Любители на кучета - 137

• 33 305
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Ааа,той не спи ,той медитира Simple Smile

# 556
  • София
Reunion голям сладкиш ми е това твоето. 😍 Все едно ни е от родата 😃
Нали 🤣. Като от едно котло са.

# 557
  • в голямото село
Ааа,той не спи ,той медитира Simple Smile
Да, това е новата хъркаща галактическа медитация.

# 558
Здравейте! Имам кученце на 3 месеца и половина от малка порода. Въпросът ми е, кога мога да започна да му давам плодове, кефир, и разни такива неща, тъй като казват, че след 3 месечна възраст, кученцата могат да ядат лакомства, това важи ли и за различни от кучешки гранули, храни?

# 559
  • Бургас
И сега можеш да му даваш, но малко и не от всичко. Прочети кои храни са опасни и нежелателни за кучетата.

# 560
Отново имам въпрос към вас за кученцето ми на три месеца и половина. Породата и е Малтипу, и е с по прав косъм, по към болонката е е паднала. Въпросът ми е, кога мога да я водя на фризьор, защото козинката и стана наистина доста дълга и следователно доста трудна за ресане, особено при ресането с гребенче, защото не ми дава да я реша с четка, тоест доста я скубя. Също така и влизат малки кичурчета в очите и са и постоянно забодени, без значение реша ли ги в друга посока или не. Знам, че след 4месечна възраст кученцата ходят на фризьор, но ще навреди ли на козинката, ако я скъсим съвсем малко, малко преди да навърши 4 месеца?

# 561
А защо трябва да се дава на куче кефир?

# 562
Отново имам въпрос към вас за кученцето ми на три месеца и половина. Породата и е Малтипу, и е с по прав косъм, по към болонката е е паднала. Въпросът ми е, кога мога да я водя на фризьор, защото козинката и стана наистина доста дълга и следователно доста трудна за ресане, особено при ресането с гребенче, защото не ми дава да я реша с четка, тоест доста я скубя. Също така и влизат малки кичурчета в очите и са и постоянно забодени, без значение реша ли ги в друга посока или не. Знам, че след 4месечна възраст кученцата ходят на фризьор, но ще навреди ли на козинката, ако я скъсим съвсем малко, малко преди да навърши 4 месеца?
.   Когато минат всички ваксини и може да излиза, веднага можете да  я заведете на груминг.

# 563
  • Бургас
А защо трябва да се дава на куче кефир?

За да се пос*ре Simple Smile
Киселото мляко върши същата работа.
Изварата обаче е полезна и е евтин източник на калций и протеин.

# 564
  • Враца
Иванчо, яде всеки ден по една лъжица кисело мляко (и домашно и купешко) , проблеми не е имал.
Даваме му, по негово желание. Стои на два крака, докато не му сипеш.

# 565
  • Пловдив
Tintina,
Не разбрах за киселото мляко контекста.
Мунчо си яде гранулите с 2-3 лъжици кисело мляко винаги ,нискомаслено.Никога не е имал разстроиство от това.
Прясно не е ОК да се дава .

Извара ,сирене,кашкавал
пердаши като невидял.

mihaelastamenova,
2 седмици след ваксината за бяс(в БГ се слага последна след 3-тата ваксина),принципно може да го извеждате.
Поставянето и според календара за ваксинация ,би трябвало да е малко след 3-тия месец(освен ако не е поставена заедно с 3-тата мултивалентна ваксина),2 седмици след това значи минимум 3.5 месеца. Това за да излиза навън,тогава можете да го заведете на груминг ,но в момента най-вероятно си сменя бебешката козина и малко безмислено да подстригвате нещо което ще падне в следващите няколко седмици и на негово място ще се появи постоянната козина.
Подстрижете "бретона" и готово.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 09:39 от whitefang

# 566
Лори също е фен на киселото мляко.Без лактоза , но и нормално. След порцията гранули, сутрин, вечер, по една лъжичка. Сега част от дажбата е разпределена на килимче за бавно хапване и търсене, харесва и.

# 567
  • Бургас
whitefang, всъщност се шегувах. 2-3 лъжички за гурме цели ок, ама ако ще се храни преимуществено с кисело мляко - по 200-300 грама на порция, колкото яде моето магаре, разстройството е гарантирано Simple Smile

# 568
  • София
Изчакай ваксините, до тогава го реши редовно.
Зеленчуци можеш да даваш, без Авокадо, лук, чесън. Плодове, ограничено, заради захарта.

# 569
Относно ресането - може да отидете до груминг салон или зоо магазин и да питате за породата каква четка да вземете. Стане ли сплъстена козинката - на първото подстригване ще я обръснат и ще стане грозно.

Общи условия

Активация на акаунт