Бързи здравословни въпроси и отговори – 42

• 32 503
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Баща ми го умориха в Пирогов, на 55години.Разбирам какво ви е и много сили пожелавам. И дано се подобрят условията и кадрите по болниците, защото почти всички работещи там, имат престъпно поведение.

# 121
Има пробиотик за устна кухина на БиоГайа, ако може да смуче таблетките.Или се консултирайте със зъболекар какво може да облекчи състоянието.Зъболекарите също имат ефикасни лекарства за намазване.

# 122
Благодаря на всички за пожеланията и съветите! Просто не се доверявайте изцяло на лекарите, когато близките Ви са в болница!
Бъдете здрави Heart

# 123
Благодаря на всички за пожеланията и съветите! Просто не се доверявайте изцяло на лекарите, когато близките Ви са в болница!
Бъдете здрави Heart

В коя болница се случва това?

# 124
Русе. Но мисля, че това се случва и в много други градове!

# 125
  • пустинята Гоби
Да, за съжаление навсякъде е едно и също. Дано майка ти намери сили и се възстанови. Много съчувствам за преживяното, много добре разбирам възмущението ти.

# 126
За съжаление, постъпвайки с инфаркт и инсулт в интензивно отделение, целта е само спасяването на живот. Палеативните грижи остават на близките.
Ако не се вземат мерки следват декубитални рани, инфекции и пълно инвалидизиране.
Рехабилитацията в отделенията беше твърде кратка. Броени минути.
Последващата вкъщи струва много пари. А самата рехабилитация започва още в първите дни от оцеляването след инсулт.
След изписването са нужни редица посещения от доктори със заплащане, консумативи със заплащане, рехабилитация, лекарства и т. н
Още в болницата подадохме документи за дюшек, възглавница, последващо стол и количка, за които се чака месеци.

В България е това на този етап. Чувам в други страни грижа за пациент поема сестра, докато е в болницата. Къпане, обличане, бръснене за мъжете, хранене и така нататък. Докторът слага инжекция, дава лекарства.
В България не е така.
Тук сестра ти поставя инжекции и ти дава лекарства. Докторът казва какво и що, а грижите за пациент остават на близките (или с наемане на човек да се грижи)

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 19:54 от Merelenda

# 127
Как да смъкна температура при гнойна ангина?
38.5 си стои и след прием на антибиотик и парацетамол. Минали са 3 часа, а лекарствата не са подействали.
Сега давам аналгин на капки.
Притеснявам се, но болния не иска да ходи в спешното. Дали ще се справим вкъщи не знам...

# 128
Ибупрофен - 2х200мг 3х на 24ч. Минимум 6-8 часа след приема на парацетамол.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 20:28 от sleek

# 129
38.5 не е малко, но не е чак толкова много и необичайно за ангина. Освен ибупрофена, можеш да слагаш и студени компреси. Според мен има време да подейства аб. Ако се вдигне на 39-39.5 при този прием на лекарства, тогава бих потърсила спешна помощ.

# 130
  • пустинята Гоби
С аналгин температурата ще спадне, той сваля най-добре реално. Три часа са много малко за да подейства антибиотик, утре ще е по-добре. Парацетамол не винаги сваля температура, но след аналгина болният трябва да се почувства по-добре.

# 131
Вдигна се до 38.8.
Отказва да отиде до спешното, а не е малко дете и трябва да съдейства все пак...
Колко капки да дам? Пише 20-40. Отброих 30 да добавя ли още 10?
Компреси с оцет прилагам, но не са помогнали.

# 132
  • пустинята Гоби
Според мен 30 капки е добре, вероятно зависи от теглото на човека. Давай аналгина, ще спадне температурата.

Сега погледнах дозировката, ако става въпрос за едър мъж може да дадеш и 40 капки.

# 133
Не е едър, с нормално телосложение е.
След 4ч какво да дам? Знам, че се редуват на толкова време.
От личната има лекадола предписан през 4часа, но предвид течния аналгин да пропусне ли приема?

# 134
Аз за ангина съм редувала парацетамол, след 4 часа хексалгин, после саше с парацетамол и така, докато спадне Т. Но когато дойде часа за АБ и след него броя 4 часа.
Реално хексалгин сваля, но след третия час някъде. Т не спада рязко, така и трябва. Първите дни даже не пада под 37. Обикновено спада до 37 и нещо и после пак се вдига. Като се натрупа АБ и се овладее положението и Т спада.
Ако до два-три дни не се почувства Ок обаче, да отива на лекар. Не винаги избрания АБ дава резултат. Аз и по 5 дни съм била с Т, въпреки лекарствата.
Прилагайте и някакви народни илачи паралелно.
Ако е много висока Т, наистина е добре консултация. С ангина 39.5 вдигах аз. Притеснява се човек, нормално.
Но до 38,5 е търпимо положение.

Общи условия

Активация на акаунт