Любители на котки - Тема 187

• 34 978
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
върши ли работа наистина така да наръся и аз. При нас котките спят пред гаража, а вътре мишле.
Върши работа, отлична. Прочетох в немски сайт за комбинация от три естествени средства - зелен камък (от агроаптека), парцали, напоени с терпентин и пакетчета с котешка тоалетна (отработена). Тъй като при мен проблемът беше във вила (вътре), връзвах тоалетната в нетъкан текстил. Същото - със зеления камък.
Сами избягаха плъшоците, а искаха да строят град - цяла колония баха.

# 631
Сестра ми ползва бентонита на Кауфланд... ми ужасен е. Гледах котката им няколко дни. То изобщо не полепва.
Бяха ни дали кауфландска за бебета в картонени кутии. Хубава е, но вече няма от нея.
За Блеки купувам една от долните две (на снимката). И двете ни харесват и не усещаме за сега миризми. Гледам само да не са ароматизирани😵‍💫

# 632
Ние сме на пакетите от 10 л марката на Кауфланд. Силикон и двамата не знаят какво да го правят. Купувах и една на пръчки, лавандулова, дето се изхвърля в тоалетната. Той я препикаваше и излиза. Другото в кауфландската. Тя само я подуши и се дръпне.

Таня, кажи с твоя торов завод какво точно търсиш? Може някой да ти помогне с марка. Много хора пишат тук - с различен опит и котки, от различни държави.
На мен ми е интересно чужбинските маци с каква постелката акат - снимка на марките и материала. Също и тези с две и повече котки в апартамент какво ползват.

Бързо оздравяване на болните! Бързо намиране на изгубените!

# 633
.А тук пък, и котките си имат табелки.И двете ми котки са с табели с име и адрес и телефон на тях.Ама иой би хванал Сакура,за да я прочете😊
Какви са тези табелки? Кой им ги поставя?

# 634
Хахха,собствениците,разбира се.Кой друг?

На обратната страна е адреса ни и моят телефон.

# 635
Марси и Буда имат четири тоалетни из нас. Всичко без пелети съм пробвала. Те нямат претенции, но аз съм най-доволна от соевата. Интересено, че акат най-много в тоалетната на терсата, от което аз съм много доволна:)

# 636
Когато взех Див не се сетих да коментирам тоалетната, толкова бързо стана всичко. Та от бентонит и затворена тоалетна, дойде на отворена със силиконова подложка. Веднага се ориентира, когато мина първоначалния стрес. И сега, голямата работа я върши, когато хапне пауч, демек когато съм вкъщи и ако не забележа идва да ми " каже" настоятелно:)

Нори, има ли някакви новини за Бени?

# 637
  • В един копнеж!
Добър вечер.
Отглеждам малко котенце, зарязано от майка. Котето е на 3 седмици. Всичко е ок, освен това че втори ден не е акало. Пишкането е ок.
Правя масажи, трия дупето с памуче, слагах капки олио в млякото. Не се получава.
Днес ходих до ветеринарната да се консултирам по въпроса. Изреди ми същите тези неща,които прилагам, но и още нещо. С термометър да му помогна един вид. Както те мерят температурата при животните. Не мисля, че ще се справя. Не съм ли убедена, не го правя.
Има ли някакъв друг начин,който сте пршилагали и е помогнало?

# 638
Рози и бодли, няма. Разлепихме плакати, обикаляме квартала, хората ни успокояват, че се връщат и след три месеца даже, защото няма истински улици тук (всичко е алеи или велоалеи, на които колите трябва да карат с 20), всички оставят храна отвън за котките и т.н. След флаерите, които оставих по кутиите са организирали децата да търсят, че и ходят със снимката му да питат хората дали са го виждали. Ветеринарите се ангажираха да помогнат. Трогната съм, но чакаме засега. По-късно ще ходя пак с купичката. Не искам да изкарвам Ади.

# 639
  • Бургас
За Бени се моля да се намери. Прави са хората, щом няма голяма опасност за котките, когато се наскитат, се връщат.

Ние с Мони ползваме тоалетна бентонит от Кауфланд.
В ДМ също има избор, ще видим дали ще хареса, може да пробваме. Иска да рови тази котка и това си е.

Харко е научен без постелка, свършва си работата, гледа да не изцапа лапи и идва и ме боде с нокти, за да ставам и да мия легенчетата. И не знам защо, но ме чака да се прибера от работа,  за да си свърши той работата. Понякога не издържа, но в повечето случаи чака. Почти съм убедена, че за да измия веднага.
А Мони рови, пръска бентонит, чак понякога каквото не трябва изхвърля навън.
Но Харко е отгледан от бебе у нас, а тя беше дворно коте доста време.

# 640
Добър вечер.
Отглеждам малко котенце, зарязано от майка. Котето е на 3 седмици. Всичко е ок, освен това че втори ден не е акало. Пишкането е ок.
Правя масажи, трия дупето с памуче, слагах капки олио в млякото. Не се получава.
Днес ходих до ветеринарната да се консултирам по въпроса. Изреди ми същите тези неща,които прилагам, но и още нещо. С термометър да му помогна един вид. Както те мерят температурата при животните. Не мисля, че ще се справя. Не съм ли убедена, не го правя.
Има ли някакъв друг начин,който сте пршилагали и е помогнало?

Нямате ли опция да заведете котето да го изходят направо в кабинет?

Котетата имат много чувствителни стомахчета и при смяна на храната им могат да се запекат или да се разстроят. С какво го храните? Обезпаразитено ли е вътрешно?

Аз преди 2 месеца спасих също едно бебе, то пък беше с диария. Хранихме го с Royal Canin Gastrointestinal (храна за бебета котета с проблеми със стомахчетата) по препоръка на ветеринар, миксирахме го с котешка формула (мляко на прах) и диарията се оправи. Бих Ви съветвала да пробвате така.

# 641
red soul
как се закрепват тези табелки, или се връзват? Котките как ги търпят,  не искат ли да ги махат? колко см са табелките?

# 642
  • София
Ако преди да почнеш да го храниш е имало период без да яде отнема малко време докато почнат пак да акат. Коремчето преди хранене меко ли е? Колко грама е котенцето и по колко мляко му даваш?
Захранено ли е?

# 643
Патенце, коя постелка от Лидл ползва майка ти? Търсих снимки в нета, но на тяхна тоалетна не ми излизат.
И аз искам да им сложа на моите такива медальончета, но не откривам къде в Пловдив правят. Не искам да им поръчвам от Алито, защото искам да ги видя на живо колко са големи. За моите искам мънички да не им пречат като си се разхождат.

Пепина, слагат се на каишките им. Аз мисля да им ги закача на звънчетата.

Някой взимал ли е котешкия нагръдник от Пепко? Здрав ли е? Мисля да водя Манди на лека екскурзийка с нас. Да не я изгубя с такова нещо, ако тръгне да бяга ?

# 644
За морето Тери беше с табелка за ключ. Вътре има ламиниран надпис с 2 телефона. Много е лека тази табелка, прикачена към нагръдника й. На кучето табелката е алуминиева плочка. По поръчка предлагат повечето ветеринари и правят пари, защото посредничат. Прекият път са ателиетата за табелки за врата. Определя клиентът размер, цвят, шрифт.... Ето я морската Тера:   

Общи условия

Активация на акаунт