💫 Ханде Ерчел и Керем Бюрсин 💫 "Друг човек" и "Ако обичаш силно" /Тема 24/

• 42 959
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Днес друго си мислех, след като Доан е бил активен и преди, а Кенан и родителите му не са забелязали, дали е възможно да е " обладавал" и друго тяло? 🙄

# 661
Днес друго си мислех, след като Доан е бил активен и преди, а Кенан и родителите му не са забелязали, дали е възможно да е " обладавал" и друго тяло? 🙄
Как друго тяло? Не е възможно.
Най-вероятно е вършил всичко вечер, след като Кенан заспи.
Идрис му каза, че е било по-добре да го изчака да заспи и тогава да дойде. Че Кенан ще има бели петна, но пък умеел да си измисля, както направил сутринта за хармониката.

Момичета, наистина чакам отзиви. Каквито и да са. И да не ви харесва нещо в сериала или като цяло, споделете.

# 662
Според мен по нататък ще включат още някого. Кенан ще излезе , че има брат или сестра и Доан  ще се е възползвал максимално от това.
Как друго тяло? Най-вероятно е вършил всичко вечер, след като Кенан заспи.

# 663
Според мен по нататък ще включат още някого. Кенан ще излезе , че има брат или сестра и Доан  ще се е възползвал максимално от това.
Скрит текст:
Как друго тяло? Най-вероятно е вършил всичко вечер, след като Кенан заспи.

Възможно е, нали е осиновен. Дано не си измислят много идиотщини.
Мисля, че тръгнаха много добре с тези два епизода.

# 664
Какво казваш Слънце - тайни преводи в телеграм. 🤫 Joy

Доан също така каза за Кенан: "Мисля, че той е този на когото трябва да отмъстим." , така че чувствата му са повече от ясни. Не му пукаше и за Лейля, смяташе я за пречка, но сега когато я видя , веднага си я хареса. Според мен ще опита максимално да бъде Доан през повечето време, заради Лейля.

Да сложа и в темата едно уточнение от Алекс по повод сцената между Кенан и Лейля в колата, когато тя е тъжна след спора в болницата:
- Какво стана с детето в теб?
- Беше задържано на ранна детска възраст.

Тук идеята е, че човек, който не се радва на живота, е убил детето в себе си. Значи от малка е гневна, озлобена...какво я е направило такава предстои да разберем.

Много ми хареса на мен тази част от същата сцена:
- Вие мъжете изобщо не разбирате жените.
- Ако ги разбирахме...нямаше да са ни толкова интересни...
Stuck Out Tongue Winking Eye

Бащата на Лейля май е пенсионер вече. Вкъщи си седи само, но какво е работел преди не са казали. След появата на снимката му с Хамди, звъня на някого, предполагам на третия човек на снимката.

Както се превеждаше буквално в първа серия, психиатрите са създали Кенан като "личност-домакин" на тялото. Поне на онзи етап, в който са отишли на лекар, със сигурност е имало 2 личности в него вече. Казват , че се отключвало след детска травма, но запаления човек Ирфан каза, че Доан още от дете е говорил странни неща т.е. заболяването може да е прогресирало след травмата, но не се е зародило с нея.

# 665
Представете си вариант,  Доан се мести в тялото на Лейла 😎😉 и горкият Кенан е в шок.. 😉

# 666
Тина, в съвсем друг жанр мисля, че отиде. Joy Това е болест на ума, а не е дух да се мести от тяло в тяло. Joy

Вече другото , което беше споменала Коко преди време, че ако Кенан има дете може да наследи болестта му. Да, това е напълно възможно и вероятно.

# 667
Представете си вариант,  Доан се мести в тялото на Лейла 😎😉 и горкият Кенан е в шок.. 😉

Не сме уж сериал с паранормален сюжет. Satisfied

# 668
  • София
Цитат
Надявам се, че все повече от вас ще се включват в обсъждането на епизодите. Ако не, ще сложа парола на преводите и ще видите.

Слънчице, на мен ми изпрати тайната пароба на лични, защото засега не мога да се включвам в коментарите адекватно. По уважителни причини все още не съм изгледала още първи епизод.          

На Керем също нито един епизод не съм гледала. Оставила съм го за малко по-късно. Пак по уважителни причини. Независимо от отзивите, аз смятам да го изгледам и да си съставя мое мнение, без да се влияя от общото.

Но пък ви чета редовно и не ми перчи да слагам снимки на които попадам.

