Instant Pot - тема 4 - мнения, рецепти и съвети

• 58 454
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • до най-прекрасния мъж
Аз варя за 3-4 на ниско налягане и освобождавам след 5 Мин налягането. Винаги сварени според нашия вкус. Но трябва да се експериментира, зависи как точно ги обичате. Бързо не може да се освободи налягане, защото ще излезе пяната през клапана. Така че, пробвайте на по-малко и постепенно вдигайте с по минута, докато нацелите.

# 676
Аз ги обичам почти преварени на 4 минути ги правя и после след 6-7 минути освобождавам налягането.

# 677
  • до най-прекрасния мъж
Само пишете на ниско или високо, защото има значение. Ниско по принцип вдига много бързо, съответно се варят по-кратко.

# 678
  • 1st floor
Аз правих два пъти по една и съща рецепта. Реших, че ще сложа 100мл повече течност втория път, защото малко сухи ми идваха. Обаче изобщо не успя да вдигне налягането. Чаках, докато изпише, че загаря храната и отворих. То всъщност не чаках това, а се чудех кога да отворя! Grinning Бяха станали супер, с изключение на малко загорели от долу. Останалите не пострадаха на вкус. Само не разбрах, защо не вдигна налягането. Но ще продължа с експериментите. Рецептата е 1 м високо налягане, след 5-6 освобождавам. 700-800мл топла вода + 700 готов сос.

# 679
Няма да се уморя да споделям рецептата за спагети болонезе,която правим редовно в инстант пот в нас.

https://www.pressurecookrecipes.com/instant-pot-spaghetti/

# 680
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Свариха се перфектно спагетите за 4 мин. Половин пакет ги покрих с три пръста вода, на високо налягане без изпускане на парата после, станаха перфектни.

# 681
Как готовите в еър фрайър? Например искам кюфтета с доматен сос. Избирам програма печене, кюфтета редя на скарата, а соса директно в тавата ли да бъде? Или месо с картофи, но със сос. Моля, за рецепти! Нещо се затруднявам и май съжалявам, че си купих  еър фрайър верса зон...

# 682
Как готовите в еър фрайър? Например искам кюфтета с доматен сос. Избирам програма печене, кюфтета редя на скарата, а соса директно в тавата ли да бъде? Или месо с картофи, но със сос. Моля, за рецепти! Нещо се затруднявам и май съжалявам, че си купих  еър фрайър верса зон...

Нещо си се объркала - за готвене на манджи си трябва мултикукър. Еър-фрайъра е за печене.

# 683
  • Враца
Чела съм, че някои готвят течни да наречем яденета в тавичката на фрайъра, без решетка. В групата на Косори почти всички сготвиха пиле с ориз Simple Smile

# 684
  • София
Tрябва да имаш тава и двойно подгряване за да направиш кюфтета със сос.

# 685
Ако става въпрос за оригиналния Airfryer на Philips, няма никакъв шанс в него да се прави каквото и да е ястие със сос, защото вентилаторът му е много силен и издухва дори по-леки парченца храна, а камо ли течност. Но има на други марки подобни уреди, които са по-скоро фурнички с конвектор, отколкото еърфрайъри - т.е. да пържат с въздух. В тях може и да се пече нещо по-течно.

# 686

Във Фейсбук IP групата днес една жена е правила, това е пуснала:
"Включих еър фрайъра на roast за 30 минути.
След сигнала наредих кюфтенцата направо в кошницата.
Изчаках 7..8 минути, добавих ситно нарязан лук и 1 с.л от подправката,разтръсках и затворих.
Периодично разбърквах, докато поомекнат зеленчуците.
Сложих два накълцани домата и две лъжици доматено пюре, което поразредих с малко вода.
Подправих с черен пипер, сол, няколко зрънца бахар и един дафинов лист.
( Ако не искате да ви киселее, може да сложите лъжичка захар)
До края на програмата разбърках още няколко пъти
и накрая поръсих с магданоз.

# 687
Еър фрайера е просто дребничка фурна. Каквото и както се готви във фурната, така може да стане и в него, само че по-бързо. Кюфтета със сос и други ястия със сос просто се слагат в алуминиева или порцеланова тавичка, която да се побира във фрайера и се пекат. Обръщат се след сигнала. Може кюфтетата да се запекат по няколко минути, преди да се сипе върху тях соса.
Такива яхнии и по-течни ястия стават за 5 минути в пота. Не ги сотирам предварително, слагам всичко заедно, включително лук и моркови и стават достатъчно вкусни.

# 688
  • Berlin
Неща със сос (манджи) не би ми хрумнало да правя във фрайър. Имам си пота за тези неща.

# 689
Момичета, как миете капаците за под налягане на Про крисп? Разглобявате ли ги? В миялна ли?
Благодаря ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт