Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 671
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
И аз правих гаргара със сол и вода, гърлото ми мина но сега синусите са ми запушени, аз си има синузит и ринит всяка есен и зима и поради стичането на секретите към носоглътката започвам да кашля и да вадя храчки, просто ужасно. всяка есен е така и вече се започна и с това, от вчера си накашлям и вадя секрети( отхрачвам ги поне)....Точно щях да кажа, че ако някой като мен е имал проблеми с щитовидната преди, да избягва йод, аз дори витамините за бременни повечето не мога да ги вземам че са с 150 мг йод което за мен не е ок. По този повод АГ ми изписа Актив мама на Допълхерц, че там е само 50 мг, някой пил ли ги е? Отделно продължавам вигантол по 3-4 капки, спрея Б12 на бетер ю и неофолик мета по 1 т. , включих и Биозин мама, вие какво пиете към момента откъм витамини?
Аз пия аспирина, б12 на betteryou, Сорбифер - желязо, метафолиева още месец и малко довършвам и понякога но шпа и Диаспорал като ме стегне корема. Просто информативно - при тромбофилии е хубаво да се пият по отделно метилираните форми, аз за това не пия нещо с всички витамини наведнъж.
Аз съм с ужасен синузит и алергии към АБ, съответно преди имаше едни капки Пиносол, които помагаха. Обаче ги спряха, но има една онлайн аптека Софийска- Нове. Правят ги същите и много хубаво отпушват и хидратират носа и са натурални. За да не спамя, ако някой се интересува ще му дам линк на лични ако не ги открие в Гугъл.
Иначе Низита гел или поне обикновен вазелин, има и един ментолов и инхалации с лайка и сода облекчават сухотата в носната лигавица. За гърлобол мен ме спасяват гаргари със сребърна вода, смучене на мед със сода и ядене на лимони.

# 511
  • София
Нове си имат и физически аптеки, от такава купихме антибиотика и ковид тестовете - мисля някъде на бул. Гоце Делчев беше.

# 512
Нове си имат и физически аптеки, от такава купихме антибиотика и ковид тестовете - мисля някъде на бул. Гоце Делчев беше.
Прекрасно, просто аз съм от Варна, мъчеше ме болка в синусите цяла вечер и в 4 сутринта рових в нета инфо за Пиносол, и Нове бяха моето спасение ❤️🍀

# 513
Мама Еднорог не се притеснявай, просто сшедвай препоръките на лекаря. Шийката се свива и разтяга и на последния преглед може да си била просто с контракция. Аз така бях 37мм, след 2 седмици 30мм, след още две 40мм. Така че слушай какво ти казват. Да, сега ще е малко сух режим и почивки, но всичко ще е наред. На мен докторът ми каза, че е притеснително ако е под 25мм. И аз се шашкам, защото знам, че серклажа може да се прави до 22 седмица, след това дори не ми се мисли. Но имам пълно доверие на лекаря, който ме следи и ходя честичко на прегледи, като на всеки преглед мерим шийка.

# 514
Да се запиша и аз от болните.. Гърло, хрема, гласът ми ту го има, ту го няма..  и синузита разбира се.. Аз за него правя промивки с физиологичен разтвор и ми помага. Като ученичка това е единственото нещо,което ме спаси от пункция..

# 515
Въпрос към варненските мами: мислите ли да посещавате училище за бъдещи родители и ако да, то къде? Не успявам да намеря такива физически училища с практически занятия, а мисля че ще ми е от полза повече от онлайн курсовете

# 516
Zimone благодаря ти ❤️ Поуспокоих се от думите ти. Ще е голямо пазене сега и ще се надявам и при мен да се оправи шийката.

За настинките се присъединявам и аз. След две пълни седмици на градина Самуил най-сетне довлече вирус вкъщи. Действма по обичайната схема - Биозин, витамин С, стеримар, тайфун верде и чай. Малчо е с гадна хрема и го почвам с инхалации с физиологичен разтвор. Дано овладеем нещата

# 517
Въпрос към варненските мами: мислите ли да посещавате училище за бъдещи родители и ако да, то къде? Не успявам да намеря такива физически училища с практически занятия, а мисля че ще ми е от полза повече от онлайн курсовете
Здравей, аз посетих веднъж училището на И за мама, в хотел Черно море. В сайта им има датите и различните теми, на които се спират. Правят се в събота 🙂 и са безплатни всъщност. В Младежкия дом също се организираха мисля такива, но не съм ходила

# 518
Момичета, има ли някой запознат със стойностите на д-димера. На клексан и на акард съм. В 20+3 г.с. Пратих ги на АГ, бил в отпуска ми върнаха ма мейл и чак на 16-ти ще ги коментира когато съм на преглед. Благодаря много.

# 519
Само да ви кажа че в пустия Нм нищо няма. Купих един клин но дънките са тотал щета и в Уиакики и в Нм , значи на мен М ми е супер тясно в глезените ненавижлам така да ми стяга и ми е ок в дупето но Л ми е гиганско в дупето подяволите

# 520
  • София
Бочи, затова клин ще е по-удачно. И клинове ли не обичаш? Аз магазините на H&M ги ползвам само за доставката, те нямат нищо налично - нещата са в онлайн магазина.

# 521
бе трябваше да взема нещо че заминаваме за Турция и като се върнем ще е 15 градуса 🤣имаше един спортен клин купих си . Иначе дънките май ще занеса просто за един ластик утре да им сложат и те така

# 522
Не знам за вас, но аз най-голям проблем имам с бельото. Всички бикини ми стягат, дразнят ме на корема, дори и с най-широкия ластик. От къде си взимате удобно бельо? Бих тръгнала без, ама... Grinning

# 523
  • София
Бочи, съвсем случайно научих, че има някакви разширители за панталони, вместо да купувша нови, прикрепваш към твоите си дънки и събираш корема. В Турция ще да е топло, а като се върнеш на 15 градуса, няма да идеш на поход, я - прибираш се на отпло и после си търсиш дрехи, без да си на зор Simple Smile

Together_forever, и мен започна да ме дразни ластик, дантела, всичко. Дори на двата чифта бикини на Mamalicous, които си бях взела. Сега си поръчах от H&M бикини, дето уж са леко уголемен размер и се надявам да ми паснат. Днес взех и някакви почти безшевни от Триумф, да видим дали ще е достатъчно мек ластика.
Най-тъжното е, че преди малко като се преобличах и ММ ми вика: "трябва да си вземеш бельо за бременни". Пък аз бях с такова и питам: "какво имаш предвид, тези бикини са точно такива. За онези дето са високо на корема ли ми говориш?". И той "аааа, не, не! Просто тия не ти стоят добре.". Абе, лек, ела ми намери ти секси бельо за бременни! Аз тука бебе ли ще нося, докторите ли ще изкушавам, тебе ли ще те мисля?!

# 524
Момичета, скоро се завъртяха коментари за водностоте течения, та я д питам и аз ....Заради Кандидата ми изписа АГ еднократно Гиназол, сложих го снощи и днеска едно воднисто течение, направо ужас, някой ползвал ли го е и така ли е след това? Чак се шашнах и аз какво става , на бельото одеве имах петно колкото от супена лъжица да речем воднисто, с леко бяло зацапване от гиназола явно🙄 и аз взех да се шашкам като четох за изтичане на води.

Общи условия

Активация на акаунт