# 669
Здравейте, мили момичета, Flowers Hibiscus

Още не съм изгледала последните серии на "Ако обичаш силно". Мисля да ги изгледам заедно с финалната и тогава да си кажа мнението.

Фактът, че предпочитам да гледам в малкото ми свободно време нещо друго, а не сериала на Керем, говори само по себе си, че не предизвиква достатъчен интерес. Сценарият е "болното" място тук.

В "Друг човек" е точно обратното - сценарият ме кара да се притеснявам какво ще се случи с Кенан/Доан и Лейля.

Направих проучване за дисоциативното разстройство на личността:

Скрит текст:
"Зад дисоциативното разстройство не стои обикновеният ежедневен стрес, с който ние се сблъскваме. То е резултат от сериозна емоционална травма, а то е защитният механизъм на мозъка ни да се справи със събития, които не може да асимилира.

На практика съзнанието ни буквално прекъсва асоциацията ни за самите себе си, тоест връзката между личността, а целта е да накара страдащия да се отдалечи от събитието, довело до тези травми, за да може мозъкът да се самосъхрани.

Лечението продължава през целия живот и обикновено е комплексно. Най-използвани са методите на психотерапията. Хипнозата също се използва – по този начин терапевтът кара съзнанието ни да се върне назад към травмата, за да я осмисли съзнанието ни по-добре.

Страдащите от дисоциативно разстройство трябва да бъдат насърчавани да говорят за състоянието си, за да могат да се освободят от него. Използвани методи са и арт терапия, когнитивно-поведенческа терапия, на помощ идват и различни медикаменти – успокоително или антидепресанти.

В някои случаи лечението е много ефективно и относително кратко, в други може да продължи през целия живот."

"Дисоциацията е специфичен механизъм, чрез който умът се разпада на компоненти или споделя определени спомени, образи, мисли на съзнанието. Такива раздвоени подсъзнателни ментални образи не се заличават, те могат многократно спонтанно да изплуват в съзнанието поради действието на някои тригери. Като такива задействащи фактори могат да служат предмети, събития, обстоятелства около индивида по време на настъпване на травматично събитие.

При критични условия детското развитие среща пречки и някои части от това, което трябва да бъде интегрирано в сравнително еднаква идентичност, остават разделени.

Многобройни проучвания показват, че почти 98% от възрастните с анамнеза за разстройство на дисоциативната идентичност говорят за случаи на детско насилие. Такива случаи на насилие могат да бъдат документирани при 85% от възрастното население и при 95% от децата и юношите с множество разстройства на личността и други подобни форми на дисоциативно разстройство. Такива данни от проучвания показват, че насилието в детска възраст е една от основните причини за дисоциативно разстройство. Някои пациенти обаче не са имали история на насилие, но всички те са преживели ранна загуба на любим човек, сериозно заболяване или други сериозни стресови събития.

Дисоциацията е сериозен и доста дълъг процес с огромен спектър на действие. Ако човек има дисоциативно разстройство, това не означава, че има симптом на психично заболяване.

Друг прост пример за дисоциативно разстройство у хората е периодичният пълен ентусиазъм за филм или книга, което води до факта, че заобикалящият свят просто престава да съществува, а времето минава незабелязано.

Тъй като индивидите не се раждат с чувство за личностно единство, децата със стрес остават разделени. Пациентите с нарушение на идентичността често преживяват тежко или постоянно насилие в детския период, което може да бъде или физическо, или сексуално. Следователно при деца, живеещи в неблагоприятни условия на живот, има прекъсване на разнообразни чувства и емоции. Такива деца развиват способността да се защитават от суровите условия на живот, оставяйки се в собствения си специален свят. Всеки етап от формирането може да формира нови личности."

Скрит текст:
"При пациенти с дисоциация се наблюдава смяна на личността и бариерите между тях поради амнезия често водят до разстройство на живота. Индивидите могат да си взаимодействат помежду си, затова пациентът често чува вътрешен разговор, проведен от други личности, които обсъждат пациента или са адресирани към него. В резултат на това има случаи, когато пациентът погрешно е диагностициран с психоза поради възприемането от лекаря на вътрешния диалог на пациента като халюцинации. Въпреки че гласовете, чути от пациента при дисоциация, приличат на халюциноза , има качествени разлики, които разграничават халюцинациите, характерни за шизофренията или други психични разстройства. Хората с дисоциация разглеждат гласовете като нещо ненормално или нереалистично, за разлика от хората с шизофрения, които са уверени, че чуват естествени гласове, които не са слухови халюцинации. Хората с дисоциация могат да водят сложни разговори и да чуват множество разговори едновременно. При шизофрения това е доста рядко. Също така хората с дисоциация може да имат краткосрочни моменти, в които виждат разговори за собствената си идентичност.

В това състояние всяко алтер его има лични модели на възприятие и индивидуална система на взаимодействие с околната среда.

За да определи дисоциативното разстройство на идентичността на субекта, е необходимо той да има поне две личности, които от своя страна редовно да следят действия, действия на индивида, както и проблеми с паметта, които излизат извън границите на нормалното забравяне. Състоянието, свързано със загуба на памет, обикновено се описва като "превключвател". Такива симптоми трябва да се наблюдават автономно при индивида, т.е. те не зависят от злоупотребата от страна на обекта на някакви вещества, наркотици (алкохол, наркотици и др.) или медицински показатели.

В съответствие с класификацията на болестите дисоциативното разстройство се счита за амнезия с психогенен характер (с други думи, амнезия, която има само психологически корени, а не медицински характер). В резултат на такава амнезия индивидът е в състояние да измести спомените от травматични ситуации или някакъв период от живота си. Такъв феномен се нарича разцепване на „аз“, или според друга терминология, аз. Притежавайки множество личности, субектът може да изпита алтернативните си личности, характеризиращи се с индивидуално различими черти. Така например, алтернативните личности са от различен пол или възраст, могат да имат различни здравни състояния, интелектуални способности, почерк и пр. За лечението на това разстройство се използват предимно методи за дългосрочна терапия."

Всичко дотук много добре обеснява състоянието на Кенан/Доан - началото, поставено от силен емоционален стрес и загуба на близки хора, желанието на Кенан да забрави и да "изключи" Доан с помощта на психотерапевтите като дете, връщането на Доан под въздействието на събития, новини, които напомнят за миналото. Кенан е водещ на новините и всички теми като насилие, пожар, детска смъртност са в състояние да отключат Доан.

Благи, Flowers Hibiscus точно същите въпроси си задавам и аз, но все още нямам отговор. Ще чакаме да разберем в следващите епизоди.

Слънчице, Flowers Hibiscus с твоето мнение съм напълно съгласна, че: "Май от самото начало момчето е Доан, но в един момент му се отключва заболяването. За да се предпази, за да функционира нормално, някак си се изключва Доан и на негово място се появява Кенан."

Поли, Flowers Hibiscus Лейля е тъжна, стресирана, твърде рано и бързо пораснала. Предстои да разберем дали само историята с брат ѝ е причината за това ѝ състояние. Според мен не е и професията ѝ, както тя се опита да обясни на Кенан докато вечеряха. Интересно при нея какво е било? Сигурна съм, че ще има връзка със състоянието на Кенан.

"Много ми хареса на мен тази част от същата сцена:
- Вие мъжете изобщо не разбирате жените.
- Ако ги разбирахме...нямаше да са ни толкова интересни..."

Култова и много точна реплика!

Тина, Flowers Hibiscus струва ми се, че всячески искаш да "избелиш" Кенан дори с трансцедентални похвати.

Ако това състояние може да се лекува, би имало шанс за Лейля и Кенан. Винаги и всякога предпочитам щастливите финали на историите.

Във вторият фраг съчувствах на Кенан - как гледа записа от предаването и отчаяно не може да си спомни нищо. Колко ли е ужасно усещането?

# 670
  • София
Един от много спрягани за кандидати на Ханде, Атасай Камер вчера се е оженил за своята годеница.
Цитат
Наследникът на Атасай, Атасай Камер, се ожени за Киара де Роки, за която се сгоди през май тази година, на сватба състояла се снощи в Терсане Истанбул.

