Професия учител - 17

• 56 425
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, търся колега, който преподава по ЧП на 6 кл.по учебника на Просвета.Ще съм благодарна да ми пише на лични.Хубава вечер!🤗

# 196
Здравейте, за първа година съм учител по информатика, писаха ме на половин щат и останалото е лекторски часове. Имам няколко въпроса на които ще бъда благодарна да отговорите. Първо какво трябва да е заплащането за половин щат?
Какво е заплащането за 1 лекторски час?
Колко е нормативът от часове за пълен щат?

Спрямо заплатата след новото увеличени ми се стори че ми платиха много малко.
Благодаря!
Първо какво трябва да е заплащането за половин щат?
Би трябвало да е 1/2 от основния щат.

Заплащането на лекторски час е уговорено във вътрешните правила за работна заплата и за всяко училище може да е различно, мисля, че минималното е 8 или 10 лв. за учебен час.
Щатът по информатика е 648 часа годишно.

Нямате часове за цял щат, че са ви назначили на половин щат + лекторски?

# 197
Здравейте, за първа година съм учител по информатика, писаха ме на половин щат и останалото е лекторски часове. Имам няколко въпроса на които ще бъда благодарна да отговорите. Първо какво трябва да е заплащането за половин щат?

Спрямо заплатата след новото увеличени ми се стори че ми платиха много малко.
Благодаря!
Ако имате фишове за заплатата, погледни дали имаш лекторски за месеца. При нас лекторските се изплащат от октомври за предходния месец, т.е.за септември. Наясно си, че осигурителния стаж за половин щат е 6 месеца за 1 година. Ако си млад учител, това не е добър вариант, но е по-добре от нищо.

# 198
  • Добрич
Здравейте, търся колега, който преподава по ЧП на 6 кл.по учебника на Просвета.Ще съм благодарна да ми пише на лични.Хубава вечер!🤗
Издателство Просвета има три учебника по ЧП:
 - Просвета, основано 1945;
-  Просвета Азбуки;
-  Просвета плюс.

Вие за кой учебник се интересувате?

# 199
Просвета, основано 1945.

# 200
Имам детенце със СОП и при него изготвяхме индивидуална учебна програма. Някой има ли идея какво заплащане ще имам за работата с него? Във фиша за септември не видях да е упоменато.

# 201
  • Върху лъчите на Слънцето.
30 лв. И за едно, и за десет деца със СОП в класа, сумата е една и съща. Една такава стимулираща... Simple Smile

# 202
Хайде и аз да питам за тази програма "Равен достъп...".
Последна година бил проектът, но и ние се включихме - трябвало.
Директорът ни регистрира (мен и колежките ми) като Ръководител на група. Аз влизам в сайта, но после нямам идея какво да направя.
Къде трябва да си въведа групите (имената на децата), графика и въобще какво трябва да се прави, освен да науча децата как да си влизат в акаунтите в Тиймса?
Тия дни чакам отнякъде да изпадне възможност, за да се запиша на курс за магьосница, че иначе не зная как мога да науча 7 годишни деца, които не могат да четат и пишат на бг да влизат в Тиймс

# 203
  • Добрич
МамаНаПринцеси, тази сума септември се плаща за половин месец. При нас се е случвало да я преведат към заплатата за октомври.

annysy, в ляво има лента, от където си намираш профила. За да въвеждаш нещо трябва директорът да е потвърдил групите.
Защо ще учиш първокласниците да работят с MS Teams, ако смяташ, че е неуместно?  Всеки ръководител сам си прави програмата и си избира темите.

# 204
При нас за СОП е 50лв, ама все е толкова мотивиращо...
Има и училища, в които това не се заплаща, така че..  😀😀😀

# 205
Ние както сме зле с бюджета, може и да ги сънувам само парите, хаха. Попштах, защото днес изказването на колега беше, че видиш ли за него ще ми се плаща като за цял клас, но не посмях до попитам.

# 206
То да е едно дете.... Работя с много ученици, гледам всеки час да им обърна внимание да имам работен лист по предмета това е когато работим в клас. За индивидуални часове е по различно.

# 207
Някой може ли да даде ясно за НП “ Дигитална квалификация” ? Кога и как ще се провежда обучението? Дали ние учителите от начален етап можем да се включим? Аз с удоволствие бих се квалифицирала, ако имам тази възможност.

# 208
Някой може ли да даде ясно за НП “ Дигитална квалификация” ? Кога и как ще се провежда обучението? Дали ние учителите от начален етап можем да се включим? Аз с удоволствие бих се квалифицирала, ако имам тази възможност.
За София:
Скрит текст:
ДО
ДИРЕКТОРИТЕ
НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
Във връзка с писмо на МОН с № 9105-400/27.09.2023 г., вх. № РУО1-30976/27.09.2023 г., Ви уведомявам, че Министерство на образованието и науката е разработило Национална програма „Дигитална квалификация”, приета с Решение № 184 от 05.03.2021 г. на Министерски съвет.
Програмата е с продължителност от 36 месеца, изготвена е в съответствие с разпоредбите на Закона за висшето образование и е съобразена със Стратегията за развитие на висшето образование в Република България за периода 2021 – 2030 година, политиките за развитие на държавните висши училища, Заключенията на Съвета на ЕС относно цифровото образование в европейските общества на знанието и Римското комюнике на министрите от държавите членки на Болонския процес.
В рамките на програмата ще се обучат и учители по различни предмети в системата на средното образование с цел повишаване на дигиталните им умения и компетентности.
Като обучаваща организация в програмата поименно е посочен Софийският университет „Св. Климент Охридски“, който ще провежда обучения чрез своите специализирани в ИКТ звена.
С оглед гореизложеното, моля да информирате учителите етап от повереното Ви училище, за да могат учителите, които желаят да бъдат включени в обученията за повишаване на дигиталните умения и компетентности, да се регистрират до 30.10.2023 г.  
За регистрация: https://forms.gle/f43JSyW6SYSudVTR6.

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РУО
СОФИЯ-ГРАД

# 209
  • European Union
annysy, предполагам, че за дейност 2 става въпрос. В платформата се въвеждат имената на учениците и програмата, а поне десетина документа се разпечатват, попълват, сканират и прикачват. Обученията са кратки, повече време отнемат досадните административни действия.

Моят син в първи клас изкара четири карантини - една моя, на двете госпожи и една на съученичка. Оправяше се в тиймс абсолютно сам - влизане в час, снимане на тетрадките, прикачване на файлове. Но имахме късмет, че разполагахме с компютър с тъч скрийн, с мишката нямаше да може да се справи.

За дигитална квалификация много искам да знам нещо повече, преди да се регистрирам. Искам да знам дали няма да ми е твърде елементарно и само да си изгубя времето. Но явно няма кой да ми отговори.

Общи условия

Активация на акаунт