Колко често пият мъжете ви?

• 13 438
  • 324
  •   1
Отговори
# 75
Най-пиещите нации в литри, в съвсем прилична компания сме.
Чехия - 14.26
Латвия - 13.19
Молдова - 12.85
Германия - 12.79
Лита - 12.78
Ирландия - 12.75
Испания - 12.67
Уганда - 12.48
България - 12.46
Люксембург - 12.45
На другия край са Сомалия, Афганистан, Бутан и Джибути.
Медицински твърдения се доказват с цитиране на авторитетни изследвания
Е не сме в Парижката академия на науките 😁

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 20:56 от Eфибуш

# 76
Когато се налага - например домакинът настоятелно твърди, че трябва да ми налее нещо, защото му развалям кефа, като стоя на празна чаша пия водка.
Това сериозно ли се счита наложителна причина?

Ами какво  да ги правя, има хора, дето не мирясват. Верно ли не пиеш, ама защо. Преди нали пиеше. Е, то по малко може,  даже е полезно. Пийни малко, де.
Взех да казвам, че пия лекарства и не може. Но някои и това не ги спира, алкохолът лекувал всичко.

Да сипе там, нещо да ближа.

Имам чувството, че като пият сами ги хваща гузност някаква, или ги е страх, че ще зашематят, та ако и тебе те хване няма да се изложат.

# 77
Ние пием , когато излизаме на вечеря без кола, на поводи и по време на почивка.
Пием по бира, вино или уиски - едно или две питиета

# 78
Моята пие бира ако излезем някъде, иначе вкъщи не.
Аз пия на повод по 1 чаша вино или коктейл.
Не обичам чувството да губя задръжки и контрол, затова никога ме съм "пила да ми е весело" или "за да забравя"

# 79
Моята пие бира ако излезем някъде, иначе вкъщи не.
Аз пия на повод по 1 чаша вино или коктейл.
Не обичам чувството да губя задръжки и контрол, затова никога ме съм "пила да ми е весело" или "за да забравя"
Ти си мъж, но не си "пилА да ми е весело"? Какво си пийна между тези две изречения? За забравянето ясно😁

# 80
Странно, че толкова съфорумки демонстрират, че не пият, никога и нищо. В живота не познавам хора, които не пият алкохол никога. Мъжът ми не пиеше, когато се запознахме, сега пие само уиски, умерено и не всеки ден. Аз пия според сезона, лятото бира, зимата червено вино, концентрат при поводи. Намирам го за нормално. Асоциации за голи тумбаци, Пайнер и т.н. показват ограниченост на мисленето.
Ето това е най-лошото - нещо със сигурност нормално да ви се струва невъзможно. И то е така, защото твърде много хора пият абсолютно всеки ден с обяснението, че било полезно. Да нямаш нито един ден през годината без алкохол е зависимост. Това означава, че ти не успяваш, че алкохолът те контролира постоянно, всеки ден, и имаш сериозен проблем. И подобно мислене, не е само що се отнася до алкохола, за съжаление, но и до всяка друга обективна нормалност, като не искам да кажа, че е ненормално да се пие нормално. Само как се получи изречението. Обективна. Има хора, които нямат достатъчно часове сън и за тях отново това е нормално за организма, те отричат ползата от нормалния, пълноценен сън, само защото те не успяват да го имат. Не се чувстват добре, обаче днес било нормално човек да е безкрайно изнервен и уморен, да се правят пари, не да се спи. А това, че сънят е част от здравето ни… Има хора, които са обездвижени и спорят как ежедневните разходки не са нормални, защото, видиш ли, хората работят днес 9-10 часа и няма кога да се грижи човек за себе си, да се разхожда или да спортува нещо, а има време само да се ходи на работа и да се чисти и готви вкъщи, ако не си прекалено смачкан от работата все пак.  Скоро го чух. Защо? Защото не желаеш да се стегнеш и да промениш живота си, защото ти е най-лесно да се самозаблуждаваш, че ненормалният ти живот е нормален. Това, че някой не може да живее по-добре, не означава, че всички други хора на планетата живеят по същия начин.  Не ни трябва алкохол, за да се забавляваме и някой веднага не ни вярва и заявява, че нямало такива хора. Има. Защо да си тровя организма, като мога и да не го правя? Защо да пия, като не ми харесва? Не ми е вкусно, не знам и аз как да го напиша.   На мен не ми пречат тези, които са избрали да се насладят на алкохолно питие. Да си пият, тяхно право е, техен избор. Обратното пък е мой избор. Но когато нещата се придвижват към сериозен проблем вече не са съпоставими. В единия случай ти избираш и си нормален, здрав човек, в другия вече алкохолът те управлява денонощно и си много болен човек, който е необходимо да се лекува. За мен лично, пиша за мен, няма по-жалка картинка от хората, които по половин век не са успели да направят нищичко друго, освен да обичат чашката. Имам такива роднини и те в началото не са пиели от сутринта, те са пиели всяка вечер за отпускане / и по малко, не с литри ежедневно бира плюс доста и твърд алкохол/ и защото е прието, че е полезно. И когато някой човек е искал през всичките години, в които са затъвали да им помогне, говорил е, казвал е, че не е нормално да се пие всеки ден, този човек е бил едва ли не ненормалния, а пиещият - правият. Едва ли не непиещият напада умишлено употребяващия, за да го обиди.  Ей така милиарди са роби и пропускат живота си, защото считат, че да ги експлоатират от сутрин до вечер с десетилетия е нещо нормално. И кога всъщност живя ти, извън работата ти за чуждото щастие и успех?  Пак ви казвам, много бързо се преминава от “нормално” да се пие всяка вечер към “нормално” да се пие от всяка сутрин; от две-три питиета за настроение към два-три литра, защото те са най-голямото щастие в живота ни, всъщност единственото.  Много голям напредък е, наполовина решен проблем направо, признаването пред себе си, че нещо не ни е наред. Тогава човек предприема нещо или поне ще направи опит да промени ситуацията.  Не само относно алкохола, относно всичко.

# 81
  • Варна
Руми, изчетох те някъде до петия ред. Никой дотук не е написал, че не може да изтрае ден без алкохол или че не може да се забавлява, ако не пие. Също така никой не е написал, че не вярва, че съществуват хора, които не пият. След толкова неистини, не сметнах за нужда да чета нататък, сори.

# 82
А какво пречи докато си пие  и да говори? То даже алкохола развързва езика та говориш повече принципно...
Аз пия на вечеря, и си говоря с мъжа ми и детето едновременно с вечерянето, пиенето, храненето и н адетето, бърсане на окапано и прочее битовизми.
Не знам защо ги противопостави баш тия неща Rolling Eyes

# 83
  • София
Защото не знае как стават нещата и каква е динамиката в семейство с деца.

# 84
  • По света и у нас
Българите далеч на са най-големите пияници, излизах с една двойка молдовец и босненка - тези пият сериозно - водка и други подобни по много. В Америка мъжете пият по 6 бири на вечер поне, и жените се наливат с вино, в Бразилия също. Това за бг алкохолизма е утопия.

# 85
На вечеря винаги пием по чаша вино, лятото бяло или розе, зимата червено. Защото си подхожда с храната, вкусно е и обичаме хубавото вино. Допълнение ни е към храната и сетивата. Бира не пием, може би в жегите на плажа той да, аз газирано не пия. С компания на парти, той пие уиски, аз рядко пия, само ако не съм шофьор.

# 86
В това да си пийнеш вечер, нещо малко (чаша, две) с яденето няма нищо лошо. Лошото е, когато започнеш да се наливаш, тогава има проблем.

# 87
Аз пия само бира, защото много й обичам вкуса. А и хрупането на нещо с нея допълва удоволствието. Друг алкохол не обичам никакъв. Понаучих се малко да пийвам зимата домашно червено вино, но само по-тръпчиво. Но бирата си я обичам, точно както и кафето на ставане - удоволствие от вкуса. С радост бих пила безалкохолна, но незнайно защо, вкусът й не става. Все едно пия сладникаво безалкохолно, а газирани безалкохолни мразя. Както каза rf22, те са не по-малко вредни и доста хора са пристрастени към тях, (както към сладко, солено, кофеин и т.н.), но това уж не е проблем. Съгласна съм с rf22, че не ми е ясно с какво по една бира вечер е по-лошо от сладко газирано безалкохолно, от сладък десерт след хранене примерно... Мен също ми е много гот, когато мъжът ми си сипва още малко и приказката се лее....

# 88
Е, сега,, каква е разликата с нещо сладко,  още малко ще  лита каква е разликата с една пържола.
Алкохол не се пие заради вкуса, а заради ефекта, който предизвиква.   От сладкото не се замайва главата, отпуска, развеселява и прочие.

Алкохолът е психоактивно вещество,  което въздейства на централната нервна система и изменя съзнанието, възприятието и поведението.

Затова и сума ти дейности не са разрешени, като си пил, а други са неразумни - например да си с малко дете, което може посред нощ  да го заболи я корем, я ухо

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 02:39 от Iris04

# 89
На мен ми се струва ок да пие човек всяка вечер една бира или чаша вино.

Вече друго си е всяка вечер по 200г патронче водка.

Стига да не е до етап, при който се променя поведението ( човека става изкуствено развеселен например) , на мен ми е неприятно да говоря с хора в това състояние.

Общи условия

Активация на акаунт