ЧХГ-то най-сетне е до небето, мечти за бебе топлят ми сърцето. ~бебеправене 421~

• 33 675
  • 821
  •   1
Отговори
# 390
Golden имах добро усещане за теб в началото този път и ти стискам палци да не е било грешно. Още нищо не е загубено и е рано да се каже, докато не пада чхг нищо не е категорично. Flowers Four Leaf Clover

Fayona, чувствам се по абсолютно същия начин и точно както Golden казва за мен е точно защитен механизъм. Винаги съм страдала от прекалено големи очаквания, а не обратното. Истината е, че сега страдам много по-малко просто защото нямам очаквания. Да де, ама нямането на очаквания води до една вътрешна непълноценност. Все едно осъзнавам, че повече няма да усетя какво е пълното щастие. Изморявам се да се боря за малките неща. Искам и аз да усетя нещо голямо. Хората отстрани ми се смеят на какви малки неща се радвам, ама само ако знаеха защо. Вътрешно много трудно се преборвам да видя шансовете за положително развитие на каквато и да е ситуация вече, но имам ндажеда да се промени това с времето. Просто организмите ни се опитват да се приспособяват и при по-хубав развой на нещата, всичко ще се промени.

# 391
Голдън стискаме палци,мисля че има шанс 🍀
Аз с предната бременност по някое време си сложих един червен конец най обикновен като от прежда,сега имам като гривна със сърце и камъче за 8март,та ще си го ползвам 😁
За мое си успокоение 😇

# 392
Аз се затормозявам постоянно с натрапчиви мисли, мисли как не заслужавам да съм щастлива, не заслужавам друго дете, мисля че съм лоша майка и за това не ми се случва пак, че.съм лош човек и най-различни неща в този ред. Доста негативно,  доста изтощително и знам, че не е вярно, ама го приемам като част от скръбта и гледам да се разсейвам, за да изчезнат тези мисли.
Генерално мога да кажа, че за мен това да имаш загуби, детето да се бави и тн. съсипва женската психика (и мъжката, ама е друго при тях) Буквално никога няма да сме същите вече.. колкото и да сме силни и стабилни, ни се отразява някак.

# 393
  • Замък сред облаците
Аз гледам да съм реалист. Случаи и случаи има. Но от последния аборт на Марголота (по-старите кучета във форума я знаят) не си мълча, тогава бях няколко месеца след моята първа загуба и почти новорегистрирана, тя със години и много опит зад гърба с един куп лекари в чужбина. Трябваше да е на терапия с инжекции, дадоха й час за хематолог след месец. Бях безкрайно учудена, затраях си заради уважението към опита й, коя съм аз да й давам акъл с един аборт и 6 месеца стаж в бебеправенето… Точно бях открила моята тромбофилия и изчела всичко за нея и инжекциите.  Е, от тъпата клиника й пратили грешна дата (случва се онлайн в чужбина), без терапия бременността не просъществува още дълго… Въпросната служителка дето й сбъркала датата даже й се скарала че си е изпуснала часа (била за 7.5, те й бяха пратили да се яви на 7.6….) Оттогава не си трая ако нещо ми изглежда съмнително в резултати, в назначени лечения и т.н на съфорумки. Не съм лекар, ама и аз понатрупах бая опит вече. По-добре зрънце безпочвено съмнение но навреме отколкото човек да страда после…. На Мацето съм благодарна така за сина ми задето ми даде зор да почна прогестерон и ми прати нейна рецепта за циклогест като прокървих на 3 ден закъснение. После се оказа отлепване на сакчето от аспирина и си минах на инжекции. Благодарение на това синът ми днес спи до мен.

Това го споделям по отношение на

Сега се притеснявам, че правя същото и тровя с негативизма си първите седмици от бременностите на съфорумките. Опитвам се да го променя, но не знам как..[/spoiler]

# 394
Голдънче, стискам ти палци и се моля всичко да е наред! 🍀💖💖💖

Относно негативизма - по принцип гледам да съм реалист и да приемам когато нещо ще се развие зле. По-лесно се подготвям психически за самото събитие когато го знам от по-рано. Затова и често ходя на изследвания (и преди опитите за бебе) и за всяко нещо отивам на лекар. Страх ме е от болки и мъчене. Другото ще го приема доста лесно. Съмнението според мен води до търсене на корена на проблема. Сега се напрягам повече, защото не търсим проблем и сме се пуснали по течението докато мине година. ММ е доста по-лабилен от мен в такова отношение, като чуе думата лекар и вади очи колкото поничка 🤦🏻♀ правехме му рутинни кръвни изследвания - докато излезнат резултатите ме беше побъркал. Не знам ако стигнем до момента със спермограмата как ще е, сигурно има да се цупи, вайка и да не спи не се знае колко нощи 🤦🏻♀. Радвам се и съм благодарна на дамите от форума за всяко съмнение, всяко мнение, защото е полезно за такива като мен, които от по-скоро са във форума! Мили момичета, Благодаря! ❤

# 395
Момичета прощавайте за въпроса , но честото изследва на ЧХГ не носи ли много напрежение и стрес. Аз правих две поредни   През ден и след като се видя, че нараства прекратих. Какви са позитивите от изследване на ЧХГ няколко пъти? То ако видиш, че пада нищо не можеш да направиш реално.

# 396
Golden, абсолютно същата съм за защитния механизъм, както и за негативните мисли.

Имахме тези дни лош скандал с ММ, а ние рядко се караме, освен ако не е сериозно. Истината е, че всички здравословни проблеми ни се отразиха на връзката, а ситуацията с моята бременност и аборт още повече усложниха както взаимоотношенията ни, така и моето емоционално и психическо състояние. ММ е много позитивно настроен за бебеправенето, пие си витамините, инициира секс в правилните дни, аз съм обратното. Понякога се чувствам, че искам да се самосаботирам, за да си знам, че няма как да стане и просто да не се надявам.

Понякога си мисля, че съм на път да се откажа да опитваме, защото ме е страх, прекалено много го мисля, съсипва ни сексуалния живот и се чувствам като провал всеки месец, когато ми дойде.

В допълнение, аз също се обвинявам, че не съм добра майка, че заслужавам да нямам повече деца и няма да се случи повече при нас, особено защото съм взела решението за аборт. Навивам си на пръста, че ще отнеме много време и накрая няма изобщо да стане, защото ще се окаже, че имам проблеми след аборта.

Изобщо не е здравословно да говорим така на себе си, но не знам как се излиза от порочния кръг. Едно е да си реалист, но това е токсично. Не бих говорила така на приятелка, нито пък мисля, че мъжа ми заслужава да няма повече деца, но на себе си така говоря.

# 397
  • София
Момичета 3то изследвана на ПКК в рамките на 6 месеца дава ниски показатели:
Еритроцити (Er)             3.94  10^12/l    4.1      5.5    L
Хемоглобин (Hb)    119.0    g/L    120    160    L
Хематокрит (Ht)    0.356    L/L    0.360    0.500    L

Мислите ли, че трябва да правя консултация с хематолог?

Аз и друг път съм писала за мойте тъмни мисли.... тогава се сещам, че ако имаше висша сила, която определя тези неща нямаше да има гладни, изоставени, малтретирани деца. ММ винаги ми е казвал, че ако някой от двамани е лош родител то по-скоро е той, защото не отделя толкова време на детето, докато аз /тук е малко обвинително/ съм го сложила на пиедестал и само го глезя и лигавя Grinning

Доскоро пазех много дрехи от детето, сега съм решила, че ще ги раздам. Така го чувствам, че трябва да се случи.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 14:01 от shan^tall

# 398
Аз лично след моите преживявания и опит пускам ЧХГ, за да следя стриктно ситуацията. Първо, защото има вероятност от извънматочна бременност е е хубаво да се знае и второ, ако не пускам ЧХГ нямаше да разбера за биохимичните и от там да знам, че имам проблем. Сега пусках 4 пъти и първите 3 вървяха супер, ако бях спряла нямаше да видя, че започва отклонение. Сега пък по препоръка на АГ ще пусна 5ти, та и 6ти път. Всеки си взима решение за себе си, аз с моя опит предпочитам да следя нещата.

# 399
  • Замък сред облаците
Шантал, пусни си желязо бе, жена. 99% съм сигурна, че е ниско. Оттам висок б12, нисък хемоглобин, хематокрит, липса на производство на еритроцити от костния мозък. Диференциалните стойности и обемите сигурно и те са ниски?

Емпати, Голдън се включи да обясни докато отговоря. При повечето жени 2-3 теста през 48 ч са ок, но когато не се връзва закъснението, нивото и т.н се следи стриктно поне 10 дни до доказване къде е бременността и как се развива.

# 400
Empathy, с първата си бременност го изследвах три пъти - два пъти през два дена, за да видя, че нараства. Трети веднъж след две седмици, защото мен това не ми носи допълнително напрежение и стрес, а по-скоро ме успокоява, та е индивидуално. Съгласна съм с теб, че меренето след първите два пъти не ми помогна.

С втората си бременност пуснах 4 пъти в рамките на на 10 дена - два пъти през два дена, за да видя, че нараства. Трети път след седмица, тъй като на прегледа не се видя нищо, беше спаднало. Четвърти път, за да се види дали продължава да спада и е БХ или е ИМБ - качи се, ИМБ беше. В този случай и 4-те изследвания ми бяха супер важни и ако не знаех, че така се движи, сигурно нямаше да бързам да ме види лекар и можеше нещо много по-страшно да стане.

mommy, силни прегръдки за теб, спомням си колко трудно взе решението в ситуацията ви тогава. Всички тук заслужаваме да гушнем щастието си, независимо какви тежки избори ни се е налагало да взимаме в миналото! Heart

# 401
  • София
АА, малко по-късно ще мина през докторката за мнение. Ама ще трябва да пусна желязо. Странно досега не ми били такива резултатите...

# 402
  • Замък сред облаците
Имай предвид че ако желязото е ниско може да е причина за неуспеха с яйцеклетките.

# 403
  • София
трябва да ровя да търся изследванията и да видя дали някога сме го пускали изобщо това смотано желяно, ако ли не ще го пусна.

гледам си миналогодишните профилактични там не са така тези стойности

# 404
Аз пуснах само два, тъй като до сега не бях правила аборт и през ума ми не минаваше, че има такъв сценарий. Но при следваща бременност може би ще следя повече.
Относно черните мисли, казват, че положителните мисли лекуват и привличат положително. Пробвайте да си мислите нещо от сорта на “с всеки опит си приближавам към целта” “тялото ми вече се лекува” , “ вече съм по-добре” .
Днес ходих да попитам в една черква за молитва за бебе и попа като ми каза да доведа “жената, която иска да забременее “ се смутих и не ме казах, че съм аз.нещо се сви в гърлото ми.

Общи условия

Активация на акаунт