Любители на котки - Тема 187

• 34 989
  • 749
  •   2
Отговори
# 660
  • Варна
Кетята снощи сама си примъкна възглавничка по средата на леглото и си я гушна Joy

# 661
И нашите са едни образи. Дадох им няколко плюшени играчки и други играчки да си играят ама не, Лъки си е взех домакинската гъба от банята и с такъв кеф си я размята и играе с нея. За легло са си направили една спукана кофа/бях я приготвила за изхвърляне/ и вътре една стара блуза от сина ми и си спят сладко,сладко там.Котките много обичат кашони, кутии и тн да спят в тях.

# 662
Аз пък бях приготвила за изхвърляне едни гумени градински чехли и като се появи Биби ги оставих за гризане.
Играчките при нас са малко използвани, обаче много яки забавления падат с един кестен и завързано на връвчица празно пластмасово кръгче от тиксо.

# 663
lusia, вчера като давах хапчето на Том използвах метода от https://www.youtube.com/watch?v=BTpjkihVQbs&t=50s - слагаш хапчето на края на езика, където няма "шипчета", по този начин котката не може да го изплюе.

# 664

Ето го кашончо.

Ето я и нея.

# 665
  • В един копнеж!
Добър вечер.
Отглеждам малко котенце, зарязано от майка. Котето е на 3 седмици. Всичко е ок, освен това че втори ден не е акало. Пишкането е ок.
Правя масажи, трия дупето с памуче, слагах капки олио в млякото. Не се получава.
Днес ходих до ветеринарната да се консултирам по въпроса. Изреди ми същите тези неща,които прилагам, но и още нещо. С термометър да му помогна един вид. Както те мерят температурата при животните. Не мисля, че ще се справя. Не съм ли убедена, не го правя.
Има ли някакъв друг начин,който сте пршилагали и е помогнало?

Нямате ли опция да заведете котето да го изходят направо в кабинет?

Котетата имат много чувствителни стомахчета и при смяна на храната им могат да се запекат или да се разстроят. С какво го храните? Обезпаразитено ли е вътрешно?

Аз преди 2 месеца спасих също едно бебе, то пък беше с диария. Хранихме го с Royal Canin Gastrointestinal (храна за бебета котета с проблеми със стомахчетата) по препоръка на ветеринар, миксирахме го с котешка формула (мляко на прах) и диарията се оправи. Бих Ви съветвала да пробвате така.
Котето е на 3 седмици по преценка.
Храня го с
Да, днес го заведох на ветеринар.Помогна му, лениви черва на този етап. Трябват му повече масажи на коремчето и ако трябва малко помощ от термометър. Основно чести масажи.
Ще проуча храната за проблемни коремчета, и комбинацията от храни.

# 666

Ние хранихме Биби с това мляко, купихме го от ветеринарната клиника , която обикновено използваме.
Тя също не можеше да ходи до тоалетна често, два пъти я водихме при вет-а да й масажи коремчето, за да се освободи от акито.
След около 3 седмици, като включихме пастета при захранването, проблемите изцяло отшумяха. Сега вече си ходи до тоалетна поне по 2 пъти дневно.
Всъщност в кабинета на вет-а ни казаха; че много често котенца, които са на адаптирано мляко имат проблеми с изхождането, но след захранването всичко се нормализира.

# 667
Оф ама те са адски много и има много яйца. Но ще опитам като ги намокря. Офф хора болна съм прибирам се от работа и гледам Маца, че няма подуто огледах я и какво да гледам ужас. Една огромна рана колкото дъното на една ракиена чаша. Козината и е отлепена и виси а раната е ужасна. Не е за хора със слаби сърца. Много ми е болно. Ами посъветваха ме да почистя раната с риванол и после мисля да сложа цикатридина или Грануфарм. Ама тя е много дива и трудно ми дава особено сега като я боли. Но пуска малките при нея ама незнам дали да и ги давам с тая гнойна огромна рана. Сърцето ми плаче..

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 22:23 от alisa212

# 668
  • София
Alisa, не знам дали има откъде да намериш Хибискръб. То всъщност има откъде да се намери, но обикновено са големи количества. Това е нещо като течен сапун/шампоан. Не знам сега как е, но преди 15-20 години хирурзите си миеха ръцете с него и се считаше, че след това са стерилни. Това чудо върши чудеса при дезинфекция. Най-вече го употребявам за човешки рани, но съм сложила разреден Хибискръб в едно шишенце от парфюм. С него пръскаме всякакви рани на уличните котки, които идват при нас да ги храним - рани от абсцес (каквато е в твоя случай), разкъсани уши и много други. Имаше един калпазанин, който имаше отворена рана на главата. Може би се беше допрял до някой нагрят ауспух. За няколко дни всичко минава с пръскането. Най-вероятно и ветеринарите го предлагат, защото без да знаем какво ни дават, ни го бяха продали в разреден вариант за акнето на Боги. В този случай не помогна. Sad Но акнето не са точно открити рани, макар да има и ранички от разчесване.

