ЧХГ-то най-сетне е до небето, мечти за бебе топлят ми сърцето. ~бебеправене 421~

• 33 518
  • 821
  •   1
Отговори
# 285
Много хубаво се напълниха темите с две чертички Heart
Шантал, Кактус, както и останалите момичета, стискам палци и вие в най-скоро време да отивате към отчетните. Flowers Four Leaf Clover
Аз също съм сигурна, че няма да е нашия месец, с този 1 секс, но пък не ми се правеше по график Grinning нещо не ни се получи тайминга, аз не знаех кога ми е овулацията, ММ беше болен, после аз бях болна и тя си мина и замина. Не, че ако я бяхме уцелили щеше да има голяма разлика в резултата Stuck Out Tongue Winking Eye

Ще гледам да се фокусирам върху странични неща в следващите 2 седмици, за да не си внушавам симптоми и да се напрягам, че пак не е станало.

# 286
Да, мисля да пусна в неделя. Аз трябваше днес да звънна да им кажа да го пуснат ама блокирах.. Просто не вярвах, че ще се е повишило и то с толкова и реших да не давам излишни пари.

Включвам се, за да кажа, че стискам и аз палци всичко да е наред.
Понеже сподели, че си имала биохимична бременност предния месец, ти давам един възможен вариант за успокоение.
През декември имах биохимична бременност. Поради разни фактори следих ЧХГ-то да падне до 0 и направих един куп тестове. Но отне горе-долу месец и половина на хормона да спадне. Знам, че е до организъм и знам колко странно звучи, но от моя опит е напълно възможно в урината да е имало още остатъци от предния месец. А сега всичко да е наред и да си се удвоява както трябва Simple Smile Пращам ти позитивни мисли по въздушен път.

# 287
  • Замък сред облаците
АстроГном, при биохимична не може да се задържи ЧХГ месец в тялото.
За да се задържи е имало неизхвърлена тъкан поддържаща нивата, което се случва понякога при мисед и носи риск от инфекции и възпаление. Разликата при БХ и класически мисед е, че при БХ обичайно не се качва над 400 чхг и загубата се случва най-късно до края на 5 седмица (4гс + 6 дни; изключая случаите на нередовни цикли над 35 дни; там седмиците по ПРМ не отговарят).
БХ е частен случай на ранен мисед.
ПП, БХ се доказва само с кръвен тест.
Пп2, ако имаш такава история, по-добре провери как е средата на матката.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 09:50 от АА

# 288
Ангелче прекрасни две чертички. Мечта са ми. Успешна бременност до сладък финал.
Благодаря за разбирането. Голдън е права, точно така се чувствах.
Минаха 5 дни откакто спрях Утрогестан няма и помен от цикъл. Правихме го снощи, нали оргазма предизвиквал конхракцки на матката и очаквах да ми дойде. Да ама не и днес нищо и не знсм какво да правя вече.

# 289
  • Замък сред облаците
Язък ти биологията…

# 290
Знам, че когато прогестерона падне идва цикъл. Но не мога да кажа защо моя точно се бави. Може би до утре най-късно ще ми дойде.

# 291
Момичета... А какво знаете за съотношението между кръвните групи? Някоя имала ли е подобен проблем? Снощи си говорихме с моята майка и много се замислих дали е възможно и това да си влияе въху неуспехите ни...

# 292
ЧХГ излезе. 10ти ден закъснение.
Скрит текст:

# 293
  • Замък сред облаците
Момичета... А какво знаете за съотношението между кръвните групи? Някоя имала ли е подобен проблем? Снощи си говорихме с моята майка и много се замислих дали е възможно и това да си влияе въху неуспехите ни...

Не. Няма такава връзка. Резус факторът може да е проблем, но чак във втори триместър, а не със зачеването още и то само ако ти си отрицателен, а мъжът ти положителен и имаш предишно дете/аборти.

Ейнджъл, кога си на преглед? Ок е стойността за такова закъснение.

# 294
Сутринта направих тест, очаквано негативен. Трябва да ми дойде в сряда и си чакам чинно - главоболието ми съпътства, така че нямам съмнение. Гинеколожката ми каза, че ако до няколко месеца не стане, може да отида при нея да "помогне" заради нередовния ми цикъл (идва в период 28-32 дни). И стоя и се чудя за какво да чакам няколко месеца, при положение, че ще е мал шанс да уцеля овулация. Очевидно този месец не се справих, а и при нередовен цикъл, кой знае дали тя е на 12-ти, 14-ти, 16-ти ден? Не и аз.
Предполагам помощта ще се изрази в някакъв препарат за регулиране на цикъла, съответно по-голям шанс да разбера кога е тази прословута овулация при мен. Чета ви от доста време, виждам, че повечето казват, че дори и при напълно здрави партньори може да отнеме година, за да се случи чудото. Но моят въпрос е защо въобще трябва да чакам година, за да разбера, че евентуално нещо не е наред? Съответно после да чакам още n на брой месеца, докато се установи, докато се "излекува" и пр. Нелепо е след 1 месец опити да ми минават такива мисли през главата, но всъщност смятам за съвсем нормално ако има нещо, то да се изясни на време... Както с уреаплазмата, която при нас се установи при търсене на съвсем друго нещо. Притесненията ми относно нея е, че вероятно сме си я носили години наред, защото със съпруга ми сме заедно от над 9 години. И като изчетох тук няколко теми за уреаплазма, ми се изправиха косите. От друга страна гинеколожката не изглеждаше никак притеснена и ме посъветва да избягвам да чета напред-назад подобна информация. Не знам какво да мисля. Искам да се случи сега и ме е страх да се пусна по течението на бебеправенето.. Да не се окажа по същото течение след година с един и същ резултат.
Съжалявам за това словоизлияние, но имах нуждя да го изкарам, а тук сте толкова опитни и мили, давате страхотни съвети!

