Любители на котки - Тема 187

• 35 622
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Доколкото знам, панлевкопенията е с изключително траен вирус, трябва много добра дезинфекция на всичко, с което са имали допир бедните душички. А най-добре новите котета да са ваксинирани няколко седмици преди да дойдат.

# 391
Давате ли сурово месо?

# 392
  • Варна
Давате ли сурово месо?

Да, понякога, пилешки пастет от Кауфланд. Първо обаче бързо замразен на най-ниските градуси и държан така поне 4 дни, най-добре седмица. По-често обаче го варя с ориз.
За Лео е голям деликатес.

От моите Лео и Добри много обичат да спят завити, когато застудее. Често ме завардват единия завит от едната ми страна, другия от другата и не мога да мръдна. Ама колко е хубаво да се гушат под завивката, не е истина Simple Smile
Харко е разкошна бяла беля.
Поми, твоите двама май са организирали преврат и са национализирали дивана. Внимавай и си пази леглото, че после кой знае какво ще окупират Simple Smile
Рози и бодли, Див явно е тарторът вкъщи. схемата с пауча звучи разумно.

При нас с Мъри нещата придобиват трагикомичен обрат. От сутринта ми е виснала на главата и не спира да ми нарежда. Върви след мен и ми говори, търкаля се като магаре, прави разни усуквания и премятания и все мрънкоти. Тази вечер ме посреща на вратата с "мрън-мрън-мяяяяяууууу" и вдигна дупе. Мъри била разгонена! А сега де!
Никога не съм имала разгонено коте вкъщи, то било голямо наказание за животинката. Направо ми е мъка да я гледам как не може място да си намери и само се намества. Да се смееш ли, да плачеш ли вече не знам Simple Smile Само да ѝ мине - и под ножа.
Дописвам: AnyHr, жената не я е видяла. Била е съборила възглавниците на дивана, аз също ги намерих на земята, а също и два мои топа е разнасяла из апартамента и зарязала на пода по средата на хола и едната спалня. Не беше ходила извън тоалетната, беше си хапнала стабилно гранули, а не консерви.

Последна редакция: чт, 21 сеп 2023, 22:35 от NoProblems

# 393
  • София
Леле, само разгонване ви липсваше на главата!

# 394
  • Варна
Леле, само разгонване ви липсваше на главата!
Нали Simple Smile успокоявам се, че явно като ѝ е паднал стреса и автоматично се е разгонила, един вид "да поднови гена". Милото коте, явно нищо няма да му се спести, ама и това ще мине. И няма да се повтори.
Нали преди няколко страници проповядвах за кастрацията - ей ме сега и мене с разгонено коте Simple Smile

# 395
  • Бу-у-урга-а-ас
Ох, с тези сутрешни захранки ме подсетихте за една смешна историята, докато Мила ни дресираше за нейни стопани. Оказа се, че сме легнали без да сипем достатъчно гранули в купата, а и тогава още не знаех, че нощем похапват по-обилно. Това беше съвсем в зората на нашата връзка и тъкмо котинка започна да спи на главата ми, помните, че ви се оплаках, че ми меси косата и аз бях много щастлива, че от двама ни с мъжа ми, предпочита мен. Та в тази злополучна нощ, тя мяука, разхожда се отгоре ми, бесня из апартамента и накрая просто дойде на възглавницата ми и ме захапа за носа, ама яко захапване. Повярвайте на секундата ми светна лампата, че в купата няма храна. Обаче не ѝ дадох веднага. Чак, когато станах сутринта напълних купичката, но от тогава много внимавам да не си легна преди да съм заредила.

# 396
  • София
NoProblems, Недоволна беше споделяла, че разгонванията на Мъри били леки. Дано наистина е така и да мине бързо!

За панлевкопенията съм чувала, че е добре да се изчака известно време преди да се вземе следващо коте. Вирусът можел да остане с месеци в дома. За щастие нямам опит.

# 397
Шошо като хвана Панливкопенията беше 3-4 дена мисля в клиниката. После у дома. Не съм го делила по никакъв начин от другите, но те и не се врат един в друг. Но и другите си бяха  ваксинирани.

# 398
  • Варна
Какъв е този пилешки пастет от Кауфланд?

# 399
  • Варна
Какъв е този пилешки пастет от Кауфланд?
Месечинка, във витрините за самообслужване, където е пилешкото. Едни сини кутии, не знам дали може да напиша марката. Пилешка кайма се води, аз неправилно съм си го кръстила пастет.

# 400
Много ме забавляват вашите истории и разбирам по - добре поведението на Лина или знам горе - долу какво да очаквам. Забавно е всеки ден нещо ново, забавно и смешно. Вчера например, гладих и тя изчезна от стаята, не ѝ харесва парата от ютията, като приключих започнах да я викам. Тук Лина, там Лина, няма. Започнах да вдигам завивки да не се е намушила отдолу, еми няма коте. Хвърлям топчета, мишки, ластичко, овцата Спаска, мишока Киви, няма Лина! Шашнах се и тъкмо викам къде се навря това шушче, вдигам глава и... бинго на най - високия гардероб. Joy Учи се шушка със скоростта на светлината Joy просто ние бавно зацепваме, а ви чета и ги пишете тези работи ама... нищо ще ни дресира тя няма как... Joy
Ето как ни гледа сеира от горе и не се обажда Blush

# 401

Любима поза за спане е това.
Но обикновено денят на Чуи преминава от ръце на ръце, с гушкане и глезене, ей тъй:

Продължава да ходи по петите на Фиона, нахална като конска муха, не я оставя на мира.

# 402
lusia, внимавайте с ластичките-игра с тях само под наблюдение. Буда глътна цяла ластичка и за радост я повърна с храната.

# 403
  • Варна
И аз чета темата, почнах и по-старите теми да вляза малко в час заради котето.
Засега разбирам, че май само моя Тео спи/седи сам през нощта. По принцип /поне засега/ част от апартамента е затворен за него, двете спални, банята и килера.
Кухня, хол, коридор и тоалетната са му обитанието.
Но въпроси имам за храненето. На 4 месеца е, 60грама гранули му давам на ден, на 3-4 пъти през от 7,30 сутрин до към 8 вечер.  През нощта няма достъп до храна. Това да му оставя по-голямо количество храна и той да яде по малко когато иска не го виждам... Имам чувството, че е постоянно гладен ...
Ако трябва да мине на две хранения дневно не го виждам, а ще му се наложи след 3-4 дена като си замине дъщеря ми и докато съм на работа ще стои сам. Не знам.
Водих го на ветеринар, казаха че е ок, купих и му сложих Нексгард комбо, казаха ми през месец и половина да го обезпаразитявам. Ок ли е?
След 2 седмици ще го заведа на ваксина, първа.

И пак за храната... рано ли е да го пробвам с домашна храна? пилешко варено пасирано, с морков, сърчица?
И каква суха храна ползвате?
След изчетеното, мисля, че вече не искам да му купувам Роял канин.
Ягуар не продават в зоомагазините които погледнах тези дни.
Има една...Хилс, ама не видях вариант за под годинка котета.
Изобщо, всеки съвет за храненето ще е от полза.Simple Smile

Моя мъж беше командировка 3 дена и аз прерових килера и мазето.
Скрит текст:
От намереното
сглобих това Simple Smile))

За следващото вече знам какво да не правя та да е по-лесно и по-здраво. Simple Smile

# 404
Котките ми имат свободен достъп до  храна, вода и тоалетна 24 часа в денонощието. Така са спокойни и не развиват неконтролируем апетит или страх да не останат гладни. Също и не будят никого защото е станало време за хранене.
Ако котето живее само в къщи и няма да има контакт с улични животни, вътрешно обезпаразитяване през 3 месеца и външно еднократно е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт