Февруарчета 2024 - Тема 5

• 37 682
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
За килограмите да кажа, че много близка моя приятелка, която роди преди двайсетина дни, с първото си дете качи 14 кг преди 8 г. , а сега с втората бременност без да е повръщала, да се е ограничавала или каквото и да било качи само 6 кг и много се беше ошашкала, въпреки че на всеки преглед и казваха че всичко си върви нормално, бебето си е ок. Тя излезе по - слаба от болницата от колкото преди да забременее и всичко си е наред с бебчето. На изписването не е подута в лицето както доста бременни Ами направо е като вталена 😀

# 496
  • София
Ей това е, ще видите вие какъв фотомодел ще ви се тръсна тука като родя, живи и здрави Grinning 
Похвалих ли се, че все пак накрая успях да пусна поръчката от H&M? Просто от служебния компютър стана някак си Simple Smile

# 497
Дами ,
Какви капки за нос можем да използваме?
Аз от днес съм с дразнещо гърло и запушен нос.
Смятам за си взема и Осцилококцинум за настинка ☺

# 498
И при мен вече има задушен нос и болка в синусите.
Вчера 10 хапчета Хомеожен 9 смуках и не ми мина... даже и носа се добави към картинката + отпадналост, умора.

# 499
Дръжде те се момичета, по- назад в темата Бочинка беше споделила за Наривент за нос, каза, че имало много добър ефект. Инхалации с физиологичен / Cavisept/ също много помага, аз лично съм го пробвала и не ви пречи Биозин мама да включите, повечето док го препоръчват. Бързо оздравяване

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 09:28 от Cveti_P

# 500
Абсолютно Наривент си вземете безопасен е за бременните пише си в листовката Simple Smile Ще ви отпуши синусите. Иначе пийте вит С яжте малини те са природен АБ , инхалации . гаргари с сода йод и сол с вода .( който не може йод заради щетовидна без )

# 501
И аз съм с гърло, но не се тревожа, сега е сезона на тези болежки. Сутрин с яке, следобяд с къси панталони, всичко живо е настинало. Гърло, нос, кихане, неизбежно. Добре, че няма температура и кашлица. Лукчетата ми помагат, чай с мед и лимон, вода с мед и лимон. При нужда парцетамол и така мисля да се спася, а и морска вода от на детето за носа хаха

# 502
Момичета, сега се връщам от ФМ.
В 20+3гс нашата девойка е с мерки 27см и 500гр. Всичко е наред с нея, но шийката ми се е скъсила на 36мм от 45мм 🥺 Притеснено ми е. Забраниха ми почти всякакво физическо натоварване, включително дълги разходки и полови контакти (без повече le sexy time 😁)

Тези от вас, които скоро правиха серклаж, на колко мм ви казаха, че трябва да се прибегне до него?

# 503
Здравейте и от мен, отдавна не съм се включвала. По повод воднистото течение и аз имам и два пъти ходих инцидентно при доктора за преглед и всичко беше наред. Правим постоянно микробиологии и все излиза тази пуста klebsiella pneumoniae. Някоя от вас имала ли я е? Първия път пих антибиотик, но сега доктора не ми изписва, защото беше преди месец. Тя очевидно не се е повлияла... тази борба с бактериите и ужасна, знам, че са и опасни, но явно не е хубаво и всеки месец да съм на АБ. 🥺

# 504
И моята се е скъсила Sad
"34 мм динамично скъсяване, 24 мм в най-късия размер".
Каза още повече да лежа, да внимавам много и увеличи магнезия. Утрогестана продължавам 2х2 пък така се надявах да го спирам.

# 505
  • София
Да внимавате с морската вода в носа - от Sterimar много хубаво се отпушваше носа ми, но сега лигавицата е толкова суха, че ум да ти зайде. По-добре е Наривент, ако ви помага Simple Smile

# 506
Момичета, сега се връщам от ФМ.
В 20+3гс нашата девойка е с мерки 27см и 500гр. Всичко е наред с нея, но шийката ми се е скъсила на 36мм от 45мм 🥺 Притеснено ми е. Забраниха ми почти всякакво физическо натоварване, включително дълги разходки и полови контакти (без повече le sexy time 😁)

Тези от вас, които скоро правиха серклаж, на колко мм ви казаха, че трябва да се прибегне до него?

Здравейте. Зависи дале е само скъсена. Пре мен го направихме на 1.3 мм. При други ако се и отваря го правят и на 3.4мм. Трябва да лежите много.

# 507
Тони, слагай Низита гелче в носа, точно са пресъхна лигавица е

# 508
И аз правих гаргара със сол и вода, гърлото ми мина но сега синусите са ми запушени, аз си има синузит и ринит всяка есен и зима и поради стичането на секретите към носоглътката започвам да кашля и да вадя храчки, просто ужасно. всяка есен е така и вече се започна и с това, от вчера си накашлям и вадя секрети( отхрачвам ги поне)....Точно щях да кажа, че ако някой като мен е имал проблеми с щитовидната преди, да избягва йод, аз дори витамините за бременни повечето не мога да ги вземам че са с 150 мг йод което за мен не е ок. По този повод АГ ми изписа Актив мама на Допълхерц, че там е само 50 мг, някой пил ли ги е? Отделно продължавам вигантол по 3-4 капки, спрея Б12 на бетер ю и неофолик мета по 1 т. , включих и Биозин мама, вие какво пиете към момента откъм витамини?

# 509
  • София
Аз започнах Вигантол по 2 капки преди около седмица, от днес взех и Премама дуо по препоръка от другарче Hug Фолиева пиех мета, но сега си има фолат във витамините и метата ще я спра (аз съм излседвала и нямам проблем с усвояването на фолиевата). Биозинът писах вече, че ще го пия до пролетта.
Днес си поръчах на свеки перфектно чист мед от техен много близък приятел, а мама ще пита нейни приятели за орехови ядки (миналата година взех и бяха супер, а са чистени лично от хората и нямам протеснения кой ги е пипал).
След 2 седмици пак ще пусна изследвания на кръв и витамини, да видя как вървят нещата. Не мисля да се врягам твърде много и да гоня конкретни стойности, просто за свое добро колкото нещо да направя и да си помогна за зимата Simple Smile

BatMum, ти като провидение свише се включи с Низита-та! Тъкмо преди малко видях, че имаме някакво такова спрейче и се чудех кой и за какво го е купувал - явно ММ за алергиите. Сигурно и на спрей ще свърши работа. Два дни не пръскам нищо в носа, ама още е много сухо и като успея да издухам някакъв секрет (не мога да отхрачам, цял жиот не се научих), излиза с кръв.

Общи условия

Активация на акаунт