Отговори
# 90
  • България
Такава е модата сега.
Да пътуваш, пътуваш, да се щракаш за социалните мрежи.
Всичко това е за пари, добре ни обработват.
Най-добре си почивам у дома.
От основното жилище (на партньора ми) ходим и до другото (моето), което е в друг град.
Хубаво е да ни чакат нашите си неща.
За щастие в това сме на едно мнение.
Планината, плажът са за разнообразие, у дома си е най-добре.
Когато сме по хотели се опитвам да не мисля какви хора са спали върху матраците, възглавниците, колко добре са изпрани чаршафите...

# 91
  • София
И пътуването обичам, и мързелуването, и катеренето по чукари, и екскурзиите с тичане по забележителности, и почивките без да мръдна от шезлонга и чадъра, и скитането по парковете. Всичко. Само ми трябват 15 Мин да събера набързо багажа и да облека децата, докато баща им зареди колата.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 10:38 от Fever Ray

# 92
Такава е модата сега.
Да пътуваш, пътуваш, да се щракаш за социалните мрежи.
Всичко това е за пари, добре ни обработват.
Най-добре си почивам у дома.
От основното жилище (на партньора ми) ходим и до другото (моето), което е в друг град.
Хубаво е да ни чакат нашите си неща.
За щастие в това сме на едно мнение.
Планината, плажът са за разнообразие, у дома си е най-добре.
Когато сме по хотели се опитвам да не мисля какви хора са спали върху матраците, възглавниците, колко добре са изпрани чаршафите...

А горките баби и дядовци всеки уикенд трябва да са на линия и да не могат да мръднат никъде, защото на "младите" им се пътува, а бабите трябва да си гледат внуците.

# 93
Откъде толкова пари за пътувания?🤣🤣🤣

# 94
  • София
Не всички пътувания струват безбожни пари.
Ние за мрежите не се щракаме, защото не ползваме такива. И бабите не гледат децата ни.
Наличието на собствено морско жилище не ми е разнообразие. За нас е просто временна смяна на местоживеенето (10:2 месеца), докато разнообразието е в движението.

# 95
  • София
Като чета какви определения се писаха за домошарите, направо не смея да се обадя JoyJoySweat Smile Истината е, че много мразя да пътувам.

Затова и нищо лошо няма да кажа за техния избор.

Защото хората се опитват да величаят своя начин на живот и да омаловажават чуждия. Което само потвърждава това, което щях да кажа - вътрешна празнота и силни външни стимули.

Впрочем, за мен има разлика между екскурзия и почивка. На първото се обикалят забележителности, попива се от културата на мястото. Второто - мога и цял ден да кисна на плажа и в прилежащия бар. Това е физическа почивка.

Ай, ай, ай.....Добре демонстрирано, само с едно изречение.

Самото пътуване и на мен не ми е много любимо, но няма как да се телепортираме все още.

Е то това беше целта. В началото всеки сподели, после се започнаха обяснения за другите. Wink
И реших да си изкажа мнението относно "вечно на черешата и никога не се прибирам"

# 96
На мен различни разбирания и нагласи към пътуванията от моите не ми се струват като величаене на собствения избор/ омаловажаване на чуждия. Споделят хората различен опит и предпочитание, както и съвместимост във връзката. Даже ми беше интересно да изчета мнението на Лъвица, което е коренно противоположно на моето отношение: аз от любов към пътуванията понякога гледам озвучени разходки с гид в YouTube Smile, а за шопинг по магазини мрънкам повече от всеки мъж.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 11:37 от Анонимен

# 97
Като се заговаряхме в началото с моя, питам го какво обича да прави в свободното си време.И си мисля, "Оф сигурно и той сега ще каже планини ,върхове хижи... Пък той "Ми почти всичко, само не ме карай да се катеря по планини..."

Ето, любов от едно изречение Joy

# 98
Сикнес, намерили сте се значи. Smile
Аз с моя също, споделих за първата среща.
Което не поставя едното над другото.

# 99
  • София
Нали оня ме нави да вземем морската вила. Е, той просто се пренася от единия диван на другия. 😁 Вилата е на 20 км от началото на Халкидики. Което означава, че за около час и нещо, два бихме могли да отидем на десетки яки плажове и гледки. Обаче....
Както и да е.
Когато човек се престраши и опита веднъж, два пъти и т.н. ще види че едно пътуване може въобще да не е скъпо. В интернет вече има всичко! Евтини билети, хотели, Гугъл карти....

# 100
Вила на Халкидики е супер инвестиция. Можеш да си работиш онлайн цяло лято, да ти е база за супер излети из цяла Гърция, и да се пенсионираш после там.
И аз гледам обяви, не ми е още на дневен ред, но натам отива.

# 101
Ехей, големи обобщения - вътрешна празнота и външни стимули, пътуване заради социалните мрежи.
Аз не качвам снимки в социалните мрежи, това е последното, което се сещам да правя докато пътуваме. Даже са ми смешни разни травъл инфлуенсъри, които ходят два пъти годишно някъде за 3 дни и после спамят със снимки цяла година. Ми, аз пътувам три пъти повече от тях, но явно съм лишена от тщестлавие и лайкове не ми трябват.

За вътрешната празнота също не мога да се съглася, че е обяснение защо някой иска да ходи някъде. Обожавам история, археология, архитектура и т.н.  Пътуването до места, които са свързани с моите интереси, много ме зарежда и ми дава съвсем различен хоризонт.

И вкъщи обичам да оставам, просто да гледам Нетфликс или да чета книжка. Не знам защо все се залита в някакви крайности като става въпрос и за темперамент - по-енергичните хора винаги ще имат повече желание за движение. Имам приятели, които отиват някъде и лежат цял ден на басейн или на плаж - това е тяхното разбиране за почивка. Чудесно, просто не ходим заедно, а се виждаме отделно и всеки си казва какво е правил. Няма драма.

# 102
  • София
Работата онлайн не е толкова лесна, тъй като въпросът с интернета в Гърция е тегав.
Аз лично не издържам там повече от 5 дни.

# 103
И особено в един брак? Гледам във ФБ една дама помъкнала родата на планина през лятото и си мисля, че мен ако ме помъкнат за един-два дена ще отида, но на втория вече ще съм като накрай света. Дори на морето за повече от 5 дни ми писва ако е в малко градче или курорт, какво остава в планина през лятото, когато е супер тихо там. Но и повече си обичам морето. В Дубай и веднъж да отида не можеш лесно да ме накараш, но харесвам да пътувам из Европа и то не само в масово популярни у нас места като Италия, Франция, Испания, но и на север из Скандинавието.

Интересува ме мнението Ви относно напасването на половинките относно избора на дестинации за пътувания и екскурзии: град срещу село; море срещу планина; България срещу чужбина. За квартал, където да купите апартамент е по-лесно - може да се намери компромисен квартал, който харесва и на двамата. Но ако единия е заклет планинар как ще се погоди с човек, който не харесва планините и са му клаустрофобични сгушени градчета и предпочита плажове, морски брегове или дори разходки сред обширни равнини? Ако единия го влечат пустини, а другият прохладните лета на Скандинавия? Или единия обича хотел с всички удобства, а другия на палатка? В един момент хлътването изчезва, какво става тогава при такива различия? За компромиси между море и планина донякъде се сещам за Елените и Св. Влас примерно или градчетата на морето до Странджа.

Въобще ако имате различия по възгледи относно къде и колко да се пътува и да се пътува ли изобщо това за вас би ли било проблем? Може ли една връзка или брак да се съсипе заради непреодолими различия относно тези въпроси? Накратко важно ли е за вас да имате сходни вкусове за място на живот и относно пътуването? Бихте ли се разделили с някого, с когото сте напълно различни и нямате почти никакви допирни точки по една или и по двете теми?

Мой колега би желал да живее на морето, откъдето си е родом, но не може защото съпругата му не иска да мръдне от София и той се съобразява с нейното желание. Познавам и друго семейство, там пък жената иска да е на морето, а мъжа й не иска и да чуе. Познавам и дама, която през връзката постоянно ходила на планински преходи с гаджето, но като се оженили му рекла "Като искаш на планина ходи си сам!" и повече не отишла. Smiley Винаги ли единия трябва да преглъща и по-нестабилни ли са такива взаимоотношения? Винаги ли трябва да има компромис по тези въпроси ако си влюбен? Хайде, за пътуването всеки може и сам да си пътува, но често такива хора по опит имат разминавания и за това къде искат да живеят и къде всеки иска да порасте детето му, а тогава вече може да е страшно ако единия неистово иска на село, а другият е градски тип човек или единия иска в чужбина, а другия в България или пък в друга чужбина. Grin

То на теб наясякъде ти писва. По-лесно би било да започнеш с това къде и какво обичаш, за да се събереш в едно изречение.
Аз мъжа си в безбрачие го “мъкна” из гори, планини, Европа и отвъд Европа, ама си вземах Пантелей пътник, и така. Ние това си го сверихме в самото начало - пътувания и разходки - без условия от двете страни.
Успех!

# 104
Благодарение на снимки във Фейсбук съм имала прекрасни и неочаквани срещи със съученички, състудентки, и бивши колежки, които цял живот ще помня. По този начин светът изглежда малък, а приятелите навсякъде. Heart
Тагвам се още на летището.
И ми е приятно да гледам красиви снимки на други хора от интересни места. Според мен е нормално да споделиш хубави емоции. Не мразя социалните мрежи, само няма време за ИГ, и не ми се занимава с обработване на снимки.
Каквото излезе-такова.

Общи условия

Активация на акаунт