А не можеш ли да я заведеш на ветеринар? Ако кожата виси, може да трябва да се зашие. И антибиотик с депо могат да сложат.

Като видях колко непрочетени отговори имам, реших, че Бени се е появил. Sad Явно все още няма новини. Sad

# 669
  • София
Бяхме си на село скоро, но не съм писала в темата, защото ми е много мъчно за нашия котарак, който за момента е на село при мама. Определено много ми липсва, а като отидохме там преди десетина дни разбрах, че на него не му липсваме изобщо. Обича си свободата навън и вечер да се прибере да спи. Много мяука, по цял ден, ама той и тука така си мяукаше. Първо си мислех, че е заради мен специално Joy, но не. Все пак обича да си се сгуши при нас да спи.
Скрит текст:
.

И от днес:

И като мъниче Heart

Едит - честно казано, всеки ден си поплаквам за него Cry

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 17:49 от miamim

# 670
# 671
Alisa, не знам дали има откъде да намериш Хибискръб. То всъщност има откъде да се намери, но обикновено са големи количества. Това е нещо като течен сапун/шампоан. Не знам сега как е, но преди 15-20 години хирурзите си миеха ръцете с него и се считаше, че след това са стерилни. Това чудо върши чудеса при дезинфекция. Най-вече го употребявам за човешки рани, но съм сложила разреден Хибискръб в едно шишенце от парфюм. С него пръскаме всякакви рани на уличните котки, които идват при нас да ги храним - рани от абсцес (каквато е в твоя случай), разкъсани уши и много други. Имаше един калпазанин, който имаше отворена рана на главата. Може би се беше допрял до някой нагрят ауспух. За няколко дни всичко минава с пръскането. Най-вероятно и ветеринарите го предлагат, защото без да знаем какво ни дават, ни го бяха продали в разреден вариант за акнето на Боги. В този случай не помогна. Sad Но акнето не са точно открити рани, макар да има и ранички от разчесване.

А не можеш ли да я заведеш на ветеринар? Ако кожата виси, може да трябва да се зашие. И антибиотик с депо могат да сложат.

Като видях колко непрочетени отговори имам, реших, че Бени се е появил. Sad Явно все още няма новини. Sad

Виждам само козина да виси незнам немога да я видя добре тя не се спира. Иначе бяга, разхожда се. Така като гледам просто е оголена кожата. Не е нещо дълбоко. Не знам как се е получило един ден е здрава на следващия болна. И винаги се разболява като роди. Обмислям да ида да я кастрирам защото тя е 7 8 годишна и е опасно да ражда, а и да не се разболява. Нямам възможност тази вечер. От къде мога да го взема това нещо, от ветеринарна клиника или ?
Ще се опитам да и помогна колкото мога сега. Бебетата са добре цокаха от беберона котешко мляко. Направо толкова са сладки като за хапят бибата не я пускат. Те са добре слава богу. Щъкат напред назад.

# 672
  • София
От къде мога да го взема това нещо, от ветеринарна клиника или ?
Само веднъж съм купувала и то преди доста години. Бях взела шише от 1 л. и все още имам. Преди това свекърва ми ми носеше, защото работеше в Пирогов. Simple Smile Това е оригиналът:
https://www.google.com/search?sca_esv=569475139&q=hibiscrub&tbm= … &bih=742&dpr=1.25
Като написах на български, Гугъл ми дава нещо малко по-различно като име, но може би е същото:
https://www.google.com/search?q=%D1%85%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D1%81%D … ient=gws-wiz-serp
Като гледам, продават го със санитарни продукти. Може би ще се намери в санитарните магазини. Не пречи да питаш и в аптека. Както казах, бяха ми го продали и във ветеринарна клиника. Не знам дали във всички го има. Водих я в клиника Джулайвет в Слатина.

Лошото е, че нямаш време да го поръчаш отнякъде. Ако ти го доставят след 5-6 дни, раната може да се е инфектирала.

# 673
  • Варна
Добро утро от добре похапналата Гурме с агнешко тази сутрин Мъри. Доволни сме от живота тази сутрин Simple Smile
Да ви е усмихнат денят!

# 674
  • София
Здравейте Simple Smile нови членове приемате ли? Аз съм една стара от форума и от 6 месеца горд роб на мъжки британец 🤪 да ви представя Максимус, роден на 19.03.2023г. обожавам всички котки и постоянно чета, а освен него отглеждам и две деца, куче и папагал 🤓

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 13:19 от magnet_for_happiness

Общи условия

Активация на акаунт