Всичко за всички марки гел лакове - тема 51

• 29 797
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Привет на всички! За първи път пиша тук, но следя темата от около половин година.  Много научих от вас, за което благодаря. Не експериментирам много, но ми е интересно какви красоти успявате да сътворите и затова ви следя с удоволствие. Години наред ходех на маникюристка, от която бях доволна и която работеше добре, но и никога не съм искала нещо особено. След като обаче същата се премести в по-луксозен и значително по-скъп  салон една приятелка ме зариби и реших вместо да търся нова маникюристка да се пробвам сама, защото понякога ми липсваше това, че не мога да сменя цвета, когато не ми харесва или когато поискам. После случайно открих темата и от тогава като видях колко по-интересни маникюри могат да се сътворят отколкото в салон съвсем започна да ми харесва и аз да сменям цветове. Поздравления момичета, чудесни маникюри!

# 406
Здравейте. Искам да попитам дали някой има информация за този учебен център, дали е карал курсовете за маникюр, някой познат е карал нещо... Погледнах и цените и са дооста по-ниски от това което сме свикнали да виждаме. Опитах се да намеря информация, но не знам нещо не откривам.  Имам за цел да запиша ако наистина се научава нещо за да мога да имам документ, а след това да ходя на надграждащи курсове, защото ми е пределно ясно, че няма как да станеш "като професионалист" от първия курс... 

# 407
  • София
Мислех че съм писала, но явно само съм си мислела.

Единия ми въпрос е с какво почиствате четките?

И другия въпрос, ако си поръчам гел в бутилка (за укрепване) каква база е най добре да слагам под гела?

# 408
Добър вечер! Пристигна ми новата лампа.
Това е тя. Сега лака се изпича, но още остава нещо, което е лепкаво и влажно(когато го избърша с пръст то пада, но самия лак си остава). Може ли да ми кажете къде греша? Започвам в обезмаслител( ето този).

След това слагам праймър.
После база, която има лепкав слой.

Лакирам с цветовете, които са на ето тези марки. При цветовете остава нещо влажно, което може да се махне с пръст, а отдолу си е изпечено. И накрай слагам топа. Правилно ли го правя или пропускам нещо? Трябва ли да сменя нещо?

# 409
И преди бях ти написала - лепкав слой е нопмално да има, някои цветове моге и да пускат леко цвят, но клареса са силно пигментирани и е хубаво да ти печеш 60 сек+. Ако те притеснява дали цветът е полимеризират можеш да направиш опита с фолио. Върху стониол от цигари или кухненско фолио(металното) слагаш слой лак една иде по-дебело от твоя слой и печеш солкото би пекла, после вадиш, отлепваш и гледаш отхдору доли е сухо или мокро. Лепкав слой не се маха, ако изрично не е упоменато в инструкциите или не ти се наложи(тип запилване и маханехна храх, залепени власинки и пр.)

# 410
Благодаря!

# 411
Само да допълня за лепкавия слой, че не е хубаво много да го пипаш с голи пръсти и се чисти със спирт или специална течност, ако решиш да го чистиш.

# 412
Vanesa25, никога не съм го чувала този център, не е от известните. Ако търсиш за София, пиши ми на лично, ще ти дам координати на моята преподавателка, която има свое ЦПО (а не като други, които ползват друго и съответно ти начисляват 200 лв отгоре за документа), има над 20 години опит и е страхотен професионалист. Цените при нея също са доста изгодни в сравнение с други прехвалени преподаватели, които не умеят и на половина да те научат добре.

Да се включа и аз - лепкав слой не се пипа с голи ръце и като цяло продуктите за маникюр не трябва да имат контакт с кожата, а ако има, веднага да се почисти с дървена пръчка или салфетка със спирт. От такива чести контакти на неполимеризиран материал с кожа се получава алергия. Има подробна информация и за това в заглавния пост.

# 413
Добро утро, да попитам и аз, имам лампа Sun X7, база и топ на Коди, гел лак....някакъв... Вчера вечер  се лакирам, днес имам олющено в единия край. Всичко печено на по 60 секунди и преди поставяне на всеки продукт минавано със спирт. Дали проблема е че е имало контакт И с кожата (няма разстояние кожа-нокът) или още някъде греша?

# 414
Първо не махай лепкавия слой и горе писах, второ покаги ни снимка на маникюра да анализираме и снимка на лаковете. Обезмасли ли плочката и сложи ли бонд? Собре ли почисти нокътната плочка от птеригиум. Сего ще видя и лампата ти в гугъл.

# 415
Извинявам се, че чак сега отговарям, но…
Никога не съм имала толкова дълъг и добре направен, поне за моите стандарти маникюр. Разбира се осъзнавам, че е далеч от качеството на Вашата работа.
Беше станал много дълъг и теших да скъся. Отделно имаше два, три нокътя счупени и реших, че е безсмислено да ги лепя и затова ги скъсих доста.
Купих си и базата на Дидиер, Fiber base Octagone.
Лакирах миналата седмица с дехидрататор и ултрабонд на Коди, база Дидиер…
На втори ден вече имах отлепване.
За една седмица се наложи да сменям (а преди на 3 седмици)
Отделно там където имах отлепване и за един ден ми се начупиха още ноктите.
Махнах, скъсих всички до дъно и лакирах отново.
Стигам до извода, че тази база не е за моите тънки и меки нокти. От вторник до снощи и пак е за смяна.

Така добре се отлепя, че плочката няма абсолютно никаква повреда.
Затова и исках да знам какъв вариант имам с изкуствени нокти или полигел и форми за изграждане.
Няма да слагам вече тази база, а ще си продължа с базата на Коди, но ми се иска да имам средно дълъг маникюр.

Последна редакция: сб, 07 окт 2023, 09:37 от m-angel

# 416

Реших да направя почивка. Не съм почивала от години, но плочката ми става много мека, когато прекаля със силни препарати и дезинфектанти. Явно имам и липса на витамини, че и косата ми нещо не е в кондиция. Та лакирах се с обикновен лак вчера, едва се справих, не съм пипала такъв от години. И като гледам как се обели за един ден, май няма да издържа повече от още един така Grinning

# 417
В момента не мога да снимам, но отлепянето е като на m-angel
Гел лака е https://www.emag.bg/komplekt-ot-12-gel-laka-za-nokti-razlichni-m … 16677029_152005_1
Поизбутах кожичките, 95% спирт, база, спирт, лак, спирт, топ

# 418
Здравейте, отново. Вчера вечерта си направих гел лак и днес вече се бели. По-горе също съм писала и съм сложила снимки какво използвам. Може ли да ми кажете какъв е проблема?

# 419
Vige, това е някакъв китайски лак, който идея нямам дали става за нещо. Може и от него да е. Иначе, ако отлепването е по свободния край, вероятно се дължи или на това, че не си подготвила нокътната плочка (тя се минава леко с пила 240 грит или буфер, за да се махне най-горният блестящ слой на нокътя), след това обезмаслител (по-добре истински такъв, има доста евтини отлайн, или ако е спирт, 70%), след това се слага ултрабонд и след него база. И лепкав слой не се маха, освен ако някакви конкретни обстоятелства не налагат това (например много пигментиран гел лак, който ще ти нацапа топа).

Лили, продуктите ти са ок, в техниката вероятно е проблема. Вероятно неподготвена плочка, недобре почистени кожички. Но без снимка не можем да гадаем. А, и цветовете на Клареса и Палу ги печи по минимум 90 сек., този от Галакси серията дори 120 сек.

М-Angel, направи си укрепване на ноктите с базата на Коди или с тази на Дидиер, но след първо нанесен и изпечен тънък слой Коди. Така ноктите ти ще станат по-здрави и няма да се чупят.

Общи условия

Активация на акаунт