Бартолинова жлеза

• 269 687
  • 627
  •   1
Отговори
# 570
Изобщо не съветвам никой да постъпва като мен, но няколко пъти ми се е получавало нещо подобно, никога не съм ходила на лекар, в повечето случаи оставям ..."нещото" само да се надуе, спука и изтече, но няколко пъти съм прибягвала до стерилна игла и дупчене на въпросното място. Първо го стисвам леко за да видя къде "белее" и къде да забия иглата, иначе не се уцелва правилното място и боли. И така просто "ускорявам" процеса по спукването.
Пак казвам, че не настоявам, че това е правилен начин.

# 571
Този фусидин за мазане ли е , ако не е може да слагаш компрес с риванол и превръзка ,за да не се мокриш. Риванола изтегля гнойта и малко облекчава като е хладничък.

# 572
Освен с компреси може да помогнеш на организма и с противовъзпалителна диета - без млечни продукти, без глутен, без захар и плодове, без сосове, туршии, мед.

# 573
До tedy83, ако може кажи коя лекарка ти оперира Бартоли новата жлеза и в коя болница. Ще съм ти благодарна.

# 574
Здравейте! Преди 20 години имах разправии с тази жлеза и от един месец отново. Първоначално пих един антибиотик, правих компреси с риванол, с топла лайка - ужас. Нищо не се получаваше, само растеше и болеше. Пак ходих на лекар, смениха аугментин с клиндамицин. На третия ден се пръсна. Естествено ми дойде и цикъла и не успях да правя компреси с риванол. Пих 10 дни клиндамицин, приключих го преди седмица и онзи ден сутринта усетих пак, че е подуто, но меко. Докато бях на работа се спука отново и от тогава си тече по малко. Слагам риванол. Обадих се на лекарката ми, но каза, чак вторник може да ме прегледа, да правя компреси с риванол до тогава. Предният път като ми се случи си се спука и това беше, изпих антибиотика и забравих. Случвало ли се е при някоя от вас така, да предприема ли нещо повече?

# 575
При мен беше такава ситуация, ходих при гинеколожка след като се спука, тя не искаше да ми я цепне, каза да слагам компрес с риванол и после ходих да я наблюдава и натискаше да изтече и почистваше .

# 576
Това е, че първият път и на мен ми я стискаха, а сега тази лекарка категорично отказва. 😂
Каза, че не трябвало да се пипа изобщо.
При мен беше такава ситуация, ходих при гинеколожка след като се спука, тя не искаше да ми я цепне, каза да слагам компрес с риванол и после ходих да я наблюдава и натискаше да изтече и почистваше .

# 577
Питай я за нещо ,което да изсмуче гнойта,киснене в тетра, риванол още , не знам какво може да помогне сега.

# 578
Днес посетих гинеколожката отново. Пак е започнали да се надува, изписа ми Клиндамицин, нещо не ми се понрави да ме цепи в “полеви” условия, не знам защо го почувствах така, но ме достраша. Според нея трябва да ми направят марсупиализация. Не съм сигурна дали така се казва точно. Някоя от вас може ли да ме насочи към гинеколог-хирург, който да свърши тази работа? За предпочитане в Бургас или Варна.
Благодаря предварително.

# 579
  • София
Днес посетих гинеколожката отново. Пак е започнали да се надува, изписа ми Клиндамицин, нещо не ми се понрави да ме цепи в “полеви” условия, не знам защо го почувствах така, но ме достраша. Според нея трябва да ми направят марсупиализация. Не съм сигурна дали така се казва точно. Някоя от вас може ли да ме насочи към гинеколог-хирург, който да свърши тази работа? За предпочитане в Бургас или Варна.
Благодаря предварително.

На мен ми я извърши доктор Яков и баща и син бяха в операционната но беше преди 10+г .

# 580
А на някоя от вас да са ви изписвали антибиотичен крем за мазане , когато започне да се подува и какъв?

# 581
Не. Изписаха ми антибиотик за перорален прием и компреси със стерилна марля и йодасепт.

# 582
Здравейте. Преди 10г за първи път получих възпаление на Бартолинова жлеза. С големи болки пиене на антибиотик  и налагане на компреси с Ихтам@л след около 10 дни се пукна и беше такова облекчение. След това изминаха 4-5г. и отново се появи. Пак бяха адски болки и този път не издържах и отдих до АГ болницата и по спешност цепнаха абсцеса.
И 2год. по- късно отново се появи, само че този път беше киста капсулована, тоест не боли а само се подуваше навътре във влагалището и реших да се оперирам и да премахна жлезата. Не отлагайте,  няма нищо страшно, не си струват болките, които търпим. 2 нощувки е болнични престой, има шевове, които се разграждат сами.

# 583
Няма ли вариант да се премахне само кистата, без жлезата?

# 584
  • под тепетата
При мен също се отстрани киста колкото яйце , заедно с жлезата отдясно. Отляво също има жлеза, така че не е фатално.

Общи условия

Активация на акаунт