Любители на котки - Тема 187

• 35 656
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Същата😆Единствено на мен се обади и то само един път.После не позволи да се доближим до нея.
Обаче,вет каза,че добре се е грижила за себе си.Имаше звънче и силно се надявам да са я хранили,а не да се е хранила.

Мари,здрава и щастлива да си!
Аз съм толкова разсеяна последните седмици,че дори не разбрах.

# 271
  • София
Ние пък сме с врата-решетка към таваните. На първия етаж има една сладурана, която като я изпуснат, веднага хуква нагоре. Минава през решетката на "безопасно място". Simple Smile И гледа сеира на викащата я кака. Simple Smile Най-накрая се поддава на звука на дрънкащите гранули. А не смеем да отворим вратата, защото ще отиде още по-навътре в мръсотията. Simple Smile

Моите не проявяват никакви мераци да излизат. Най-много да подушат нещо на площадката и веднага се прибират.

# 272
А,аз и преди с Фин,и сега,влизам с крак/чанта напред.
Защо не сложите за ваша смвтка мрежа в долната част на тия решетъчни врати,ако все пак някоя котка реши да св разходи,да не успее да се затвори там.

# 273
С майка им е още по-сложно, тъй като не е добре - оказа се, че е с хипокалциемия, отделно е дивачка и не ни дава да я пипаме.
Каква добавка ѝ даваш за хипокалциемия и каква е причината за нея (обясниха ли ти)?

# 274
  • Пловдив
Вследствие на бременността и кърменето се е получило. Тя по принцип от малка си е слабушка и не проявява особен интерес към храната. Давам й Б комплекс два пъти дневно.

# 275
NoProblems ❤ Стъпка по стъпка дистанцията се скъсява. Какво ли ще е другата седмица.
Ние сме на първи етаж. Див все на вратата ме посреща и имашепериод, когато се шмугваше като стрела надолу. Винаги внимавам ако някой комшия е след мен, въприки че непознатите го стряскат и заковава на място или бяга обратно:)

# 276
Вследствие на бременността и кърменето се е получило. Тя по принцип от малка си е слабушка и не проявява особен интерес към храната. Давам й Б комплекс два пъти дневно.
Защо Б-комплекс? Не трябваше ли добавка с калций?

# 277
Днес цял ден мисля за храната на котките, онова клипче ме развълнува. Авторът каза, че котките се хранят с мишки и птички". И като се разчоаровах, че съм давала на котарака почти само зърно и брашно...
Pepina_n3, и аз така. На всичкото отгоре се и абонирах за канала му и сега току ми изскача с някакви неща. Но аз много дълго време игнорирах всички информации за Роял Канин. Не защото не вярвах, а защото не знаех мога ли да намеря заместител. Сега като си го пусна този да го слушам поне по-спокойно приемам нещата. Виждам, че има начини. Поне трябва да се сменя, да се разнообразява по малко.

На моят Хари не му растеше козината след обръсване, но той беше на 18 по време на манипулацията.
Ехеее, AnMary, така се радвам като чуя, че някоя котка минава към близо 20 години. Аз понякога гледам Ришко, който е на 9, и си казвам, че искам и той така.

Чета ви за ваксините и не знам да кажа ли или не. Пиратчето Ришко никога не е ваксиниран. Може би когато дойде у нас изпуснах момента, а после забравих за това. Толкова му се радвах като се появи у нас и тая радост си я имам до ден днешен, та чак не ми остава време да мисля за ваксини докато го нагушкам като се прибера от работа... И е те така 9 години. А може би и аз самата ставам по-сантиментална с времето. Мъжът ми пък смята, че няма нужда да тормозя животното. Не сме антиваксъри уж,
Скрит текст:
но може би аз лека полека станах такава за човешките ваксини. Преди не съм се интересувала и не знаех, че сегашните нямат нищо общо със соц ваксините. Та
май този уклон в разсъжденията влияе подсъзнателно и върху решението ми да не се занимавам с инжектиране на Пиратя.
Като цяло само на млади котета ли се поставят?
Обезпаразитяван е вътрешно само като дойде. Помня, че тук питах какво как, що за Цестал (май така се казваше хапчето тогава)

# 278
Здравейте!
  Ще помиля за съвет. Ситуацията е следната: спасих коте на 5-6седмици през м.Май. Трябва да го гледам още около година, защото после сестра ми ще го вземе. Сега тя няма тази възможност. Поради тази причина се съгласих да го гледам. Имам малко дете и йорки. Котето, обаче е изключително диво, така да кажа. Проблема е, че вече унищожи един доста скъп стол, започна да пишка върху барбарона на синът( вече и той е в графа съсипан, защото въпреки многократното му пране мирише ужасно). Един ден се наложи 3 пъти да го пера, а съм и с една 2 годишна хала и просто сили нямам на моменти. Тоалетната се сменя редовно и се чисти всеки ден, така че това като причина за мен отпада. Скоро се качи на масата и се наложи да хвърлям неща, защото вече ги беше облизала, добре, че мъжът ми не видя, че щеше да откачи. Снощи вече започна да пишка и върху един басейн на дъщеря ми. Признавам си, че нямам достатъчно време, за да и обръщам максимално внимание. Има и още доста съсипани неща. Не мога да я върна на улицата, не съм такъв човек и за това търся варианти. Познати отказват да я вземат, в квартирата на сестра ми не и позволяват. Единственото ми решение за сега е да е пусна в липния апартамента на сестра ми и всеки ден да ходи някой за час при нея.
 Как би се отразило това на котето, или ако някой има други решения, с радост ще ги приема.

