Бързи здравословни въпроси и отговори – 42

• 32 506
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Не, едното няма общо с другото. Антителата сочат автоимунно заболяване т.нар. Хашимото, в тялото има антитела, които атакуват щитовидната жлеза. А хормони в норма, не значи добре. Има тема за Хашимото тук във форума
НОМА индекса показва, че има висок инсулин няма връзка с антитела. Да, вероятно ще изпишат лекарства за ИР, индекса не е малък, това вероятно е инсулин около 15. Винаги може да пробвате първо с хр.режим, който си е задължителен дори и да приема лекарства. Храненето трябва да се коригира задължително.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 23:23 от mibobo

# 166
  • София
Да, инсулин 14,80, кз 5,20. Ще отида и в темата за Хашимото. 2 год борехме анемия. От хемоглобин 93, сега е 121, но ето че други проблеми се появиха. Много си развали храненето в този период - нередовно и доста въглехидратно. Има дефицити и на витамини- в9, в12. Ако сега включа в12, има ли вероятност желязото отново да падне, съответно и хемоглобина?

# 167
Диета и спорт така или иначе  са задължителни, наред с лекарствата.
ИР трудно се овладява без лекарства, дори при активно спортуващи и внимаващи много с храната. Иска се голяма дисциплина.
Вероятното Хашимото често върви с ИР, немалко са и с анемия. Трябва ви добър детски ендокринолог.

# 168
  • София
Трябва ви добър детски ендокринолог.
Някой да има препоръки за добър такъв в София?

# 169
Да, инсулин 14,80, кз 5,20. Ще отида и в темата за Хашимото. 2 год борехме анемия. От хемоглобин 93, сега е 121, но ето че други проблеми се появиха. Много си развали храненето в този период - нередовно и доста въглехидратно. Има дефицити и на витамини- в9, в12. Ако сега включа в12, има ли вероятност желязото отново да падне, съответно и хемоглобина?

Да, вероятно ще падне малко желязото. Но за да има толкова дефицити, според мен има проблем в стомашно-чревния тракт, всичко тръгва от там - недобро състояние на черва, бактерии и т.н. не се усвояват витамините от храната. При сина ми се оказаха множество хр.непоносимости и т.нар. пропускливи черва. При хора с проблем с желязото, често се оказва хеликобактер или друго което им "яде" желязото. Ако не се оправи причината само ще тъпчете добавки постоянно. А тези дефицити влошават работата на щитовидната. Чака ви сериозна "работа" дано детето съдейства иначе е трудно.
Отиди в темата за Хашимото там момичетата ще препоръчат за София лекар.

# 170

Да, вероятно ще падне малко желязото. Но за да има толкова дефицити, според мен има проблем в стомашно-чревния тракт, всичко тръгва от там - недобро състояние на черва, бактерии и т.н. не се усвояват витамините от храната. При сина ми се оказаха множество хр.непоносимости и т.нар. пропускливи черва. При хора с проблем с желязото, често се оказва хеликобактер или друго което им "яде" желязото. Ако не се оправи причината само ще тъпчете добавки постоянно. А тези дефицити влошават работата на щитовидната. Чака ви сериозна "работа" дано детето съдейства иначе е трудно.
Отиди в темата за Хашимото там момичетата ще препоръчат за София лекар.
А Вие какви изследвания правихте на сина си? Как разбрахте за пропускливите черва?

# 171
Синът ми е болен, давам му Ердомед, нямам опит с него. Той засилва ли кашлицата, нали е отхрачващо? Повече кашля откакто го давам от снощи. С АСС например секретните се втечняват и не причинава повече кашлица.

# 172
  • София
Може да е алергична реакция.
Аз получавам жестока кашлица от едно хапче геломиртол.

# 173
Ружа първо тест за хр.непоносимости и след като излязоха прекалено много такива ни пратиха в гастро-отделение, където направиха още много други изследвания.

# 174
Има ли тема за киста на максиларния синус

# 175
  • София
Някой с актуална информация за аптека, в която приготвят лекарства по рецепта в София? Ако знаете така в южните квартали, ще е още по-добре.

# 176
  • пустинята Гоби
Срещу Пирогов има такава аптека, казва се ‘’Авицена”. Преди имаше зад пазара Красно село, но отдавна не съм ходила. Проверих “Сималекс” се казва аптеката, но пак казвам в близките години не съм я ползвала.

# 177
  • Пловдив
Нещо ефикасно за хрема и запушен нос? Синулан табл. дали е ок?

# 178
Клариназе или кларитин при хрема, спират всякакви секрети.

# 179
Здравейте,
Има ли все още кабинет в майчин дом за поставяне на ковид ваксина?

Ако да, как става записването, трябва ли предварителен час или просто отиваш? Има ли някой телефон за връзка?

Общи условия

Активация на акаунт