ЧХГ-то най-сетне е до небето, мечти за бебе топлят ми сърцето. ~бебеправене 421~

• 33 674
  • 821
  •   1
Отговори
# 405
Скрит текст:
Аз днес се видях с моята приятелка, която загуби бременността си наскоро, за пръв път след аборта ѝ. Не можахме да си говорим много по тази тема, че бяхме с децата, но точно това обсъждахме, че загубата ти отнема нормалността. Обикновено една жена вижда втора черта, казва на мъжа си, скачат, радват се, почват да плануват, да купуват и т.н. А след като си имал загуба, виждаш втората черта и си казваш "дали този път всичко ще е наред, ще се задържи ли?". Няма как да се отпуснеш истински. Гадно е.
На мен откакто съм родила ми минават през главата мисли, че загубих едното си дете, защото не съм добра майка, защото не заслужавам две деца и т.н, след извънматочната отново се засили себеобвиняването. Да, рационално знам, че не е вярно, ама чувства....
Аз като цяло напоследък съм в мини дупка, много ми идват постоянните дребни спънки. Толкова ми е писнало вече, че когато се оказа, ще съм разбрала грешно лекаря си и едното ми лекарство е за 5, а не за 10 дни, изпитах истинска радост, защото иначе много щеше да ми се проточи лечението. Не е нормално това според мен, ама да - вече психиката ми е друга.

shantall , ако ще пускаш желязо, пусни и феритин. При моя нисък хемоглобин, желязото ми беше в норма, но феритина ми е 9 (долната май бе 12 или 13). Това, че аз още не съм си изпила желязото, за да направя контрола е друга тема. Просто не успявам да вместя всички лекарства и добавки в ежедневието си.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 14:25 от 2402

# 406
Empathy, не го казваме, за да стресираме теб или останалите момичета, които тепърва започват с бебеправенето. В повечето случаи и два пъти стига, дори може и да не се пуска, но ако се реши да не се прави е изключително важно да се отиде на АГ още на 10 дена закъснение, за да се потвърди, че е на правилното място. Аз с първата Б първото ЧХГ на 7-ми ден закъснение го пуснах, че имах кървене, иначе си мислех да си изчакам чинно прегледа на 9-тия ден и да не пускам нищо.

Със сигурност позитивните мисли са добрия вариант, особено ако иначе с негативните си казваме как не го заслужаваме или сме лоши майки. Но това не е ключ да го щракнеш и да минеш на позитивизъм, още в първия си коментар по темата казах, че ми се иска да се върна към това мислене, но е трудно.

# 407
Аз научих тонове информация от всички тук и нищо от прочетеното не ме е натоварвало в началото на бременността. Пуснах си надлежно ЧХГ + прогестерон да следя как са нещата 2 пъти и без даже някой да ме подканва второто нещо, което пуснах беше пакет вродени тромбофилии и никога няма да млъкна, че това беше едно от най-хубавите неща, които направих и за мен и за бебето си. Подкрепям казаното от АА по горе. По-добре да си споделяме съмненията и знанията и да помогнем на някой, от колкото да си траем да не му развалим доброто настроение. 

# 408
Естествено, че сме обременени. Моето аз от преди 2 години, сега щеше да си живее с мисълта, че е бременна и да не го мисли, щях да съм направила изненада на мъжа ми и всичко останало. Да ама моето аз от сега, още от първия тест до този момент трепери и се чуди дали всичко ще завърши благополучно?  Сигурна съм, че повечето сте така. Това не се контролира, всичко бих дала да съм като преди и да не го мисля, да се зарадвам, ама не мога. Когато съдбата ти удря шамар след шамар, ставаш мнителен, дори и на хубавото. Аз бих се зарадвала истински сигурно чак след като си гушна бъдещото бебе..

# 409
  • Замък сред облаците
След първия си аборт си казах: Никога не бих казала на жена, че не заслужава деца и че е виновна за аборта си. Съответно не бих го казала на себе си. Единствената ми здравословна емоция е това 😅

# 410
Голдънче, гуш!❤ мисли хубави неща💫

На мен от няколко дена ниско долу ме стяга и боли, все едно имам запек после отшумява болката, по това време и кръста ме боли... в главата ми се въртят други сцени😤 абе с една дума все едно ще ми дойде цикъла, отивам до WC и нищо..

