Бартолинова жлеза

• 269 687
  • 627
  •   1
Отговори
# 585
При мен също се отстрани киста колкото яйце , заедно с жлезата отдясно. Отляво също има жлеза, така че не е фатално.

Колко време имахте болки и дискомфорт след операцията. При мен минаха 20 дни и все още имам някакво опъване и болка чак нагоре по устната.

# 586
  • под тепетата
Горе- долу месец ми трябваше, че при мен се получи малко усложнение. След антибиотиците всичко се оправи.

# 587
Горе- долу месец ми трябваше, че при мен се получи малко усложнение. След антибиотиците всичко се оправи.

Какво усложнение имахте ако не е тайна?

# 588
  • под тепетата
Когато се оперирах преди доста години, не предписваха антибиотик след операцията. Получи се  възпаление, инфекция, температура. Изписаха 2 антибиотика и се оправих.

# 589
Здравейте, има ли връзка между възпалението на Бартолинова жлеза и цистит? Или спадането на имунитета провокира и двата проблема и става омагьосан кръг? Страдам от чести цистити, като са имала и по няколко години без цистити. Не съм го свързвала с това възпаление, което си спомням, че съм имала преди много години и беше отшумяло за ден два от самосебе си. Последната година свързвам подуването и цистита.

# 590
Според мен е от имунитета.

# 591
Здравейте, има ли връзка между възпалението на Бартолинова жлеза и цистит? Или спадането на имунитета провокира и двата проблема и става омагьосан кръг? Страдам от чести цистити, като са имала и по няколко години без цистити. Не съм го свързвала с това възпаление, което си спомням, че съм имала преди много години и беше отшумяло за ден два от самосебе си. Последната година свързвам подуването и цистита.
А изолира ли се някаква бактерия?
Как минава това подуване при вас?

# 592

Подуването е минавало за ден два, като рядко ми се е случвало. Последните месеци имах два пъти цистит с Ешерихия и лечение с антибиотик, като вторият път съвпадна с това подуване. Ще направя консултация с АГ, чудех се дали съвпадат нещата или са взаимно свързани 🤔

# 593

Подуването е минавало за ден два, като рядко ми се е случвало. Последните месеци имах два пъти цистит с Ешерихия и лечение с антибиотик, като вторият път съвпадна с това подуване. Ще направя консултация с АГ, чудех се дали съвпадат нещата или са взаимно свързани 🤔
Ако имаш Ешерихия в урината, може да имаш и във влагалището и тя също може да възпали жлезата, гъбички и всякакви бактерии я възпаляват, спад на имунитета също може. Ако пиенето на антибиотик съвпада със спадането значи причината е една и съща. А много ли се подува?Интересно как спада само?

# 594
Не, не се подува много, има малко болка, но не ми носи кой знае какъв дискомфорт. Пих антибиотик заради цистит от края на декември до началото на януари (тогава подуване нямаше), имаше подуване в началото на февруари и няколко дни след това цистит. Пих монурал, но мисля, че вече беше спаднало. Сега отново има малко подуване. Случва непосредствено преди цикъл или по време. Самото подуване досега не ме притесняваше, тъй като изпадам в паника заради циститите, но сега се чудя дали няма да има рецидив именно заради това. Използвам Триклобактер само външно в такива ситуации.

# 595
Не, не се подува много, има малко болка, но не ми носи кой знае какъв дискомфорт. Пих антибиотик заради цистит от края на декември до началото на януари (тогава подуване нямаше), имаше подуване в началото на февруари и няколко дни след това цистит. Пих монурал, но мисля, че вече беше спаднало. Сега отново има малко подуване. Случва непосредствено преди цикъл или по време. Самото подуване досега не ме притесняваше, тъй като изпадам в паника заради циститите, но сега се чудя дали няма да има рецидив именно заради това. Използвам Триклобактер само външно в такива ситуации.

При мен се подуваше, когато започна някаква диета или дори когато премахна хляба от менюто. Тоест пада имунитета и кистата е готова.

# 596
Някой може ли да ми препоръча при кого да отида във Варна ?

# 597

Не знам точното научно обяснение, но аз мисля, че има такава връзка. Както и другите писаха, циститите обикновено се предизвикват от бактерии и явно наличието на тези бактерии възпалява и жлезите.

При мен също е такъв случая. Боря се с уреаплазма парвум и ужасни цистити от нея и паралелно с това започна и подуването. От едната страна особено образувам киста при овлажняване и полов контакт, след няколко дни спада сама сякаш не я е имало никога. И това се повтаря всеки път.

# 598
Здравейте, а как трябва да изглежда отворът на бартолиновата жлеза?
От няколко месеца имам проблеми от едната страна, точно до отвора сякаш, получавам зачервяване и раздразнение след секс и точно преди цикъл, и най-после след като сама си поисках, ми взеха натривка от мястото, а не вагинален секрет, и излязоха ентерококи. В момента съм на антибиотик, но гледам, че от тази страна има едно като дупчица, точно където трябва да е отворът. От другата страна е много мъничка цепнатинка и едва се вижда, но от раздразнената е видима дупчица - 1-2мм. и си стои така откакто имам проблеми там и съм се вгледала. Иначе не съм имала подуване в зоната.

# 599
Здравейте!
Колко време отнема да се пръсне това нещо?При мен започна едно подуване преди месец, пих антибиотик не спада, а продължава да се подува , но бавно и ме боли. Не е като топче, а по- скоро някакъв оток.

Общи условия

Активация на акаунт