Любители на котки - Тема 187

• 35 660
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Купих на нашия котак една нова драскалка, голяма. Започна едно скачане, от старата драскалка на новата и оттам на леглото. Като иска да легне или да седи по-дълго време полва старата (сигурно си му мирише на свое). Започна да точи ноктите и на новата, а тя е с по-дебели стълбове.
Прави голямо бягане из къщата, и засилен скача направо на горната поличка.Дано да  и спи на новата драскалка-отпочивалка, не само да скача.

Колко е висока новата драскалка? Пише 103 см ...

Днес мисля да купя транспортна кошница от Кауфланд, 45 лева са. Ако нешо генерално не е ок, да питам навреме.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 09:36 от Flash*

# 241
Здравейте,
Моля за съвет как да помогна на котката.
Както се вижда на снимката, почти целия корем е оголен.
Допускаме за нещо като космояд но не сме сигурни.
Започна след едно посещение във вет. клиника декември 2022г.
Тогава я обръснаха козинката  за ехограф и от тогава не само не се възстанови обръснатото а и за тези месеци оголването се вижда докъде е.
Та моля за съвет за третиране или вет. клиника която би помогнала.

Благодаря предварително за отговорите

# 242
  • София
На колко години е котката?

# 243
Кошницата я имам. Преди няколко години беше на смешната цена от 6 лв в Кауфланд. Много е хубава, широка и здрава, побира цяло котило за пренасяне.  Има и по-малък вариант на същата кошница.

Морковелка, Адвокейта включва и за вътрешно обезпаразитяване съставка, докато Адвантидж е само за външно. Аналог на Адвокейт е Моксилиър, който е по-евтин.

Dikobraz, с какво си обезпаразитявала последно и кога? Ветовете от клиниката знаят ли? Аз бих се обърнала към тях. Може да са гъбички, а може и нещо друго да е... Без изследване и преглед няма как да се разбере. Проблемът може да е съществувал още преди обръсването.

# 244
Купих на нашия котак една нова драскалка, голяма. Започна едно скачане, от старата драскалка на новата и оттам на леглото. Като иска да легне или да седи по-дълго време полва старата (сигурно си му мирише на свое). Започна да точи ноктите и на новата, а тя е с по-дебели стълбове.
Прави голямо бягане из къщата, и засилен скача направо на горната поличка.Дано да  и спи на новата драскалка-отпочивалка, не само да скача.

Колко е висока новата драскалка? Пише 103 см ...

Днес мисля да купя транспортна кошница от Кауфланд, 45 лева са. Ако нешо генерално не е ок, да питам навреме.
Скрит текст:
не е 103 см, купих  148 см, първоначално милех до тавана да му купувам, но все пак и за жилището мисля, не искам да заприличва на зоопарк Simple Smile
Една жена, която има развъдник, беше им направила една много малка стая за малките котенца  и майката, на стените имаше много полици и дори малките се катереха чак до тавана. В хола с нея живееха 2 заслужили котки и едно куче. Двете котки си лежаха по цял ден на драскалката и слизаха само за храна и тоалетна. А беше си направила и нещо като клетка, изцяло от мрежа, даже отгоре, за да излизат котките на двора. И в клетката също много полички.

За Клетката от Кауфланд:
гледам, че отгоре се 'влиза' .
Ние сме купили клетка, по-голяма малко от тази, и има вратичка отпред, отвяря се на една страна, евентуално да може да подгониш котката да влезе вътре. А като идем при ветеринаря, той съответно не може да бръкне да извади животното, нашият 'съска" и ветеринарят отваря целия таван на клетката и котакът умира от страх и се позиционира в ъгъла , ветеринарят го хваща отгоре, откъм гърба, и е по-лесно.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 18:18 от Pepina_n3

# 245
Привет от нас!
Готови ли сте за първи учебен ден? Joy Днес реших да изненадам кака, купих ѝ подарък (много мекичък пуловер) и Линка като му са метна Joy така да ѝ хареса, че за малко да ми провали изненадата. Ама изобщо не мога да му се разсърдя на дребчо, каквото и да сътвори си се смеем. Та утре не го броя, че ще е за кратко училището, ама после... Ще има да я мисля Лина ще остава за по - дълго сама и кака ще е доста заета.
Изчетох внимателно всички имена на пипети за обезпаразитяване, записах си ги и от това което сте коментирали кое за какво става или не го бива и да питам, от кога се слагат те, колко трябва да е голяма Лина и от ветеринари ли се купуват само или и от другаде може?

# 246
Днес цял ден мисля за храната на котките, онова клипче ме развълнува. Авторът каза, че 'котките се хранят с мишки и птички".
И като се разчоаровах, че съм давала на котарака почти само зърно и брашно, днес разгледах храните и съдържанието на месо  на етикетите, търсих в проценти да е изписано, купих на нашия гранули  с 59% месо, по-късно ще напиша ял ли я е. Само за проба я купих, ако му хареса, ще минем на нея. Пише, че е от пилешко и заешко. Но котките  харесват ли пилешко? Има котешки храни и с говеждо? Вие купувате ли говеждо?

Видях, че има храни и според дължината на косъма - късокосмести и дългокосмести? Изумена съм. Пишете, ако някой е пробвал такова нещо  с любимците.

# 247
Няма проблем не е писала и днес и вчера. Дали всичко е наред с Мъри?

Моментни снимки:

# 248
  • София
NoProblems работи и не е длъжна да ни пише отчети всеки ден, още повече, че най-критичният период на "прояждане" мина. Сега всеки ден е една малка стъпка напред.

# 249
На колко години е котката?

6 години е при нас но може би + още 2

# 250
Съгласна съм че Няма проблем не е длъжна всеки ден да пише. Всеки си живее живота и пише когато може, иска или има нужда.
Интересно ми е Мъри как се държи. Дали е напреднала? Много хора я мислехме тогава.

# 251
  • Варна
Здравейте, наистина не съм се включвала от няколко дни, но то нямаше новини за Мъри, а и бях доста изморена от работата.
Сега обаче, буквално преди малко Мъри си игра с мен и позволи да я погаля по глвичката! И мъркаше! Сега е при мен в спалнята, доброволно по собствено желание! Много й се радвам, не мога да опиша колко много!
Все още не е напълно спокойна и ту бяга в килера, ти пак се връща при мен, но доверие вече има Simple Smile
Едва сега успях добре да я огледам. Явно е била доста пухкава котинка, но е много отслабнала. Тя и сега не яде особено много, лично според мен - на абсолютния минимум. По пастет аплауз на ден и малко гранули. Колкото и пастета да й сипя на ден, повече от един не изяжда. И с гранулите така - взех няколко вида, ами хапне малко и толкоз.
Поне яде.
Сега видях и бучката. Тя е много голямо, висящо топче. Изглежда малко плашещо  голяма от това, което видях сега.
Моите ветове бяха и те на мнение да не се пипа, но следващата седмица ще се заема сериозно с вторите мнения. Вече поне видях какъв е проблемът.
Благодаряви, че не ни забравяте с Мъри, дами, стана ми хубаво, че мислите за нас.
Спокойна вечер от нас Simple Smile
Сега се връщам да ви прочета внимателно и да видя как се справяте с вашите котачета.
П.С през уикенда се прибирам във Варна и ще се върна във вторник. Ще има много храна и вода и домоуправителката ще я нагледа веднъж в неделя.
Пак дописвам - не обича да я снимат, затова доста размазана снимка, но засега това е най-доброто. Обиди се, че я снимах и се оттегли в килера.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 22:44 от NoProblems

# 252
  • София
6 години е при нас но може би + още 2
На моят Хари не му растеше козината след обръсване, но той беше на 18 по време на манипулацията.
Бръснаха корема на Аш и за около месец порасна козината. На Дейзи след кастрацията също за около месец порасна.
Консултирайте се с ветеринар.

Тази вечер гоних Аш по стълбите.
Прибираме се. И докато ММ да каже "излиза" и аз да затворя вратата към стълбите Аш вирна опашка и хукна.
Слизам аз, няма го. На всяка отворена врата към етажна площадка оглеждам. Слязох до 1вия етаж (на 6тия сме) и го няма. Светнах с фенерчето стълбите към мазето... вирнал опашле, разхожда се и ми отговаря като го повикам. Дойде до вратата (желязна с решетка), но не скочи навън. Ние ключ от вратата нямаме.
Върнах се до нас и казах на ММ да излиза. Той вече по боксерки се беше спретнал. И ММ и тийна се облякоха. Звъннах на комшията да ми даде ключ и слязохме. ММ го видя на 1вия етаж (излязъл от мазето) и веднага хукнал към външната врата. ММ го хвана в момента когато една комшийка отвори вратата да влиза.
Ако беше излязъл навън сигурно нямаше да го хванем.

И да ви почерпя виртуално

Пяха ми Heart

NoProblems, отпуска се Мъри Heart
Днес се стих за нея.

# 253
  • Варна
AnMary, добре, че сте прибрали Аш! Щеше да е ужасно да треперим за още един от нашите любимци.
Никой не даде съвет как да се прогони нахалния Ставри от двора. А аз как бих се възползвала от него! Преселският нахал тормози Добри, казва мъжът ми, и сега като ме няма да му пазя опашката, не се е прибирал от два дни.
За катерушките и драскалките нямам мнение. Моите смелчаци ги беше страх от тях и ги раздадох. Вкъщи нападат офис стола, килимите и старата лежанка на мъжа ми.

# 254
NoPeoblems - клетка. Хващаш го и му намираш друго село.

Общи условия

Активация на акаунт