ЧХГ-то най-сетне е до небето, мечти за бебе топлят ми сърцето. ~бебеправене 421~

• 33 648
  • 821
  •   1
Отговори
# 570
  • София
ааа, тук не е мястото за такива спорове!

всеки има право на избор, много пъти сме говорили, че живота не е честен на равно!

# 571
Момичета, съжялвам за всички загуби и това през което преминаваме. Много е гадно, много боли и Ви прегръщам всички. Дано откриете проблема. Добре, е да се видят мутации, НК клетки, ембриотоксини и тромбофилия. Чувала съм много добри отзиви за Сигридов и Калчев, доц. КОНОВА от Плевнската ин витро клиника. Успех!

Относно темата за гледачките и бабите, е аз не съм съгласна да работя, докато невръстното ми бебе се нуждае от мен, то усеща, когато не е с мама, то иска прегръдките на мама, контакта кожа в кожа, да усеща гласът на мама, още от самото начало. До втората годинка с детето сме едно цяло, после започва периода на само осъзнаването, изграждането му като личност, характер (известният бебешки пубертет). Плюс това, аз нямям доверие в хората, дори и на собствената си майка, камо ли на непозната жена,никой не би гледал детето по-добре от мама.

# 572
Всеки си има глава на раменете и си прави избор за него си. Няма нищо лошо една жена да бъде добра майка и да се върне рано на работа. След като свърши работа ще бъде с детето си. Аз на работа имам претенциите, че съм равна на колегата ми. Ако изгубя 2 години ще ми е доста трудно да бъда равна на някой от фирмата изобщо. Адски много искам дете, ще му дам цялата любов, на която съм способна, но личностното развитие за мен също е важно. Ако някой мисли, че ще съм лоша майка негов избор, нека този човек вземе правилното решение за него си, през неговата си призма.

Нека не забравяме, че всяко желано дете е обичано по най-добрия начин от родителите си. Соченето с пръст е на почит в България и не води до нищо хубаво!

# 573
Много майки геройки 😁
Биби те за това ли твоите деца, на 9 и 11 г, не излизат още никъде сами? За да не каже някой, че не си ги гледаш?  
Темата е за бебеправене, не за гледане на деца. Нека се придържаме.

# 574
Alison, злопаметна си и заядлива във всеки коментар. Хубаво си запомнила. За бебеправенето и за бебета коментирам. Гледах ги сама, като бебета до навършване на 2г., после започнаха да ходят на ясла, градина , училище. Ученици са, няма как да не излизат, самостоятелни и то, дори телефон нямат в училище. А ние работим, но вечер сме заедно всички. Това по повод секса кой как го прави с деца. Искаш след училище да изгоня малолетни деца да се разхождат ли? Заядливи сте с новите членове само.

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 14:20 от Bibi85

# 575
С мен никой не се е заяждал…
Извинявай, Биби, но нападаш и сочиш с пръст. Тук никой не е злопаметен и заядлив. Обсъждат се дори различни теми стига момичетата да могат да помогнат.

# 576
Детегледачки и кой как си приспива бебето нямат отношение към бебеправенето, както и колко се дразни една или друга потребителка по повод кой, кога, как и защо ражда деца и после как си ги гледа. Както изглежда, на теб самата ти е неприятно да се коментира споделеното от теб (не изненадващо), макар че беше кратък и неконкретен коментар за разлика от твоите такива. Надявам се сега е ясно защо казах, че няма нужда да коментираме чуждите лични избори, които не ни засягат и за които не знаем какво ги е мотивирало.

# 577
И за да разгоним духовете.... 😃 Малко страничен въпрос... Някоя от вас да е купувала сватбената си рокля от Турция? Моя позната наскоро правиха сватба и нейната рокля бе от Одрин за има, няма никакви пари (чисто нова + корекцията). С мъжо отдавна си говорим за сватба... Сгодени сме от доста години... Но все нещо се случва и сега сме си казали, че минем ли прегледите в Турция за моите ставни проблеми и гинеколог и ако дай боже всичко и на двете места е добре и нещата вървят по план може и да си спретнем една скромна сватба.... Та, чудяяя се.... Дали като отидем в началото на ноември да не се поогледам за някое рокле.... 🙄😃

# 578
Иска ми се да споделя, че операцията на варикоцеле на ММ тази седмица мина, зареждам се с търпение и в следващите 6 месеца ще се надявам много силно нещата да се оправят и да ни се случи чудо. Междувременно съм се зачудила някои неща:

1. Чета напоследък в различни теми из форума за някакви сериозни проблеми с бактерии в матката/тръбите, които често водят и до аборт. Отделно моя близка приятелка наскоро разба, че има хламидия с кръвен тест и то след като е правила микробиологиочно изследване на влагалище за това и нищо не е излязло. Знаете ли какви изследвания трябва да направим, за да сме напълно сигурни, че нямаме никаква бактерия, която да застрашава бременността или стигането то такава. До колкото разбрах, ако една бактерия не се засече навреме, тя може да се разпространи нагоре към матката и тръбите. В тази връзка микробиологичната биопсия според вас дали е най-пълният и най-сигурен метод, защото микробиология на влагалище очевидно не е напълно достоверен метод. Аз май започнах да обмислям да си направя микробиологична биопсия, но се чудя къде. Сигурна съм, че в Надежда правят, но ако някой има информация къде другаде и какво обхваща, бих се радвала да сподели. Знам и за Фемифлор и Фертилити тестовете на Геника, но там обхвата на бактериите не ми се струва пълен, например няма ешерихия коли, а и дали ще мога сама да си взема правилно пробата с тази менструална кръв дето искат.

2. За последния месец се разболявах брутално няколко пъти. Минах през бронхити, вирусни инфекции, повръщане, висока температура, абе все неща, които скоро не ми се бяха случвали, че и толкова често. Започвам да се чудя дали инвитро процедурите и по-специално пиенето на кортикостероиди за потискане на имунната система не водят до това сега да се разболявам толкова често и почти всяка болест да ме хваща. Как си повишавате имунитета вие и мислите ли, че е добра идея да го засилвам сега за зимата предвид, че ще искам да забременея скоро.

Малко дълго стана и с много въпроси, но бих се радвала на всеки който има възможност поне на част да отговори/сподели.

# 579
И за да разгоним духовете.... 😃 Малко страничен въпрос... Някоя от вас да е купувала сватбената си рокля от Турция? Моя позната наскоро правиха сватба и нейната рокля бе от Одрин за има, няма никакви пари (чисто нова + корекцията). С мъжо отдавна си говорим за сватба... Сгодени сме от доста години... Но все нещо се случва и сега сме си казали, че минем ли прегледите в Турция за моите ставни проблеми и гинеколог и ако дай боже всичко и на двете места е добре и нещата вървят по план може и да си спретнем една скромна сватба.... Та, чудяяя се.... Дали като отидем в началото на ноември да не се поогледам за някое рокле.... 🙄😃

Има разкошни сватбени рокли в Одрин, на цени двойно и тройно по-ниски от България. Моя приятелка си взе от там и беше прекрасна. Преди няколко дни пък друга приятелка ходи там да си поръча кухня. В Айко й искаха 30 хиляди, тя я поръча за 12 хиляди плюс доставка и монтаж…

# 580
S.G.C., бързо възстановяване на ТМ. След 6 месеца те чакам с тлъсто ЧХГ ☺️🍀❤️ Няма проблем да пиеш Биозин Мама ☺️ Отделно витамин Ц и витамин Д сутрин. От кортикостероидите е този спад в ИС. Може и някакъв защитен спрей за нос или гърло да си вземеш. Аз съм ползвала Грип Стоп.

# 581
S.G.C пожелавам бързо възстановяване на мъжа ти и бързо подобряване на спермограмата! По първият въпрос да се включа,  аз правех фертилити тест, с менструална кръв.  Взимаш си контейнер , ако можеш от Геника, или от аптека и там събираш от цикъла в първите дни. Трудно е но ще се справиш. Др Станулов ми го призна като изследване. Може да се консултираш , ако трябва и нещо друго да пуснеш.
Подкрепям Кактусче. И При мен след неуспешен трансфер,  спиране на лекарствата и хоп болна. Не е проблем да си повишиш имунитета. На първо място трябва да си здрава.

# 582
S.G.C., бързо възстановяване на ТМ. След 6 месеца те чакам с тлъсто ЧХГ ☺️🍀❤️ Няма проблем да пиеш Биозин Мама ☺️ Отделно витамин Ц и витамин Д сутрин. От кортикостероидите е този спад в ИС. Може и някакъв защитен спрей за нос или гърло да си вземеш. Аз съм ползвала Грип Стоп.

Биозин Мама може ли да се приема и без да сме бременни?! 🙄 Че и аз съм още на лекарства.... Сиропи, капки, Бисептол.... С тази моя професия постоянно съм болна, а ми се иска за Турция да съм здрава.... 😔

# 583
SGC,
За микробиология е най добре да се направи на цервикален секрет.
Пробата се взима задължително от гинеколог.
На мене са ми изследвали и хламидии на такава проба. Според моите лекари е по точен метод, в сравнение с кръвния тест.
За хламидии трябва да посочиш изрично че искаш да се изследваш, както и за уреаплазма и микоплазма. Те не се изследват при обикновената микробиология. Заплащат се допълнително.
В интерес на истината е изключително рядко явление да има инфекция на горе по органите и да не се засича при микробиология на цервикален секрет.
Но ако имаш съмнения, се консултирай в Надежда или в Геника.

Да, Биозин мама може да се приема и без бременност.

# 584
  • София
BeLive1211 ,вижте ги,не се знае откъде ще изскочи твоята рокля!Задължително поогледай!
Може да си пиеш Биозин Мама и без бременност.
S.G.C , бързо възстановяване и скоро тлъсто ЧХГ!!!
По темата с тестовете,правила съм Фертилити тест и Фемофлор 16 на ендометриум от д-р Калчев.Честно казано Фертилитито е по-щадящ метод,иначе се взима пробичка с един катетър от матката,преди това се пускат микробиологии ,за да е сигурно че няма да се вкара някоя бактерия,пък с Фертилити теста слагаш чашката и си готов.
Бях питала дали могат от Геника да ми пусна Ентерокок,Стрептокок и.т.н които ги няма в обхват,казаха че не може.Затова и говорихме с Калчев за Фемофлор ,ама на ендометриум.
Ето такъв е обхвата:
Скрит текст:

На мен са ми взимали микробиология на цервикален и отделно на влагалищен секрет и PCR за още доста неща,води се STI9 пакета (Chlamydia, Gonorrhea, Trichomoniasis, Syphilis, HIV, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes II, and Mycoplasma genitalium.)

Общи условия

Активация на акаунт