# 411
Файона гуш, нормално е да се сринеш, аз отлагах да потърся психолог защото не исках да се връщам назад и с времето си виках, ще се справя сама.. да ама не по зле стана...
Голдънче Стискам ти палци и мислено съм с теб, не бързай да се отчайваш. 😊

# 412
Golden, а и всяка друга, която има нужда от това - силни виртуални прегръдки!

Аз съм изключително благодарна, че преди около 3 години се реших на това да започна работа с психотерапевт, която продължи 2 години и половина. Считам го като най-добрата инвестиция в себе си, в здравето си както и в отношенията ми с другите. Ако някоя има нужда, бих била щастлива на лично да споделя контакти.

# 413
  • София
Консултирах се с докторката вътрешни болести, каза, че обемите са ок, но е хубаво да се изследвам жкс /фолиева киселина/, сер. желязо, феритинин и б12.

# 414
  • Замък сред облаците
Жск и фолиева са две отделни неща. Но да, това което е назначила е кръвотворния панел.

# 415
  • София
ще изчакам другата седмица да мина и на ендрото за да мина с едно боцкане

# 416
Голдънче, стискам и аз палци и се надявам наистина в крайна сметка всичко да е както трябва.
Относно черните мисли, ох, наистина е трудно.
За съжаление, само човек преминал през това, може да разбере бурята от емоции.
Март месец, когато беше биохимичната всичко приключи толкова бързо, че дори не успях да се почувствам бременна.
Сега ми е свито сърцето, макар и да не искам да живея в страх. Аборта ми беше в началото на шести месец и ще лудна ако 8 месеца се чудя какво може да се обърка.
Останах и много учудена, че лекаря така спокойно прие новината и не ме извика веднага на преглед, при такова закъснение.
С колежката му, която евентуално ще ме следи, ще имам и разговор какви изследвания да пусна  заради загубата миналата година.
С оглед на това се обръщам към вас с питане, за да съм подготвена при срещата с лекарката, какви изследвания да коментирам да пусна?
Скрит текст:
Припомням, че миналата година се наложи да направя аборт по медицински причини в началото на шести месец, заради изчерпани околоплодни води. На плода бяхме правили генетичен тест в 12 г. с. за трите основни аномалии и беше здрав. После не сме изследвали дали не се е появил генетичен проблем при него. Знаехме само, че отделителната му система работи.
На няколко пъти имах кървене и лежах в болница на ранен етап.
Аз мисля да пусна в Геника Варна за вродени тромбофилии основния пакет, който включва Фактор V Leiden (R506Q), Протромбин (20210G>А), PAI (4G/5G), MTHFR (677C>T).
Бях чела коментари, че няма научно доказателство, но при жени с фактор MTHFR (677C>T) има голям процент с проблем с амниотичната течност.
Другото, което ми казаха от Геника Варна е, че след като си получа изследванията трябва да си потърся лекар за коментар, а аз си мислех , че идва с такъв от тяхна страна.
Ако някой знае специалист във Варна или с който мога да направя онлайн консултация, ще съм благодарна за име и контакт.
Може да ви се струва, че се бавя, но в офиса колежката ми напусна и сам, самичка. Трудно ми е да отсъствам, а не искам да казвам все още на работодателя.
Бременността ми е приоритет и въпреки всичко ще направя нужното.

# 417
m-angel, това за околоплодните води и тази мутация не го знаех. И аз имам такава. Ще попитам на феталната морфология за повече инфо. Не мога да те посъветвам по темата, тъй като моите ги пуснах в първата лаборатория, в която пуснах и ЧХГ. После всеки с когото се консултирах каза, че това е достатъчно и не искаха нищо повече да пускам. За генетичните тестове на плода знам, че идват с коментар от генетик.

# 418
Аз се включвам да кажа, че форумът познава и случай с еднократно падащо ЧХГ (и после тръгва нагоре пак) и успешна бременност. Обяснението е, че е била двуплодна бременност и едното спира развитие, ЧХГ малко пада, после пак тръгва нагоре.
Важно е да си следим нещата и да се взимат мерки, където може да се вземат мерки.

АА, верно, че така беше с Маргото аз съм забравила подробности, пфу.

# 419
И аз да се включа със странните стойности на една съфорумка, които бяха нещо от сорта на: 80, след два дни ~100, да и е жив и здрав сина, и тя разбира се, да си го гледа.
Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт