Отговори
# 60
  • У дома... някъде
Важно е да имаме сходни възгледи, дотолкова,че да може да се правят леки компромиси относно почивка.
Примерно аз ако обичам море,а половинката планина,следва да можем да отидем 1 седмица  примерно на море и после 1 седмица на планина.
Всеки човек е различен и се зарежда според своите виждания за почивка.
Примерно, живея в малък град и скучен и предпочитам да отида на море , където има развлечения,места за разходки повече,с две думи шумни курорти.
Вероятно за хората от големите градове е логично да избягват шумотевица и да си изберат тихо и спокойно морско градче.
Планини не обичам,но бих направила компромис и донякъде там гледката зарежда и чистия въздух, природата.
На палатка, къмпинг, полеви условия-с това не правя компромис,не е за мен, особенно с приспиване...!
Относно хотели -не е нужно нещо скъпарско,а с нормални, чисти и просторни стаи.Харесвам си дом.уют.

Относно местожителство -не бих правила компромис, особенно при наличие на деца!
С бившият ми съпруг имахме несходство относно местожителство дали тук в Бг или чужбина.Разминавахме се и относно почивки, пътувания, дестинации и т.н.

Комплексно мисля, че ако различията са само за почивки не е нещо кой знае колко непреодолимо.Всеки ще направи компромис  и ще се посетят и двете желани места, курорти, дестинации.
Но!  Относно местожителство и друг начин на живот ,ако и двамата във семейството са на различно мнение.... трудно биха се преодолели тези различия, особенно ако има и деца.Там се премества приоритета  основно за цялото семейство -къде е най добре за живеене според доходи,стандарт на живот, условия за училища и градини, транспорт, и т.н.

# 61
Като ми дойдè до главата, и аз мислех, че са дреболии, че не е задължително да сме вечно двамата някъде и че давам свобода да имаме свое лично време, но отсрещната страна очевидно не мислеше така.

Така описано, изглежда, че проблемът всъщност не е в това какво се харесва на другия, а в това, че той явно държи партньорът му непременно да споделя тези дейности.

Ако този детайл липсва, няма никаква пречка всеки от двамата да практикува някои хобита самостоятелно.

# 62
Докато бяхме млади пътувахме много двамата. Беше важно да сме с компания някъде и да има забавление. ММ последните години често пътува служебно и малко му е писнала тази дейност. Това обаче не е проблем, защото мен и детето никой не ни спира. Или пък отиваме някъде семейно, ММ може да си мързелува в хотела или на басейна, а ние двете да навъртим малко крачки и да се присъединим към него.
Т.е. за мен не е важно да го мъкна с нас, по-важно ми е да не ме спира. Мисля, че и за него е по-важно да ни е добре на всички, отколкото непременно да сме заедно.

# 63
  • София
Моят мъж ходи където го заведа, където направя резервация, където аз реша. Ако оставя на него, няма да мръдне от София. Събираме се с децата, решаваме и само го уведомяваме, той претенции за почивки и екскурзии няма никакви. Плаща, шофира, забавно му е, не демонстрира отегчение, но предложението няма да дойде от него. Малко е досадно все да отговаряш за организацията и логистиката. Имам приятелка с точно обратния случай - мъжът й организира от А до Я всичко и само й съобщава дестинацията. Но и нашето, и тяхното е крайност, трябва баланс.

# 64
  • София
Тази година като ходихме на палатка една приятелка се качи до нас, после продължи и спа сама горе на последното езеро. Обожавам спането на палатка и високо в планината, обаче сам-сама на палатка с пустошта не бих. Тя с мъжа си непрекъснато щъкат из баирите и бродят някъде. И се замислих - ако нейният партньор е някакъв домошар не виждам как ще се получи.

# 65
Аз пък имам позната, която е със сериозно наднормено тегло и доста по-стара от мъжа си. Той не спира да я влачи напред-назад из планините, тя пък не смее да му каже колко мрази неговите опити да я втали.

# 66
Аз пък имам позната, която е със сериозно наднормено тегло и доста по-стара от мъжа си. Той не спира да я влачи напред-назад из планините, тя пък не смее да му каже колко мрази неговите опити да я втали.
Ужассс, и как издържа тая жена?
И така докога можеш са се преструваш,  че хобито на любимия не ти е приятно.

# 67
Имах дълга връзка с човек, с който бяхме на акъл за пътуване, забавления, концерти, и на евтино сме се забавлявали и на скъпо сме се наслаждавали на макс, и по анцузи и с black tie. Но като мъж не струваше, не ми беше верен и голям егоист и себичник беше.
С домошарския ми съпруг може и да не се разбираме за почивките, но се обичаме. Животът е повечето време низ от практически решения за храна, работа, родители, деца, важни решения за кариера, себеразвитие и прочее, там ми трябва човекът да е добър и да се разбираме.

# 68
Моят мъж ходи където го заведа, където направя резервация, където аз реша. Ако оставя на него, няма да мръдне от София. Събираме се с децата, решаваме и само го уведомяваме, той претенции за почивки и екскурзии няма никакви. Плаща, шофира, забавно му е, не демонстрира отегчение, но предложението няма да дойде от него. Малко е досадно все да отговаряш за организацията и логистиката. Имам приятелка с точно обратния случай - мъжът й организира от А до Я всичко и само й съобщава дестинацията. Но и нашето, и тяхното е крайност, трябва баланс.

Така сме и ние. Ще направи примерно резервацията, ще се обади на който трябва, но само ако аз съм извадила всичката информация и му запиша какво да пита. Наистина е дразнещо понякога, но пък поне като отидем е доволен, не се оплаква от нищо и ми уйдисва на акъла - аз съм от тия, дето не могат да седят на едно място и овършават околията от рано сутрин. За планински преходи само не го търси, хич не обича да се мори по този начин и компромисът ни е от време на време да идва на някои по-леки и спокойни такива.

Според мен най-важно е човек да е разбран и да уважава половинката си. И ако не са съвсем крайни във възгледите си, винаги има как да настъпи разбирателство. А пък когато двама са напълно в двата полюса като например хотел 5*, лъскави молове от една страна и един месец преходи и палатки в пустошта от друга, то тези хора едва ли биха проявили интерес един към друг поначало.

# 69
  • Melmak
На мен пък ми харесва да организирам. Имах подарък ваучер за самолетни билети. Поговорихме си къде ни се ходи и кое ни е в бюджета. Аз се зарових да гледам за дати и полети. Набелязах 2-3 места, видях как е настаняването и търсих airbnb. Бяхме в Европа, не беше нещо невероятно за организиране, обаче на мен самата ми е удоволствие. Накрая му показах какво съм харесала и решихме заедно коя дестинация. Апартаментът го избрах аз, но беше напълно ок и за него. Държим на еднакви неща -чистота и да няма други хора в airbnb-то.
Даже бях направила програма кое в кой ден да се посети и бях изтеглила поне 5 полезни приложения като болт, градски транспорт и т.н. Не чувствам, че правя нещо уау, а го влача насила. Ако нямам време, той ще го свърши със същия успех.

# 70
...

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 07:38 от brumm

# 71
  • По света и у нас
Е как да не в важно - трябва да ви е приятно да си прекарвате времето заедно иначе единия ще е вечно крив и след 7 години вече няма и да искате да продължавате заедно.

# 72
  • Тра-ла-ла
Много е важно. Аз генерално съм домошар. Но като ми писне и хуквам. Всяка отпуска, празници, сливане - юруш на планирано пътуване. През останалото време - я да скочим до друг град за един сладолед, вечеря, разходка в парка, тегел по пешеходната част. Гаааз към природата за пикник, риболов и т.н.

Не мога да си представя някой мъж да ми стои вкъщи като 100 годишен паметник и аз да хващам паяжини от застояване покрай него Joy А животът всъщност да е толкова цветен и разнообразен. Имала съм такива мъже за кратко време. Те цялостно си бяха тегави хорица Joy

Другият тип мъже, които не ми пасват са тези, които са като коне с капаци. 10 години в един и същи град, в един и същи хотел, по една и съща улица стигат до един и същи квадратен метър от плажа. Убийствено скучно.

# 73
  • Германия
Това ми напомня на немците ( но сигурно има и други националност), които ходят семейно на един и същи къмпинг, всяка година от последните 30, примерно в Италия и Испания. Ама всяка година едно и също! Сега и аз обичам Италия, но искам да видя повече от нея отколкото единия къмпинг 🤦🏻♀ но пък ето, явно двойката е на една вълна от осно пътуване и почивка 😝

# 74
Мястото за живеене е нещо с което никога не бих, а  и не съм правила компромис. Средата е от изключително значение. С почивките е по-лесно да се намери баланс при желание и на двете страни. 
Някои от постовете ми изправиха косата, защото за такова нещо не бих се и сетила. Laughing
Абсурд да съм във връзка с коренно различен от мен човек, инертен скучняга, или мразещ пътуванията от чиста стиснатост (или не владеещ чужди езици).  Бързо отсявам такива, още в начала фаза, но и имам лукса да не бързам, защото деца имам.
С напредването на възрастта все повече си ценя живота и свободното време, и не бих допуснала да си осакатя бъдещето, играеща второстепенна роля в чужд филм. Работя много, и заслужавам почивка според моите представи.

Общи условия

Активация на акаунт