ЧХГ-то най-сетне е до небето, мечти за бебе топлят ми сърцето. ~бебеправене 421~

• 33 620
  • 821
  •   1
Отговори
# 615
Само искам да кажа нещо , като човек , който от пет години съм в борбата , успях да се запозная с много съдби . Повечето хора виждат една 35-6-7-8 даже 40+  бременна или бореща се за първо дете и си казват - е , тя се сетила кога . Никой не знае каква е тяхната история . Бъбъл , много ама много те харесвам , просто нямаше как да се въздържа , защото направо ми бръкна в раната .

# 616
  • София
Аз съм на 35 години и не , не искам дете просто защото  трябва да имам  и защото биологичния ми часовник тик така , просто обстоятелствата в живота ми не ми позволиха да започна опити преди 30-тата ми година .
А аз визирам в първия си пост точно този тип жени 🙂  Не теб,другите описани .... които правят дете само за да имат дете,защото така трябва,не защото искат да бъдат родители.
Не знам защо така криво се разбра,рискът на писмената комуникация.Чак ми е неудобно,че така се е прочело и разбрало.
Наистина съжалявам че съм ви засегнала,далеч не се разбрахме ... наистина не предполагах че толкова зле звучи.Съвсем различно нещо имай предвид.

# 617
О, това с възрастта ми е много познато. За толкова години не се е променило. Възгледи ли, не зная. Чудила съм се много. Всеки среща по различно време човек, с който има желание да създаде дете. Отделно кога ще се получи е Божа работа. А може след години да бъдеш с друг мъж/жена и вече да е проблем забременяването, докато преди не е било. Съдби много, не е скучен животът изобщо.
Аз пък съм от тези, които мечтаят за трето. Някой биха ме обявили за луда. С големи вече деца, самостоятелни, от двата пола по едно и все пак не искам бебе по-малко от преди тяхното създаване. Наясно съм какво ме чака, наясно съм с негативните неща, но позитивните лично за мен са повече.

# 618
Аз съм на 35 години и не , не искам дете просто защото  трябва да имам  и защото биологичния ми часовник тик така , просто обстоятелствата в живота ми не ми позволиха да започна опити преди 30-тата ми година .
А аз визирам в първия си пост точно този тип жени 🙂  На теб,другите описани .... които правят дете само за да имат дете.
Не знам защо така криво се разбра,рискът на писмената комуникация.
Наистина съжалявам че съм ви засегнала,далеч не се разбрахме ... наистина не предполагах че толкова зле звучи.Съвсем различно нещо имай предвид.

Точно защото правиш обобщения и после на всеки пример и история казваш - ама аз нямах това предвид. Откъде това самочувствие, че си наясно кой защо е създал деца, защо ползва бавачка за бебето си и защо е преценил да се върне рано на работа? Не си, нали? Ама се дразниш. И защо се дразниш, като не ти влиза в работата какво правят хората? И въпреки това - дразни те, че… тея жени, дето ги имаш предвид, ти не си им в главите, в сърцата и в семействата. Спести си коментарите, че са много махленски. Не мога да повярвам, че на възрастен човек обяснявам базови концепции от първите седем.

Не се дразни. Живей си живота, остави другите да си живеят техния и осъзнай, че светът не започва и не свършва с теб. Хората сме различни, гледай тебе си и не съди излишно.

Надявам се като виждаш реакциите да осъзнаеш колко ограничено и невъзпитано и безкрайно несъобразително е поведението ти.

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 19:20 от Анонимен

# 619
  • София/Севлиево
Точно заради това ,как да го нарека,не приемане,майка ми махна детенце на 35.Защото какво щели да кажат хората,тя вече имала две деца ,при това на 17 и 12,било безотговорност и бла-бла...Като знам какво се случи после е било правилно,но аз никога не бих го направила, само защото хората ще говорят(мама и татко починаха и двамата през 2005 г,ако това детенце бе родено и пак бяха починали щеше да остане кръгло сираче само на 4 години)...
Никога не съдя,не питам защо някой има късно деца(или е решил да няма, въпреки че има връзка повече от 10 години и няма репродуктивни проблеми)...

# 620
Аз да питам... Относно Биозин мама... Още другата седмица го купувам, нужно ли ще е да го спра преди ходенето в Турция на изследвания? Ще се повлияят ли? 🙄

# 621
Кактус Има Коластра с 10 табл пият се 10 таблетки  за 1 месец  почива се , и така поне 3 месеца.

Относно бабите и лелите ние ще си гледаме детето сами, това е решение на родителите ако има някой да им помага не виждам нещо лошо в това.🤔
Минзухарче, предполагам по погрешка си ме "тагнала", защото аз продавам тези добавки и съм наясно 😅❤️ Биозинът е по-качествен, за това препоръчах него. Имам и лични наблюдения, не само от пациенти и представители. Като цяло продуктите на Bioshield ги уважавам 😁(не съм рекламно лице 🤣). Ти как си? 🍀
BeLive, спокойно си го започвай, няма проблем ☺️ Стискам ти палци ☀️

# 622
Кактусче извинявай 😂 да знам,че си фармацевт просто като малка си спомням, че пих коластра и беше за 10 дни 🤣.Добре съм вторник сме ФМ при Чучумишев, направо не е за вярване..

# 623
Кактусче извинявай 😂 да знам,че си фармацевт просто като малка си спомням, че пих коластра и беше за 10 дни 🤣.Добре съм вторник сме ФМ при Чучумишев, направо не е за вярване..
Няма за какво ❤️ Ще те чакам с хубавите новини 🥰 Да видим дали ще ти кажат и с какъв прашец евентуално ще ни ръсиш 😁

# 624
Преди 2 години, септември и октомври пих ехинацея на  Solgar, ами да ви кажа, повече от година не се разболях. Всички болни покрай мен, аз "бетон". Joy
А миналата зима бях само на цинк 2м и се разболях веднъж за сезона, но много леко. То реално помогна и авирон рапид, много го уважавам това лекарство. Веднага вдига, пресича. Може да се пие от бременни.

# 625
  • София
аз си взем клеева тинктура, която става и за бременни и деца - без алкохол е... уж за дребния я взех предимно ама на него му е гадна Grinning

# 626
Момичета, тук не е мястото за това коя баба , леля гледа бебетата, децата ви. Много бързо се запълва темата с глупости. Тук сме за да си разменяме съвети относно бебеправене Simple Smile)) не е място за отрицателни спорове. Влизам да ви чета и гледам 62 поста пълни романи нищо общо с темата.... Просто отворете си друга тема за спорове

# 627
Да дам ъпдейт по моята сага. Още съм в цикъл, вече 13-14 дни, който уж намаля и пак почна. Бях на три прегледа, като чакам и четвърти, но той вече конкретно е свързан с ендометриозата ми. До тук се установи ( от 2 еднакви лекарски мнения, едното от които на репродуктивен специалист), че нямам ендометриозна киста, а съм имала киста на жълто тяло, която я няма вече. Предполагат, че първият цикъл е от нея, сега вече съм с редовния си, както си е по лутеална фаза. Отделно на първи ден от цикъла видяха отличаващ се фоликул, който продължава да расте, независимо, че пак ми дойде и сега се получава, че ще имам овулация по време на цикъл Joy Луда работа и 10 дни ще пия дуфастон.
И следващия месец съм се разбрала с репродуктивния за цветна снимка на тръбите и изследвания на хормони да пусна. Като заключението му беше, че е нещо инцидентно и че оперираният ми преди години яйчник е срастнал с матката, но другият е добре и могат да се получат нещата.

# 628
  • София
Anigo, стават такива неща, особено сега със смяната на сезоните, ако си и пътувала или взимала лекарства особено ... Бързо да се пука тоя сбъркания фоликул и другия месец да си в топ форма.

Някой някъде беше питал за комбинирани витамини.Аз не взимам, пия една шепа витамини поотделно и периодично проверявам нивата (това откакто правим опити за бебе ,иначе не),на Garden of Life Prenatal не са лоши.На детето давам комбинирани на Алайф дъвчащи,мъжът ми също взима от витамините на детето (по-вкусни били) и от моята Омега като се сети.Дано изкараме зимата леко.
Като забременея и ако хвана зимния сезон със сигурност ще питам лекарите за нещо подходящо и по-активно от Биозин мама.
Преди 7 години бременеех с термин април и докторът каза,че щом витамините са в горни граници нямам нужда от нищо специално за имунитет, и че имунната система си вършела сама работата и била в кондиция.Вярно че не се разболях,ама аз само лежах и ходех на прегледи с колата.А сега малкия вирусоносител какви ще ги влачи от училище,предстои да разберем ...

# 629
Съчувствам ти, Anigo. И аз предния месец бях с 12 дена М, включиха ми прогестерон и след 9 дни пак ми дойде... Странно се е получило при теб, ама дано е инцидентно!
Аз се разписвам с М от тази сутрин. За моя изненада ми дойде с гръм и трясък, доста обилно. Ще си запазя час за утре, за да обсъдим почваме ли подготовка за биопсии или ще трябва да чистим пак задържана кръв. Смятам и аз да си поискам микробиологична биопсия, обмислям даже и вирусологична. Поне като ще се правят да изследвам всичко възможно.

S.G.C, бързо възстановяване на мъжа ти и след 6 месеца да похвалите първо с хубава спермограма, а скоро след това и с хубава втора чертичка!

Надявам се някой скоро да ни зарадва с положителен тест!

Общи условия

Активация на акаунт