Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 70

• 106 517
  • 831
  •   1
Отговори
# 600
Какво ще рече масло? Като тоалетно мляко, но под формата на какво?

# 601
Какво ще рече масло? Като тоалетно мляко, но под формата на какво?
Не, не е като тоалетно мляко. Т.н. масла или балсами за почистване на грим,се използват в двойното почистване на лицето. Консистенцията му е точно като масло, загребваш малко с шпатула, на сухо лице се нанася и с ръце се разтрива  по лицето. След това се изплаква и втората стъпка е почистваща пяна или гел.

# 602
Заинтригувах се. Какъв му е състава, може ли да се ползва от бременни? Предполагам да, ама да си питам.

# 603
Заинтригувах се. Какъв му е състава, може ли да се ползва от бременни? Предполагам да, ама да си питам.

И аз мисля,че няма проблем да се ползва от бременни. Не знам какъв е състава, трябва да се види на самия продукт. Другата снимка която ми попадна е тази, но няма подробно описание.

# 604
Съставите може вече да гледате в приложението на ДМ.

Не съм ползвала продукта, но има доста негативни коментари. Основно, че не почиства добре грима, не е икономичен, консистенцията е лоша и наподобява чист вазелин.
Все пак пробвалите го да споделят.

# 605
Съставите може вече да гледате в приложението на ДМ.

Не съм ползвала продукта, но има доста негативни коментари. Основно, че не почиства добре грима, не е икономичен, консистенцията е лоша и наподобява чист вазелин.
Все пак пробвалите го да споделят.

Освен това този Laureth-4 е с високи индекси за комедоногенност и вероятност за предизвикване на раздразнение (което не означава, че задължително би подействал така балсамът, но има сред коментарите и такъв - за подпухнали клепачи след употреба, ако се доверим на превода от немски с Google). Все пак, аз мисля да го пробвам.

PS: Няма аромат. Консистенцията е като на други балсами от същия род, при контакт с вода - от плътна се превръща в тънка и млечна (и тук нищо ново). С обикновена спирала, обикновено червило и дълготраен молив за очи (хипоалергенният на Bell) се справи безпроблемно. Но с тинт за устни (разбираемо) и с Maybelline SuperStay Matte Ink (също разбираемо - това нещо много трудно се премахва) - нищо не направи. Инак, във втората стъпка, с пяна за лице - се отми добре. Предвид изложеното по-горе - възможни раздразнения и прочее, не съм сигурна, че бих го използвала на лицето (теста проведох на ръката). Да пита човек що го купих... Не че много вярвам в зодии, ама това Овенът понякога...

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 11:33 от Cassius

# 606
Аз много внимавам с тези масла за сваляне на грим. Толкова се популяризират в социалните мрежи, а толкова пъти създават нежелани реакции, обикновено пъпки и запушени пори. Аз преди време яко се бях изпъпчила от едно корейско олио за сваляне на грим и дълго не смеех да пробвам метода отново. Сега ползвам banila co (розовия), но от страх минавам после два пъти с измиващ гел/пяна, за да съм сигурна, че съм го отмила добре.

# 607
Малко извън темата. Имам мазол н кутрето на крака, ако някой е имал знае как боли дори добира в широки обувки. Мазило, пластир, нещо ефикасно има ли? Педикюрът не ми е решение, боли ме и няма шанс да се подложат на това

# 608
Биотрейд имаха крем за кокоши трън и мазоли. Keratoolin foot е серията. Не е много по темата, но би трябвало да свърши работа.

# 609
# 610
  • Бургас
Малко извън темата. Имам мазол н кутрето на крака, ако някой е имал знае как боли дори добира в широки обувки. Мазило, пластир, нещо ефикасно има ли? Педикюрът не ми е решение, боли ме и няма шанс да се подложат на това
Не знам само амзол ли имате или е кокошо трън, бях в същата ситуация, знам за каква болка говорите, пробвах разни лепенки и мазила, даже народни лечения. Накрая взех едно мазило , което беше единственото нещо което помогна, маже се около месец , но още след седмица има някакво облекчение. Обаче е немско, живея в Германия , но ако го намерите пробвайте.

# 611
Преди време и аз имах. Забравих името, но беше най-обикновена лепенка за мазоли от аптеката. Стоях известно време с нея, след махане беше поомекнал и до два три дена съвсем беше изчезнал мазола.

# 612
Само мазол. Ще го потърся, може би е под друго име. Взех лепенки, които момичетата са споменали. Да видим

# 613
Към обсъждания по-горе в темата почистващ балсам Beauty Expert на Balea: https://bg-mam.ma/p/1588128/47657480

Да докладвам: използвах го на лицето вечерта вчера и тази сутрин. Всичко е наред - никаква нежелана реакция.

За сведение - кожата ми е тънка, зряла, чиста, понякога - реактивна (зечервяване, парене, подпухване около очите, дори е имало през годините поява на мехури от някои козметични продукти), с предимно сухи участъци. Употребата на балсама е приятна, дори при измиване само с вода, остава усещането за чиста кожа, без чувство за мазен филм. Разбира се - винаги използвам и продукт на водна основа след това. И тук в случая явно важи принципът като при лекарствата - има изброени нежелани ефекти, "макар че не всеки ги получава". Да видим как ще се държи с времето...

# 614
  • София
Момичета, изчезна любимото ми кремче на Биоаптека с мед Sad .
По аптеки и дрогерии го няма. Дава наличност уж някои аптеки, а на място ги няма Sad . Дори в сайта на Биоаптека в онлайн магазина им е го няма.
Ако някоя някъде види, моля да ми каже Heart

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт