🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 1

• 42 757
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
  • София
От мъжете само Осман знае за какво става дума в тази кухня. И донякъде - дългокосият, който готвеше в двойка с Марианна днес.

Скастриха доста остро Тоби и Лора днес за лигавото им отношение, така че се надявам  да не се спекулира повече по въпроса побутват ли ги или не.

# 496
Леле, леле, много зле днес. За час да не можеш да направиш нищо. Имаха цели 10 Мин за гарнитура, другите цял час за месото. Трагедия. Десертите изглеждаха отвратително

# 497
Скастриха доста остро Тоби и Лора днес за лигавото им отношение, така че се надявам  да не се спекулира повече по въпроса побутват ли ги или не.

Това е с цел да ни замажат очите, ама мисли каквото искаш.

# 498
Гледам със закъснение... по спомен популярната  торта три шоколада не е чийзкейк, а само със сметана и шоколад. Нищо особено, вкл. като вкус.
Тоя пък льольо не бил ползвал желатин, божеееее. На другия било против принципите, смешник - да го питаш къде е тръгнал.
Ванката кво прави там недоумявам

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 23:51 от zenata

# 499
  • пустинята Гоби
Защо стюардесата не подаде престилка на веганката, идеи? Много селско изпълнение, беше ми симпатична, ама вече не ми е.

# 500
  • София
Сега гледам записа, но по-лигав мастършеф и по-несериозен не съм гледала. Евтим във всяко готвене прави грешки, но пак извади късмет.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 00:34 от Тайна

# 501
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Боже, хора, не знам какво гледаме, но това не е Мастършеф, това е някаква пълна пародия! За един час отбор от 6-7 човека не могат да изпържат едни прости картофи и поднасят основно без гарнитура. Биляна собственоръчно си закопа отбора с грешната информация, която даде на Валя, че готвят за 39 човека и момичето надроби блата и нацвъка крема по чиниите, вместо да си направи хубав традиционен чийзкейк.
Роси също се изложи много с твърдението си, че ще обезкости бутчетата за пет минути. Изказването й беше като на човек, който никога не е обезкостявал пиле.
Елиминацията обаче, въпреки че не изглеждаше възможно, беше още по-зле. Единият не ползвал никога желатин, другият не искал да ползва, защото бил вегетарианец, третият сложи желатина натюр...  
Много странни Александър и Мартин. Казаха му на Алекс, че няма как да стане с печене, той си знае неговото. Ми на опаковката на желатина си пише как се ползва, не е толкова страшно.
На предната задача пък му бяха казали, че не трябва рибата да е с кожата, пак без никакъв резултат. Нали уж е дошъл да се учи тук, да надгражда, пък сакън да не излезе от зоната си на комфорт. За мен е парадоксално да твърдиш, че най-любимото нещо на семейството ти е чийзкейкът, но да си го правил винаги само по един-единствен начин.
На Мартин му било против принципите да ползва животински продукти. Ами тогава къде е тръгнал? Днес е желатин, но утре като трябва да се ползва месо, мляко, сирене, кашкавал какво ще прави, че не се сещам?
Просто съм в потрес от този абсурд!

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 12:38 от Reinа

# 502
  • Сф
Снощи загледах повечко от предаването. В потрес съм! Интересно ми е подбора на участниците как е правен. Повечето не знаят базови неща и като че ли са сбъркали изцяло предаването. Такива буламачи рядко се виждат. Мисля ,че журито е там за чест и слава и много снизходително. Мастър шеф? - да го прекръстят на " Да се научим да готвим тристепенно меню за два часа,  без да отровим околните"., или " Как да пипна желатин, що е то шаран и как се пуска котлон". Само Таралежов ме задържа да хвърлям по едно око. Wink. Кустев ми е много смешен. А на възрастният господин тип сноб, направо му съчувствам къде е попаднал. Дано хонорара съответства на излагацията. Сериозен човек в цирк! 😂 хаха

# 503
Ще повторя като папагал, но да, участниците са трагични тази година. Може би ще съм по-склонна да простя липсата им на умения, ако бяха интересни личности с някаква харизма, но само Марианна ми е по-интригуваща. Останалите с нищо съществено не съм ги запомнила, а на някои дори страдам да назова имената.

В началото нямах против, че участниците не са абсолютни професионалисти в кухнята, защото в минали сезони е било чак абсурдно как уж, ~хоби готвачи правят кулинарни техники все едно са готвачи в топ ресторанти, та статусът им на хоби готвачи доста силно ме е съмнявал, но това пък е другата крайност. Не може да са толкова зле. Не знам дали сте гледали Nailed It, но е американско предаване, където тотални инвалиди в кухнята се опитват да измайсторят невероятни декорирани торти и други сладки изкушения и резултатите са невероятно забавни и трагични. Този сезон на Мастършеф далеч повече ми напомня на това предаване, отколкото на минали сезони на Мастършеф в България, когато дори в начален стадий са отпадали талантливи готвачи. Не знам как дори й помня името, но се сещам за една Борислава миналия сезон, която даде голяма заявка за умения първите епизоди, наистина готвеше добре и имаше знания, но на една от първите елиминации се издъни с един крем карамел и шокиращо отпадна. Тук даже се възмущавахме, че един крем карамел не успя да спретне...е, ще кажа само, че крем карамелът наистина си има специфични чалъми и може да е подводен камък дори за най-способните готвачи, но за чийзкейк не знам дали има толкова много оправдания.

# 504
Много слаби участници, все още нямам фаворит, то просто едно уау ястие не е поднесено до сега.

Лора е излключително неприятна.

Базови рецепти да не се знаят е срамно. Кекс?!? Та дори аз мога да измисля някаква базова рецепта, а не съм добър готвач.

# 505
17 - Мартин = 16

Снощи всички бяха пълна трагедия Мартин беше много смешен накрая в защита на принципите си.

# 506
Чичо Митко попадна на елиминации без
да е губил. Миналия път това да не те изберат донесе само позитиви, а сега - негативи. Самото парче като визия беше подобно на това на Валентина, но тя беше похвалена. Говори малко глупости и е голям зевзек, не готви по-лошо от самохвалковци, които не знаят къде се намират.

Спечели пържола с пюре?

Облеклото на Таралежков е потресаващо.

# 507
  • софия
Съчувствам на журито, че трябва да опитват подобни неща. Предходни години и аз се удивлявах как хоби готвачи готвят почти профи, но тази година хоби готвачите готвят като 5 годишни деца. Все едно гледам състезание за готвене на деца от детската градина. Валентина и Марианна са в час, може би и Осман.
Един Таралежков държи вниманието ми. Харесва ми дори като им се кара 😊 Харесва ми и как се облича, но вкъщи имам тийн, който понякога ходи облечен по необясним за мен начин и съм обучена в съвременната мода.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 10:32 от zvаnchе

# 508
Вчера пропуснах и влязох да прочета отзивите. От това, което прочетох направо се чудя как ще задържат вниманието на публиката в събота вечер.

# 509
  • София
Аз неме съм сто процента, че всичко е по предварително написан сценарий. Такива детински грешки, много се съмнявам, че се правят от участниците без да им е казано. Ами и прословутия Алекс звучеше много неубедително, че понеже никога не е ползвал желатин и затова няма да го използва. Или някой сега ще се опита да ме убеди, че тези участници никога не са пържили картофи? Или пък стюардесата чак па толкова ще се отнесе и ще каже „приготви 39 десерта“, като само преди минути видя 13 деца?

Някак си много плоски са им сценариите, злепоставят и самите участници и предаването на моменти става трагикомично.

Общи условия

Активация на акаунт