С какво ви дразнят хората?

• 272 750
  • 5 724
  •   1
Отговори
# 5 610
И подаряващия не е инвалид. Не знам, аз така не съм правила. Ако давам нещо, или правя услуга - правя го от сърце, а не за да видя как ей сега ще се съобразяват с мен до последно.
В случая при теб е малко вагло, защото хем явно ги искаш нещата, ама и някой да ти ги донесе на крака. То и от магазина да ги вземеш пак трябва ти да отидеш, знаеш ли?

# 5 611
Добре, но ако оставим за момент настрана моите лични качества: Смисълът да ме карат "за спорта" да намеря начин да си ги взема е ... ?

# 5 612
За да не се оплакваш, че не са ти докарали зарзават. Звучиш като да си от хората, които при всички положения ще се оплакват от най-близките си, та и на тях хич не им е лесен живота.

# 5 613
  • София
Добре, но ако оставим за момент настрана моите лични качества: Смисълът да ме карат "за спорта" да намеря начин да си ги взема е ... ?
Защо да ги оставяме, като са част от общата картина? Ако подаръкът и условията към него не те устройват, казваш "не, благодаря". Ако приемеш, го правиш при условията, които вървят с него. Другото е наглост.

# 5 614
А смисълът да смяташ, че хората са ти длъжни е...?

# 5 615
  • Mediterraneo
Голямо мрънкане. Ама жената е с бебе, за бога, златно яйце гледа, как ще си позволи да измине ДВЕСТА метра с бебето за някакви си зеленчуци, които някакъв си наглец й подарява!

# 5 616
Голямо мрънкане. Ама жената е с бебе, за бога, златно яйце гледа, как ще си позволи да измине ДВЕСТА метра с бебето за някакви си зеленчуци, които някакъв си наглец й подарява!
Аз не знам как се мъкне бебе плюс касетка 200 метра, но явно има някакъв много хитър начин, който не ми е известен.....Като не може да доставиш "подаръка" в дома на сама жена с бебе, просто не правиш непоискани жестове.

# 5 617
  • София
Върнах се да чета - няма касетка.

# 5 618
Аз не знам как се мъкне бебе плюс касетка 200 метра, но явно има някакъв много хитър начин, който не ми е известен.....Като не може да доставиш "подаръка" в дома на сама жена с бебе, просто не правиш непоискани жестове.
Ама тя очевидно иска нещата Grinning. И защо трябва да е с касетка... под количката има място за неща. Щом е сама жена с бебе, кой й пазарува обикновено? Очевидно става дума за човек, който смята, че всички са му длъжни, и да му угодят пак няма да е доволна. Има такива хора, по-добре да не правиш нищо за тях, определено.

# 5 619
Череши НЕ отказвам в никакъв случай аз. Че то все едно злато да ми дават и да го отхвърля Sweat Smile

# 5 620
Аз не обичам такива непоискани подаръци във вид на плодове, зеленчуци и яйца, понеже винаги ми излизат през носа. Магазините са за това, да може да си взимаш каквото имаш нужда в удобното за теб време и да не зависиш от настроенията и свободното време на друг човек. Отделно че за всички тези подарени неща е редно да направиш и ти жест към подаряващия, което е доста натоварващо.

# 5 621
  • София
И аз не ги обичам. Затова ги отказвам. Лили, като не й харесва, също да ги отказва. А не да настоява всички да се въртят около нейното удобство и желания.

# 5 622

До магазина нали пак трябва да намериш начин да си напазаруваш.

# 5 623
И аз имам дежа вю, за тази чувствителна потребителка с фаберже  Thinking

По темата- имам колега с новородено фаберже.
Жена му е същата - той я води на прегледи, той на пазар, че горканка не се оправя.
Добре че си има заместник, че ако го отнасях аз всеки път, като излиза от работа, щях да се раздразня на ниво да ескалирам проблема.

# 5 624
Ако някой реши да ми подари хубави домати, ще пълзя, но ще си ги взема. Тия, които купувам от магазини и пазари, са ужасни. И на мен са ми били досадни такива роднини. Сега, когато ги няма, си спомням с носталгия за тях

Общи условия

Активация на акаунт