# 295
Мушу, мисля че всички разбираме това което казваш и ти съчувстваме. Част от целия процес е да го мислиш и да си вкарваш филми в главата. Повечето лекари препоръчват да се изчаква, защото понякога нищо нередно няма в двойката, напълно здрави са, просто се иска време. И ако двойката не изчака има риск от излишен стрес, нерви, загуба на време и финанси за ходене по скъпи изследвания, а да е било излишно. Но разбира се има и го и другият вариант при който когато решиш веднага да започнеш изследвания може да се октрие навреме нещо сериозно и да се спести много време и излишни нерви. Няма как да знаете в началото вие в коя група ще попаднете, затова просто направете това което силите, финансите и желанието ви позволява. Винаги може да започнете с едни полови и ендокринни хормони, които са си важни и за други неща. Може и една спермограма в репродуктивна клиника да пуснете. Това е като по-базови неща. Успех, опитай се да се разсейваш с хубави неща и да си представяш как съвсем скоро ще си бременна. На практика в момента нямаш никакви основания за притеснение. Аз първите няколко месеца на опити ги приемах за нашия втори "меден месец", вълнувах се, измислях интересни неща, романтика се лееше, абе кво да ви кажа човек бебе да иска да прави Grinning

# 296
  • Замък сред облаците
Подкрепям казаното от SGC.

А цикъл на 28-32 дни определено не е нередовен. По-скоро сигурно флуктуира фоликулярната фаза.
Безброй пъти сме коментирали тук как се засича овулация - фоликулометрия, тестове за О, базална температура. Хващаш някой метод и установяваш. Няколко поредни месеца ще видиш коя фаза кога се пада. Това АГ да те стимулира за такъв цикъл е абсурдно, поредната квартална гинеколожка…

Овулацията ти е най-първата стъпка. След това да видиш имаш ли дефицити на витамини и микроелементи (д, б12, фолат, желязо). Те влияят много за функцията на яйчниците. В предните две теми изписахме фермани кое и кога се пие за регулиране на цикъла като витамини.
И вече ако тези стъпки не дадат плод поне за 6 или 12 месеца се пристъпва към по-сериозни неща.

# 297
  • София
ЧХГ излезе. 10ти ден закъснение.
Скрит текст:

Честито! Честито! Честито! Юху! Чакам да се похвалиш с туп-туп Heart

# 298
BeliveРезус фактора има значение, не кръвната група. Ако жената е резус фактор - , а мъжът резус фактор +. Плодът може да наследи Rh фактора от бащата или майката. Повечето хора са Rh положителни, което означава, че са наследили резус фактора или от майката, или от бащата. Ако плодът не наследява резус фактора нито от майката, нито от бащата, тогава плодът е Rh отрицателен.
Когато една жена е с отрицателен резус фактор, а нейният плод е с положителен, се говори за Rh несъвместимост.
Когато кръвта на Rh-положителен плод попадне в кръвообращението на Rh-отрицателна жена, имунната ѝ система разпознава, че Rh-положителната кръв не е нейна, вследствие на което синтезира анти-разус антитела. Но за това се взимат мерки в началото на самата бременност. Това не пречи на забременяването. Но в по-късна бременност както казах създава проблеми. За твое успокоение си вижте дали сте Rh+ или Rh- с мъжа ти.

# 299
М-ейнджъл, 🍀💖💖 чакам да се похвалиш и след прегледа!

Муши, не само ти си мислиш така. За момента освен проблем с ТСХ нямам никакви други проблеми. Имам редовен цикъл на 28-29 дни (закъснение или да подрани ми се случва при силен стрес или ако пътувам на много различен климат). Бях на 3ма различни АГ в последната 1 година и всички казват, че всичко изглежда супер при мен. Не сме правили спермограма, дори не сме в обсъждали все още - чакам да мине година и тогава ще обмислим и този вариант. Но не се случва… вече започвам да се отчайвам, но ще си чакам да мине 1година и тогава ще вземем по-сериозни мерки. Важно е да знаеш 1 - не си сама! 🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт