероните на НУК дали стават на шишета на ЛОВИ? Че харесах шишетата, но дребната е свикнала с бибероните на НУК и не ми се ще да ѝ ги сменям..

# 175
Здравейте
Може ли някоя да ми каже кое е АМ на Hipp без лактоза, че нещо се обърках и не намирам. И също някоя друга марка ,от която сте доволни?
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 176
При мен захарта е нормална и в граници на цялото обременяване. Като я меря е 4.5 най-много.  Инсулина ми е ок на гладно, обаче на 60 и 120 мин беше яко завишен.

Аз съм с инсулинова резистентност и моята глюкоза при последното изследване беше с гранична стойност. Вчера си я мерих вкъщи на гладно и пак беше 5. На мен ми препоръчаха да си започна отново инозитола - той не пречи за кърменето. Отделно пия и зелени водорасли и те смъкват захарта и подтискат апетита за сладко и дори мисля, че от тях имах доста по добри резултати по време на бременността, но имаше около месец в които ги бях свършила и сега чакам да се натрупат. Та се надявам да се нормализират нещата. Опитвам се и да огранича сладкото разбира се.

# 177
Момичета, днес на нас ни сложиха първата ваксина. Бях я отложила ,че на два месеца  бяха големи жеги и чак сега я слагам. Но реших да ги слагам една по една. Педиатърката не беше много доволна. Щяло много да се проточи във времето и какво щяла да казва като я питали от РЗИ. Но въпреки всичко сложи само една ваксина днес. Тъй като и началото на октомври сме на операция за кистата на веждата на малката(с пълна упойка) и казвам че искам другата ваксина пак да е поне три до четири седмици след операцията и пак ми даде час за след седмица и малко .... само документите си гледат ей.
Вие как ги слагате ваксините? И cool patch-a ни го лепна директно отгоре върху убоденото. Някъде бях чела ,че не било хубаво ,но там го сложи. Засега нямаме температура. Дадох една доза Панадол и каза може и една вечерта пак да дам.
Нищо не ни каза за захранване. То е и рано още ,но времето ще си мине ей така. Дори незнам по каква схема ще я захранвам . Май ще трябва да се поровя за повече информация по темата.

# 178
Нането, ние днес също бяхме на ваксини. Сложиха й две + една през устата.
Тука няма кулпачове, няма Панадол. Само ми даде рецепта за свещички Парацетамол, ако се наложи, но казс нищо да не давам, яко всичко е нормално.
Честно, ужасно сърцераздирателно беше. Бързо се успокои, но направо на мен ми се доплака като я слушах Cry
Иначе според мен си настоявай за отлагане на следващата. Нали детенцето трябва да е в перфектна физическа форма.. Какви ваксини 10 дни след пълна упойка и операция?!?!

За захранването аз се спрях на ЗВБ. Струва ми много естествено и нормално. Ще давам и пюрета, когато сметна за удачно. Майка ми от сега е направила домашни и ги е прибрала за зимата да има като отидем.
Според мен избери какво ще правиш и прочети повече по темата.
Има едно приложение - Solid Starts. Там е описано много хубаво кои храни кога се дават и в каква форма според възрастта. За рецепти и т.н. иска абонамент, но като обща информация ми се вижда много полезно.
Според мен си прочети сама, защото като я слушам твоята педиатърка като нищо ще препоръча съда захраниш със сокче на 3 месеца.....

Едит: Поинтересувай се кои са знаците, че детето е готово да бъде захранено. За съжаление чета всичко на немски и ще ми е трудно да ти обясня хубаво и разбираемо, защото не знам как се наричат нещата Sad

# 179
И аз правих обременяване в трети триместър и показанията ми бяха по-добре от преди да забременея. Тогава пих зелени водорасли и си мисля, че те са допринесли за добрите резултати. От няколко човека имам вече отзиви, че откакто пият водорасли и кръвната им захар е влязла в норма.
П.П и ние днес бяхме на ваксини плюс тази за ротавирус. Общо взето очаквах по зле да е - след първата игла се разплакала, но като я взех се успокои бързо. За втората още щом и хванах крачето и се сети какво я очаква, но пак като я вдигнах се успокой. Тя като цяло беше доста сънена за тази консултация та затова си мисля, че не плака много. На нас ни оставиха по едно памучен на убоденото и тогава cool patch. Още като се прибрахме трябваше да й дам Панадол и още една доза мога да й дам довечера. Но от болницата до сега не се е събуждала грам и ми се струва, че няма да й давам повече лекарства - явно я успиват много жестоко.
Иначе от един друг педиатър, при които бяхме на ехограф за луксация, вече получих съвет да й давам сокчета, преди 6я месец вече да хапвала достатъчно пюренца, че да добавя и жълтък, че после съм щяла да ревна като на изследванията излезне с анемия. Но аз нямам намерения да почвам захранване преди 4я месец - ние почти не се кърмим, така че вероятно ще започна по отрано. Прочетох някой неща след като онзи педиатър ме стресна и ще започнем със зеленчуци, след 7-8ми месец и месни пюрета. От това, което аз четох плодовите пюрета са вече след 10 я месец. Мен честно казано не плаши това захранване и ще чета още доста, докато стигнем до този момент. Иначе личният ми лекар днес ме пита по новата или стара система ще захранвам - явно аз ще си решавам и няма да ми се бърка.
Тук има интересна информация: https://www.hipp.bg/mlechni-formuli/rkovodstvo/zakhranvane-na-kr … o-kakvo-koga-kak/
При мен захарта е нормална и в граници на цялото обременяване. Като я меря е 4.5 най-много.  Инсулина ми е ок на гладно, обаче на 60 и 120 мин беше яко завишен.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 16:48 от K_asi

Общи условия

Активация на акаунт