# 279
Здравейте!
  Ще помиля за съвет. Ситуацията е следната: спасих коте на 5-6седмици през м.Май. Трябва да го гледам още около година, защото после сестра ми ще го вземе. Сега тя няма тази възможност. Поради тази причина се съгласих да го гледам. Имам малко дете и йорки. Котето, обаче е изключително диво, така да кажа. Проблема е, че вече унищожи един доста скъп стол, започна да пишка върху барбарона на синът( вече и той е в графа съсипан, защото въпреки многократното му пране мирише ужасно). Един ден се наложи 3 пъти да го пера, а съм и с една 2 годишна хала и просто сили нямам на моменти. Тоалетната се сменя редовно и се чисти всеки ден, така че това като причина за мен отпада. Скоро се качи на масата и се наложи да хвърлям неща, защото вече ги беше облизала, добре, че мъжът ми не видя, че щеше да откачи. Снощи вече започна да пишка и върху един басейн на дъщеря ми. Признавам си, че нямам достатъчно време, за да и обръщам максимално внимание. Има и още доста съсипани неща. Не мога да я върна на улицата, не съм такъв човек и за това търся варианти. Познати отказват да я вземат, в квартирата на сестра ми не и позволяват. Единственото ми решение за сега е да е пусна в липния апартамента на сестра ми и всеки ден да ходи някой за час при нея.
 Как би се отразило това на котето, или ако някой има други решения, с радост ще ги приема.
Не разбрах колко деца имате.. Те как се отнасят към котето?
Мъжко или женско е?
Котките искат внимание. И явно си го търси от Вас.
Може да е започнало да маркира територия.

# 280
Jelena@ на каква възраст е котето, мъжко или женско е.
Мъжките котета маркират територия по този начин, който описваш.
А може и да не е тази причината, може просто да си търси 'мястото' в семейството ви, един от вас котето приема като "Господар на глутницата", а останалите за равностойни или по-слаби от него. Може да 'ревнува' от бебето и затова да пишка само върху неговите неща. Може да възпрема бебето като някой, с когото да играе, то очевидно 'знае' кой е най-младия член, и да доминира поне над него, детето може да не му отвръща на поканите за игри,
Колкото до масата - си мисля, че всяка котка, ако е сама, ще се качи на масата, ние просто не оставяме нищо, храната се прибира на недостъпни за котето места.
Качват се  и по легла, и на стол и на маса, навсякъде, където стигнат.

# 281
Имам две деца на момче на  13г. и момиче на 2г.
  Котето по изчисления трябва да е на 5м., женско. Стола и барбарона, които изцяло са унищожени са на синът, а снощи се изпишка на басейна на дъщеря ми.
  За масата- просто я оправях  за вечеря и докато се обърна да донеса още неща тя вече беше качена там.
  Колкото може и се обръща внимание. Не я деля  по отношение и грижи от кучето. На двете животни едновременно се дават лакомства.
  Играчки по мога да прежаля, че са съсипани, но стола на синът ми е скъп геймърски, а сега е все едно съм го взела от казана.

# 282
Подарявам витамините, котето ми не ги яде. Ако на някой му трябват да ми изпрати лично съобщение.

Да са използвани най-много десет таблетки.

# 283
Като се взема животинка вкъщи трябва да сме подготвени за бели без оглед колко са скъпи вещите. И премисляме добре как да ги опазим. Ришко още на втория месец като го взех се оказа, че обича да къса хартийки. Как види нещо хартиено го почва докато не го направи на ленти. Като шредер. Отначало пренебрегнах това и платих скъпичко. Накъса няколко стотачки оставени без надзор на масата. Това преди 8-9 години. Тогава за тези пари сигурно 2 геймърски стола щях да купя. Хубаво че част от парите ни ги смениха. Оттогава никога нищо хартиено важно на достъпни места.

На това коте му липсва нежност и внимание според мен. То кученце, то дечица. Котките май обичат повече спокойния живот където са център на внимание. А това е в съревнование с кученца, с дечица...

# 284
  • София
Абсолютно съгласна съм с написаното от Защо ме търсиш? Мисля, че се нуждае от повече внимание и спокойствие, когато иска да си почива. Освен това все още е малко и пакостливо. Колкото до барбарона, и нашият отиде на боклука. Според мен проблемът е в пълнежа от топчета и звукът, който издава при стъпване/сядане. Напомня на ровене в котешка тоалетна.

На последните 1-2 страници обсъждахме възрастта за кастриране на женско  коте. Напълно възможно е пишкането на непозволени места да е маркиране на територия. По принцип е характерно за котараците, но има и женски, които го правят. Мисля, че е време да се поогледате за подходящия ветеринар за кастрация и да изпреварите първото разгонване. Но в нейния случай може просто да иска да покаже, че има някакъв проблем - здравословен (малко вероятно) или психологически (стрес от куче и малко дете). 2-годишното детенце гони ли я да я хваща? Съдя по моя внук, който засега само лази, но види ли котката развива невероятна скорост, за да я докопа. А тя, горката, мяука и бяга.

За масата- последното, което слагам е храна, която котката може да яде. Нареждам прибори, чаши, салати и когато сложа първата чиния с месо, някой остава да пази масата, докато пренеса и останалите порции. Колкото и да е възпитана една котка, зад гърба на стопанина прави каквото си иска.

Геймърският стол сигурно вече е прежален. Купете нов на детето, а този оставете в някой ъгъл на котето. Да го драска на воля. Така има шанс да не закача новия. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт