Любители на кучета - 137

• 33 293
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Такааа... Здравейте на всички прекрасни животинки. Бях се похвалила, че нашия Чарли се е научил да спи сам 🤣Избързах... Драмата продължи и мъжът ми не издържа и сам го пренесе в спалнята.. Е, вече спи като къпане докато ние не се събудим🙂Победи ни, което се очакваше. От 2 дни няма инциденти у дома, всичко се върши на поляната, но да не избързвам... Утре става на 5 месеца. Благодаря за съветите 💋Сега сълзенето е проблем.... Уж е ок, няма нищо необичайно, но подозирам, че ще стане като панда от петната от сълзите. Казаха ми да му взема храна за бели кучета Natures 'protection, някой храни ли е с тази марка. Храня го с Хилс, но ако тази е по добре ще я сменя

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 23:14 от ptodorova82

# 571
Благодаря много за всички отговори за кученцето ми на 3 месеца и половина, порода Малтипу. Ваксините минаха преди месец и от две седмици кученцето ми излиза навън. Относно кефира, забелязах, че не е известно с какво е полезен за кучетата, та реших да споделя. Кефирът има многобройни ползи за храносмилателната система, той е естествен пробиотик, но също така е полезен и за имунната система. Той също помага с предотвратяването на заболявания, като:
Рак
артрит
гастрит
Гастроентерит
Асма
Респираторни и кожни алергии
И други. Той е и противовъзпалително.

# 572
  • София
ptodorova82, да си знаеш, че тази порода са известни като "лепки". Където си ти и то трябва да е там. (то май всички породи са така, но за помераните и шпицовете това е като закон)
За сълзите най-добре купи кърпички за очи. Вършат работа.
И намачкай адаша Чарли!

Тук Чарли ми се разсърди, че съм го разбудила, принца му с принцовете....

# 573
  • София
Winter mode

# 574
  • Бургас
Как не си прехапва езика това куче, не знам!

# 575
  • София
И аз! Така изсъхва яко понякога, че си личи как не го усеща изобщо - пипаме го, подръпваме го - тя още сънена и хич не вдява. Обаче ето на, не го прехапва (сигурно знае, че хората няма да я познават, ако не е оплезена) Grinning

# 576
  • Пловдив
mihaelastamenova,
Няма такава порода призната от Европейската и двете американски Киноложки организации. Това е кръстоска между малтииска булонка и пудел.
Нещо като Лабрабул(Лабрадор+Питбул),Лабрадудъл(Лабрадор+Пудел),и още един куп кръстоски между различни породи.
Това не пречи да си обичате и гледате с подобаващи усилия и грижа.
Споменатите "ползи" от Кефира се отнасят за хората, и не важат за хищниците,и в частност за кучетата.

# 577
Научих се да простирам на двора по необичаен начин Joy, обаче Берга и по този начин успя да свали една моя тениска......кучето нинджа!

Joy
Скрит текст:

# 578
  • София
Е, как иначе да обясни Берга, че е време да ползваш сушилня?! Тя не разбрала, после кучето обвинява - ааа, ма-ха Stuck Out Tongue

# 579
Оффф, хич не обичам да ползвам сушилня. Излизат ми всичко едно меко...все едно е ползвано. Обичам да простирам навън и да си прибирам корави хавлиите Grinning

Ходих до магазина и на връщане към работа намачках едно лагото и пинерче! Добре, че жената не е лоша и ми позволява и не се сърди. Всеки път като ги видя и не пропускам Simple Smile

# 580
  • под тепетата
И аз не пропускам видя ли нещо по пътя за мачкане!
Реа, другия път зареди чантата с лакомства Wink

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 18:59 от bilqna_69

# 581
  • Пловдив
Аз откакто имам Саско не мачкам чужди кучовци толкова своеволно. Като го знам какъв темерут е и като посегна да го галя се свива все едно всеки ден го млатя с чехъла.
Но пък съм супер щастлива ако някое чуждо куче дойде да го галя. Тогава наш Шошо се сеща да ревнува и пристига и той. Simple Smile

# 582
mihaelastamenova,
Няма такава порода призната от Европейската и двете американски Киноложки организации. Това е кръстоска между малтииска булонка и пудел.
Нещо като Лабрабул(Лабрадор+Питбул),Лабрадудъл(Лабрадор+Пудел),и още един куп кръстоски между различни породи.
Това не пречи да си обичате и гледате с подобаващи усилия и грижа.
Споменатите "ползи" от Кефира се отнасят за хората, и не важат за хищниците,и в частност за кучетата.

Знам, че не е приета порода, както са немските овчарки например, грешно съм се изразила, като казах “ порода Малтипу”. Не смятам, че е необходимо да казвам всеки път “ кръстоската между малтийска болонка и пудел”. От години е прието от хората на такива “породи” да се да се казва съкратеният вариант, като йоркипу, кавапу и други. Не е неправилно да се използват съкращения нали така?😉
А относно кефира, хората също сме хищници. Не съм запозната с ползите му за човека, но за кучетата са описаните по-долу от мен. Вярвате или не, някои полезни храни за хора са полезни и за кучета. Можете да прочетете по темата от различни източници.

# 583
  • София
Вярваш или не, доста хора тук имат в повечко опит с кучета. Прочети малко назад поне в тази тема, за да се ореинатираш кой колко знае, пък после ни пращай да четем - предлагам ти съвсем добронамерено.

# 584
  • Бургас
То и за хора е полезно понякога да се пос*рат, да си очистят организма от токсини...

Общи условия

Активация на акаунт