Little Britain - тема 5

• 21 969
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
  • ENGLAND
След бедственото положение преди 2-3 дни, днес пекна едно слънце и докато вчера всичко беше в бяло, тази сутрин и помен няма от снега. Поразходихме се с дребосъка, че даже и не искаше да се прибира. Дано и следващите няколко дни е слънчево, че татито ни почива и да се поразходим навън.
Stryper в предишното градче където живяхме има Next clearance. Сега направили и М&С clearance, че и още няколко за обувки. Next clearance нямат сайд, наистина дрехите са доста по-евтини, някои даже на повече от половин цена. Нчма определени дни за зареждане, отиваш, ровиш и каквото ти харесва вземаш, няма даже и пробна, ако улучиш добре. Понякога правят масово намаление.Преди Коледа имаше такова, всички блузи по 2 паунда, панталони и поли по 4, саката по 6. Та си напазарувах преди следколедното намаление на нормалния Next. Но това намаление е няколко пъти в годината. Мисля, че другото голямо намаление на нормалния Next е около Великден, те вече си имат сайт на това намаление и мижеш да пазаруваш и онлайн.

# 166
  • Plovdiv
Ами търся някое спокойно кварталче,да има все пак и добра връзка с центъра,аз съм студентка тука и си търсим със саквартирантката апартамент до 1200 паунда на месец,двустаен.Утре пак ще ходя да гледам дано си намерим нещо,че иначе края на март ще сме бездомни.

# 167
Ето това е сайта на амалени стоки на NEXT
http://www.next.co.uk/sale/
А доколкото се сещам някой деше споменал че в нашия град са направили магазин в който се продават преоценените неща от NEXT тоест ако имат малък дефект и ги пращат в този магазин името му е LIME обаче май нямат интернет страница.Аз за жалост пропуснах коледната разпродажба Sad

# 168
Вече ще взема да се гръмна,ама първо ще  #2gunfireличния ни лекар:(.Голямата се оправи,но малката от една болест,навлиза в друга.В събота ми вдигна 39 и тази температура си продължава.От вчера е и с хрипове в гърдите,придужени и от запушено носле.Днеска следобед ще гледам да се вредя да я прегледят или утре най-късно.Какви бяха тези вируси,какви бяха тези болести-оправия няма.Чак се замислям като се стабилизира и да си ходим в Бг,та да мога да ги заведа и двете на санаториум.Голямата ми има рожден ден в събота,а в неделя мислим да празнуваме с приятели ,ама тъй като гледам мога и да го отложа.Аман вече.Писна ми да си гледам децата болни.Ох.......съжалявам за черногледия постинг,ама ми е много напушено:(

# 169
Арлийн, викай ме и мен заедно да се гръмнем Sad
Моето хлапе от вторник повръща, днес се появи и диария. По цял ден лежи безжизнено. Няма температура, но отказва да яде и пие (много вода), Днес пак отидохме на лекар и са казали на мъжа ми да спрем всякакви лекарства Crazy, че не помагали, а усложнявали. То че Тикслито не помага -така е. Кашлицата не се успокоява. Даже като, че ли се влошава. Една бутилка изпи детето и никакъв резултат. Слушаха му гърдите и първия и втория път - засега са добре. На тръни съм. Днес колежка ми каза, че този вирус продължавал до 3 седмици, при което на мен лошо ми стана и почвам да се паникьосвам. Абсурд е в продължение на три седмици мъжа ми да ходи по полвин ден на работа, пък аз да не ходя хич. Не ми дават бележка -ГПто. А таксата на чайлдмайндъра си върви ooooh! Взех някакъв селф -съртифайд бележка от сърджерито оня ден, май ще трябва да и разуча по- внимателно. Мислех,че до края на миналата седмица детето ще се управи. НО..... Cry Cry

# 170
Аз намерих един Аутлет на около 70 мили от нас,посока Оксфорд,каним се да идем да видим какво има там,имаме и познати наблизо и ще съчетаем двете неща.Но незнам за цени и др.
Ето и сайта: http://www.bicester-village.co.uk/Updating/bicester.htm

# 171
Мира,аз първо ще гръмна личния лекар.Ей сега се прибираме от там.Явно съм му се видяла много страшна,понеже веднага изписа антибиотик и даже прегледа детето/да не повярваш/.А на нас повръщането и диарията ни мина за две седмици.Вярно е ,че не е добре да се дават лекарства в тези случаи.Ако имаш смекта от България му дай на детето.Мери ми беше казала и за оризов пудинг.тия кашите за бебета дето ги продават/.Хахахах и лекаря ми вика,че времето било виновно за положението на децата.Какво време бе докторе..аз децата си от месец не съм ги извеждала той за време ми говори.Айде да се оправяте всички и никакви болести повече.

# 172
Arliin, ами да ви честитя антибиотика първо Simple Smile ooooh!
Хайде дано се оправите до края на седмицата Praynig
Аз имам спомени от бронхопневмонии със сериозни усложнения, които съм получавала точно поради нелекуването на кашлици. Страх, ме е да не стане нещо подобно. Надявам се, че няма да се стигне до там Praynig
Смекта нямам, даже не знам какво е това. предполагам билка някаква. Confused
А оризовата кашичка с какво помага?  Confused или мляко с ориз?

# 173
Baby rice-HIPP/organic/-това давах на моята щерка когато имаше диария.Това е каша за бебета.А смектата са прахчета пак против разтройство.Продават ги в Б-я и има специална смекта за деца.Другия вариант е да даваш оризова водичка и крем-супа от моркови.Мира я ми кажи ,тук наистина ли не дават болнични на родителите както в Б-я?Стана ми много интересно каква им е системата.Аз нали догодина ще си имам ученичка,а с тези болести как ще се справяме и идея си нямам.Мери ми беше казала,че могат да отсъстват от училище определен брой дни.Ако е над допустимия такъв какво става?Ей сега се сетих и за още една изцепка днеска при личнич лекар.Първо ме викна сестрата да се увери,че детето е за преглед при лекр #Cussing out-мери температурата и реши,че няма страшно,Казвам и,че Селина има силна кашлица  с хрипове и хрема-пак нямало проблем.Реши,че сме за лекар, понеже малката се чеше от известно време по коремчето до кръв.Явно от температурата или просто я дразнят дрехите.Няма нито една пъпчица,ама оная кокона към 60-те реши,че това било опасното,а не кашлицата ooooh!.Луди колкото искаш тука.

# 174
Ами Арлийн, за болничните. Доколкото разбирам не се дават на родителите да си гледат децата. Confused Има едни sickness self - certification, които само важат ако отсъстваш от работа от 4 дена до една седмица и нямаш докторска бележка за това време. Но ако отсъстваш до 3 дена положението е следното.
1) Лъжеш на работа, че ти си болна и детето не се споменава.
2) Зависи от компанията за която работиш. В моя случай, за да ми платят болничен колкото заплатата ми трябва да съм работила за тях (трябва да проверя), две години (по предположения на колеги).
2.1) Или с бележка от доктор или горната въпросна бланка да се получи държавната полагаща се сума от 70.05, това при условие, че на седмично получаваш от 84 лири на горе.

Мъжа ми и още една негова (бивша вече) колежка си извоюваха 5 платени дена, които да им се полагат да гледат децата в случай на болест.

Отплснах се. Не предполагах, че този вирус ще отнеме толкова дълго време. Май ще трябва да прегледам бланката и разуча дали ще мога да я използвам.  (съмнявам се) Не мога да излъжа, че за мен става въпрос понеже всички знаят, че детето е болно Confused

На нас темперетура не мериха. Обаче ни прегледаха (и двата пъти)- уши, гърло, гърди, за обриви, краката, корема- опипаха. Сега са ни дали да вземем сампъл от путо. 
Незнам дали не ги е страх от минингита, който може да е смъртоносен и точно обрива е характерен за него, та затова вашата кокона сестрата да е сметнала, че това е опасното.

При нас сестрата съм я виждала само веднъж- за смиър теста. Явно е различна практиката от при вас.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 фев 2007, 23:40 от miravmbd

# 175
  • Манчестър
Освен ако нямаш изрично упоменато в контракта,платен болничен за дете официално нямма. Първите 7 дена са винаги self-certificate,т.е. ти си написваш листа(дават ти го от работата). Дори да отидеш на лекар,няма да ти даде болничен,ще ти каже да отидеш след 7-ия ден. Да,платения болничен за седмица е 70.05(14.05 на ден). както мира каза,ако си работил определен години за  този работодател имаш company sick pay  и ти доплащат разликата до заплатата.
Ако детето е болно - или неплатен или лъжеш,че ти си болен....
За диарията - оставете ги тези оризови каши и тн. Има си ефикасно лекарство и поне според мен много помага - Diaralyte(мисля,че така се пише). Това са прахчета ,разтварят се във вода и са овкусени ( малина и касис ) и се пие като сок. Моя син поне го запича от раз.......
Ако решите да го купувате - внимаваите за каква възраст вземате,тъи като има и за възрастни.

# 176
Тъй като съм върл противник на хапчета и други такива ви прдлагам нещо от народната медицина.За диария ефикасно е сурови тиквени семки или компот от дренки запича та пушек се вдига.

# 177
Тиквени семки!! Не знаех. Ние много обичаме да хапваме сурови семки (а са много полезни), също така ръсим на салатите смеска от семена(тиквени, слънчогледови, кипарисови(?), сусам, макови семена). Е, на шопската не слагаме нищо, само сирене. Оня ден купих от Морисънс фета сирене обивто с черен, червен, челен пипер. Много е хубаво, пикантно  chef
Сори за оффа.

# 178

Черпя днес момичета.... bowuu

# 179
Диорелла,

Искам да ти пожелая крепко здраве, много любов, щастие. Нека твоите мечти бъдат мои пожелания.

ПС
Не ми се показват иконките. Мамата е много проблемна днес.

Общи условия

Активация на акаунт