# 671
Момичета Hug те анализите за ДЧ поне на този етап, както казах в предишния си “роман” могат да нямат край. Среща трябва да направим и да разследваме като прокурорки Grinning току що изгледах втори епизод най-после целия, с вашите субтитри Flowers Bouquet
Семейството на Лейля със сигурност има не една лоша история, тепърва ще разберем. Чудя се дали това, което е “убило” детето в Лейля не е свързано с тъмното общо минало на баща и, връзката му с пожара? Той този накрая ще излезе най-лошият герой, хем с Хамди замесен, хем пожар сънуваше… дали Лейля не е станала макар непряк свидетел на връзката на баща и с пожара през 95г.? Или е станала свидетел на нещо съвсем друго лошо, причинено от баща и…
Доан мрази и завижда на Кенан. Както и всичко свързано с него. Говореше с неприязън и за баща му, каза на Идрис да не го нарича негов баща, че не му е никакъв. Ясно на другите как ще отмъсти, но на Кенан как? Каза на Идрис, че ще му отмъсти за хубавия му живот на Кенан(сякаш мисли, че Кенан и хубав живот отхвърля Доан и хубав живот), но казвайки го, още не беше срещнал Лейля. Сега, след като вече се запозна с нея, остана доста приятно изненадан, привлече се.. ясна работата - Доан ще отмъщава на Кенан, като нарани Лейля, ама не физически…
За момент си помислих, че детенцето в сиропиталището се е казвало Доан, защото запаленият като чу от Идрис името Доан и веднага си спомни. Но пък сцената с настойниците му вкъщи го отхвърля това, защото майка му се ужаси от думите на детето и идея си нямаше кой е Доан. Ей тук малко те ли са сбъркали, или пък нас объркаха, защото нали уж заболяването се отключва от психическа травма, а запаленият си спомня, че нещо не е било наред с детето още преди пожара?
Мисля, че не сме обсъдили първите си впечатления от характера на Доан и тук отварям голяма скоба(Прекрасен, ПРЕКРАСЕН, любим Бурак, голям талант…адмирации за играта му и способността му да влиза в две роли едновременно!!!)
Та Доан има освен всичко друго, адски детско поведение. Забележете мимиките, движенията, погледа му в сцената, където си говорят с Идрис и той си спомня пожара, както и после, когато запалва виновния. Чувайки името Зейнеб и виждайки хармониката и  в погледа му се чете едно такова детско възхищение, все едно току що си дал на дете близалка. Прегръща и целува хармониката все едно не е предмет, а самата Зейнеб. Запалвайки жертвата си пак започва да плаче като малко дете и да търси утеха и прегръдка в Идрис, запушва си ушите и си затваря очите така, както дете би го направило, слушайки родителите си да се карат и бият. Абе с едно изречение, все едно не гледаш около 30 годишен мъж(май не са им споменавали годините на героите), а малкото момченце от спомените им. С това поведение на героя ни подсказват за неуравновесеността на Доан и белите, които ще предизвика тя занапред.
Според мен има някаква вероятност Зейнеб да е била сестричка, а не просто приятелка. Твърде крокодилски сълзи проля Доан, спомняйки си за нея. Въпреки че досега какво ви писах… Rolling Eyes
Това с телефоните беше много объркващо, в началото даже влязохме във филма дали няма да забравят телефона на КЕНАН на местопрестъплението, но после преглеждайки наново видях, че няма как да е така. Имейлите не бяха изпратени веднага, според мен Доан си ги изпраща на Кенан.
Продължава този Идрис да ми е най-голямата ??? Каква е тази силна връзка между него и Доан, и то явно продължаваща от дълго време по думите им. Та чак Идрис да му казва, че са заедно до смъртта… като сватбен обет чак звучи Joy Изключвам възможността Идрис да е биологичният баща на Кенан, защото поне доколкото аз разбирам е станал свидетел на този пожар. Дали не е той този, който дават как спасява Кенан на ръце?
Според мен утре ни очаква много интересен и драматичен епизод, Кенан ще усети за пръв път, че нещо анормално се случва с него, родителите му също вече осъзнават…
Лека нощ Heart

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 03:23 от Cocodoggo_mom

# 672
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus

Желая ви един успешен ден, изпълнен с много добро настроение и положителни емоции Wink

Yellow Heart

Gift Heart

# 673
Добро утро Animal Bee

Коко , с този ферман в 3 сутринта получих дежавю от времето на SCK, тогава такъв тип постове в този час си бяха нещо обичайно.Grinning
Интересни разсъждения относно Доан. По принцип хората с тази болест могат да имат в себе си 2 или повече личности като всяка от тях да е на различна възраст и пол. Зачудих се и аз първоначно на колко години е Доан в ума си , обаче действията му са си на възрастен човек. 🤔 Тези детски реакции, за които говориш, са си просто от травмата и според мен.

Сетих се за нещо друго, което може да се хареса на Тина и е по-вероятно от теорията за вселяването. Stuck Out Tongue Winking Eye Може в бъдеще да се появи трета самоличност в съзнанието на Кенан. Stuck Out Tongue Winking EyeJoy

# 674
Рейтинги на топ 10 за изминалата седмица:

Доста добре, с изключение на тотала, в другите две категории тези над нашите са все познати, утвърдени сериали Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт