Париж - 19

• 54 064
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, в колко часа пускат осветлението на Айфеловата кула? Че се чудим от колко да вземем билети

# 151
  • София
Здравейте, в колко часа пускат осветлението на Айфеловата кула? Че се чудим от колко да вземем билети
Осветлението НА Айфеловата кула е по-важно когато го гледаш от някъде. На самата кула няма голямо значение дали е пуснато.
За мен е по-важно какво искате да видите и да съобразите с това - дали искате да видите дневен Париж, или нощен. Можете да подберете посещението и около часа за залез, за да видите и по светло, и по тъмно, но е трудничко точно това - просто има доста чакане от светло към тъмно. И двете гледки са прекрасни.
Часовете на залез са различни през годината и зависи кога ще пътувате. В момента залезът е около 17,30ч.

# 152
  • ВАРНА
Ако посещавате Париж за първи път, от опит не препоръчвам качване по тъмно. Първи Париж на дъщеря ми и първо качване на кулата по тъмно  - не я впечатлиха изобщо нито светлините на града, нито нищо. Два дни по-късно бяхме на Триумфалната арка по светло и малко преди залез. Детето беше очаровано.

# 153
Била съм на Айфеловата кула и през деня, и по залез, и на тъмно, на Триумфалната арка също. От втората съм много по-впечатлена, така, че разбирам детето напълно.

# 154
Пътуваме след 5 дни, залеза го проверих че е  в 17.16... иска ми се хем да я видим по светло, хем по тъмно, и в този вариант билети в 16.00 може би ще са най подходящи ... горе едва ли ще стоим дълго, защото може би ще духа студен вятър ...от друга страна  има и опасност ако времето е лошо (облачно, без слънце) времето по залез да не е удачно, защото ще е леко тъмно, но и без светлини. А за кулата попитах, за знам дали като слезем от кулата ще видим шоуто на светлините или трьбва да чакаме определено време в района

# 155
  • Варна
Пътуваме след 5 дни, залеза го проверих че е  в 17.16... иска ми се хем да я видим по светло, хем по тъмно,

Има лесно решение - кулата през деня , Арката по тъмно  или обратното

# 156
  • ВАРНА
Marble_beach, ако имаш предвид кога кулата започва да блещука  - https://www.toureiffel.paris/en/the-monument/lights
Първите 5 минути на всеки кръгъл час

# 157
Marble_beach, ако имаш предвид кога кулата започва да блещука  - https://www.toureiffel.paris/en/the-monument/lights
Първите 5 минути на всеки кръгъл час

Да, точно това блещукане.. гледала съм го преди 15 години от Трокадеро, но нямам много спомен.
Сега може би ще посетим кулата през деня, а вечерта ще я погледнем може би от Сена или от Марсово поле.
За дневна гледка към Айфеловата съм се насочила към катедралата в Монтмантър, а за вечерна към галерия Лафайет (хотела ни е в този пайон) . Триумфалната арка, ако е с по-хубава гледка може и нея да посетим. И ще се радвам, ако споделите препоръки или нещо, което да ни е убягнало организационно.

# 158
Още един глас за качване на Триумфалната арка. Страхотни гледки във всички посоки се откриват, включително и една от най-хубавите Айфелови кули се вижда от там.

# 159
Здравейте. Заслужава ли си да се посетят Парижките катакомби? Не са от най-известните забележителности, но понеже съм била вече 2 пъти в Париж и ми се иска да посетя място, на което не съм била. И по принцип понеделник повечето музеи почиват или е строго индивидуално?
През зимата (понеже ще ходя в началото на март) има ли смисъл да се посетят Люксембургските градини?

# 160
Заслужава ли си да се посетят Парижките катакомби?
Погледнете в ната за какво точно иде реч и си преценете.
Люксембургските градини са красиви предимно през топлите месеци.През зимата самия дворец е красив отвън,фонтана на Медичите,сравнително близо е Сорбоната-така че преценете.

# 161
Здравейте,утре пътуваме с детето до Дисниленд и в събота планираме да отидем до Париж за един ден да разгледаме. Ще хванем влака RER 3 до там, но нещо не мога да се ориентирам на коя спирка трябва да слезем за да стигнем най бързо до айфеловата кула. Също така искаме да видим триумфалната арка,която до колкото разбирам е на около половин час пешеходно разстояние. Какво друго бихме могли да разгледаме в близост? Ясно ми е,че един ден е твърде малко да се видим всико което искаме,но все пак е по добре от нищо. Ще съм много благодарна  ако ми помогнете с организацията,защото ще бъде сама с детето и ми е леко притеснено.

# 162
От Дисни до Париж съм ползвала RER A. Не знам дали RER 3 ви устройва.
Гледайки картата на метрото аз бих слязла на спирка Charles de Gaulle- Etoile и там трябва да вземете линия 6 в посока Nation. Слизате на трета спирка Trocadero за Айфеловата кула.
Проучете си предварително коя забележителност на коя спирка на метрото се намира. Като цяло няма как да минете без смяна на линиите. Аз се ориентирах много лесно, бях си разпечатала линиите, които ме интересуват и си знаех всяка спирка с коя друга линия прави връзка.
Иначе Триумфалната арка си е на 30 мин пеша от Айфеловата кула. Разходете се пеша до там, минавайки по Шанз-Елизе. Аз също бях сама с дете на 7 тази пролет и нямахме никакви проблеми! Весело изкарване Simple Smile

# 163
Да,да RER A е,не знам как го измислих това 3. Много благодаря за бързия отговор, силно се надявах да не се налага да се прекачваме,но явно няма да стане.

# 164
Не се притеснявайте, навсякъде има табели коя линия накъде е! Ще се оправите. Само гледайте освен номера на линията и коя е крайната станция, за да не объркате посоката. 
Ако имате късмет с времето можете да се разходите с корабче по Сена. Обиколката е около 1 час и ще видите Нотр Дам, Лувъра.... Ние се качихме и на Триумфалната арка, заслужава си. Опашката за билети не е голяма, цените бяха приемливи, а отгоре се открива прекрасна гледка към Париж.
Ако не на Trocadero, може да слезете и на спирка  Bir-Hakeim (пак е линия 6). Просто не знам коя от двете спирки е по-близо до кулата. Нека някой друг се включи, да не ви заблудя! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт