Професия учител - 17

• 56 395
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,  да попитам някой имал ли е проблем с електронна бележка? Вече трети ден не се появява в Школо и се чудя към кого да се обърна.

# 316
Аз пък втора седмица не мога да се сдобия с онзи лист с ваксините, дето всяка година искат на децата от личен лекар, за моето си дете... Да ги бяха направили и тия работи електронни. Всяка година презаверяваме едно и също... Отида ли за подпис/печат все по 50 човека пред кабинета... Мисия невъзможна!

# 317
  • Плевен
Колеги, изплащат ли ви дневни пари за обучение, което се провежда в друг град и в съботен ден? Работя в детска градина. Казаха ми, че след като не е работен ден за градината, няма как да ми ги изплатят.

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 14:56 от *anemonia*

# 318
  • На изток от Рая
Здравейте,  да попитам някой имал ли е проблем с електронна бележка? Вече трети ден не се появява в Школо и се чудя към кого да се обърна.
Проверете в НЕИСПУО - обикновено там отиват. Чрез директорски профил или администратор може да се провери.

# 319
  • Sofia

На моето лично дете не се появи изобщо. Следвах инструкциите в Школо и им написах мейл с име, ЕГН, период на бележката и УИН на ЛЛ. Върнаха ми отговор, че не я откриват, информирали някого и да съм представела на хартия с НРН.
Не знам дали ЛЛ нещо не беше направила като хората, но ми даде хартиена бележка и номера на амбулаторния лист (май това НРН). Класната ги извини ръчно.

# 320
Здравейте! Бих искала да попитам ако сте в майчинство 2 години и после си пуснете неплатена 3-та година имате ли право от третата година на някаква платена отпуска? Питането ми е породено от факта, че уж съм наета само за първия срок в училище, но разбрах, че колежката, която замествам до края на ноември е в неплатена отпуска и ми се струва, че май ще съм до края на месеца. Според мен не би трябвало да й се полага платена отпуска от последната трета година, но не съм сигурна.

# 321
Здравейте!
Моля за съвет. Млад учител съм, започнах съвсем скоро по заместване в група ЦДО 2 клас. Очертава се титулярът да отсъства една година. Имам дете, което признавам не знам как да се справя с него. Първите две седмици го отдавах на напасването един към друг. С другите деца се сработихме. Но към това детенце не мога да намеря подход. Давам подробности. По време на час става и се разхожда из стаята като се закача с другите деца, прекъсва работата им, взима техни вещи. При тяхна реакция започва да плаче и да изпада в истерия. Аз отивам при нея, гушкам я, сядам до нея на чина, обсъждаме тихичко проблема, обяснявам защо са се подразнили, че не се взимат чужди вещи без разрешение. После говоря с целия клас, говорим за толерантност, че тук всички сме като едно семейство, че не трябва да бъдем крайни в реакциите си един към друг. Това има ефект максимум до следващия час. Детето се опитва да излезе от часа без да я видя и да си обикаля по коридорите и да си играе на чешмата. Още първия ден ми се случи това, говорех й, обяснявах. И така две седмици обяснение и гушкане не я научиха, че когато сме в час сме в класната стая, а в междучасие или физическо навън. Пробвах с по - строг тон, по- сериозни забележки - не става. Всяка свободна минута работя с нея, но тя отказва да работи. Вадя интересни листове, правя я мой помощник какво ли не пробвам, не се получава. Говорех с родителите, няма особена реакция от тяхна страна. Говорех с класната и тя е вдигнала ръце. Училищният психолог говори с детето, съвета е да я обгрижваме повече. Питам колко повече, аз имам чувството, че само с нея работя. Не мога да се примиря. Искам да намеря подход към детето, искам работния ни процес да върви с всички. Моля, дайте ми съвет.

# 322
Здравейте! Бих искала да попитам ако сте в майчинство 2 години и после си пуснете неплатена 3-та година имате ли право от третата година на някаква платена отпуска? Питането ми е породено от факта, че уж съм наета само за първия срок в училище, но разбрах, че колежката, която замествам до края на ноември е в неплатена отпуска и ми се струва, че май ще съм до края на месеца. Според мен не би трябвало да й се полага платена отпуска от последната трета година, но не съм сигурна.
полага се, аз имах платена , върху неплатената след майчинство

# 323
Здравейте! Извинявайте, ако не е  редно да го споделям тук, но се чувствам излъгана ( и не само аз). Значи, в момента завършвам СДК Учител по биология. Имах намерение да изкарам и втора СДК Учител по география за неспециалисти, като преди това изрично бях попитала в ГГФ на СУ в канцеларията, както и ръководителката на СДК, дали имам право да кандидатствам варианта за неспециалисти, тъй като съм завършила биологична соециалност. Отговорът от двете страни беше положителен. И, подадох си документите за заявяване на участие, изчаках да мине срокът за подаване и да получа допълнителна информация. Днес от деловодството в ГГФ ми изпращат информация  по имейла (и на още няколко човека), с която заявяват, че според наредба 15, нямаме право да се включим в тази СДК. На какво прилича това? В началото казват, че който е със завършени биологични науки например, има право да се включи като неспециалист. Сега обратното. И не знам кой е прав, кой лъже? Наредбата ли се е променила? Нямам време сега да ровя.

# 324
Здравейте, пак да попитам за не появила се извинителна бележка към кого да се обърна и има ли подобни случаи при Вас?

# 325
  • при моите деца .....
Аз лично звънях на лекаря.

# 326
  • Майничка
Лекарят може да принтира потвърждението от тяхната система за "регистрацията" на бележката и с тази информация да се пише на "Информационно обслужване".
В Школо имаме следния мейл:
" ДИГИТАЛНИ МЕДИЦИНСКИ БЕЛЕЖКИ   
   Школо Админ  14:34:11  27.10.2023
Здравейте,

Пишем ви във връзка с дигиталните медицински бележки:

1. При липса на бележка или бележка с грешен период, е необходимо да се обръщате към Информационно обслужване.

Канали за контакт с Информационно обслужване:
e-mail: support@his.bg
телефон: 070014220. ..."

# 327
  • European Union
Аз бих търсила липсваща бележка на моите деца. С учениците никога не мога да съм сигурна дали изобщо им е издадена такава.

# 328
Здравейте, пак да попитам за не появила се извинителна бележка към кого да се обърна и има ли подобни случаи при Вас?
Към администратора в училище, краен вариант Информационно обслужване. И аз имах липсваща. Оказа се създадена, но неизпратена от лекаря, бележката е пусната, че ученикът е клинично здрав. Тя нямаше и да се появи в Школо, как има отсъствия, пък в бележката пише"клинично здрав". Звънях на родител, те да кореспондират с лекаря.

# 329
Лекарят може да принтира потвърждението от тяхната система за "регистрацията" на бележката и с тази информация да се пише на "Информационно обслужване".
В Школо имаме следния мейл:
" ДИГИТАЛНИ МЕДИЦИНСКИ БЕЛЕЖКИ   
   Школо Админ  14:34:11  27.10.2023
Здравейте,

Пишем ви във връзка с дигиталните медицински бележки:

1. При липса на бележка или бележка с грешен период, е необходимо да се обръщате към Информационно обслужване.

Канали за контакт с Информационно обслужване:
e-mail: support@his.bg
телефон: 070014220. ..."
След свързване отново с лекаря и потвърждение от негова страна, че е издадена електронната бележка се свързах с Школо, от там ме насочиха точно към този национален телефон и имейл и вече една седмица водя преговори с тях, но безуспешно.

Общи условия

Активация на акаунт