Примерно аз ако обичам море,а половинката планина,следва да можем да отидем 1 седмица примерно на море и после 1 седмица на планина.
Всеки човек е различен и се зарежда според своите виждания за почивка.
Примерно, живея в малък град и скучен и предпочитам да отида на море , където има развлечения,места за разходки повече,с две думи шумни курорти.
Вероятно за хората от големите градове е логично да избягват шумотевица и да си изберат тихо и спокойно морско градче.
Планини не обичам,но бих направила компромис и донякъде там гледката зарежда и чистия въздух, природата.
На палатка, къмпинг, полеви условия-с това не правя компромис,не е за мен, особенно с приспиване...!
Относно хотели -не е нужно нещо скъпарско,а с нормални, чисти и просторни стаи.Харесвам си дом.уют.
Относно местожителство -не бих правила компромис, особенно при наличие на деца!
С бившият ми съпруг имахме несходство относно местожителство дали тук в Бг или чужбина.Разминавахме се и относно почивки, пътувания, дестинации и т.н.
Комплексно мисля, че ако различията са само за почивки не е нещо кой знае колко непреодолимо.Всеки ще направи компромис и ще се посетят и двете желани места, курорти, дестинации.
Но! Относно местожителство и друг начин на живот ,ако и двамата във семейството са на различно мнение.... трудно биха се преодолели тези различия, особенно ако има и деца.Там се премества приоритета основно за цялото семейство -къде е най добре за живеене според доходи,стандарт на живот, условия за училища и градини, транспорт, и т.н.
А животът всъщност да е толкова цветен и разнообразен. Имала съм такива мъже за кратко време. Те цялостно си бяха тегави хорица