За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 483
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
  • България
Много благодаря!
Спести ми часове теглене.
Войните, битките са били неизбежни в ония времена и кръвта от екрана не ме плаши.
Но сексуално насилие, робство, такива неща не искам да гледам, чета и преживявам, затова по възможност избягвам по всякакъв начин.
За щастие и Namkoong Min не е в списъка ми, така че няма да изпусна сериал с предпочитан от мен актьор.

# 376
  • вятърничава
Moon In the Day (2023) 1-3 еп. OMG е този сериал.Как успяха тези корейци да съберат всички жанрове в едно.Съвремие, минало,Чосон, пожарникари...и още,и още. Единствено Ким Йон Де ми е утеха.
Скрит текст:
Още в епизод 1 се започна с връщане в миналото, отмъщение, любов в Чосон, в днешно време - актьори звезди и техните PR екипи,пожарникари, спасяване на животи, умиргане, възкръстване, три епизода отвличания, инциденти, после в болница.Еп.2 реинкарнация,охранители, историята от миналото напомня на тази от Destined With You и на други подобни. Ролята Ким Йон Де е две в едно от последните му превъплащения - разглезената филмова звезда Sh**ting Stars и краля от The Forbidden Marriage.
Господ да ни е на помощ до края.
Vigilante  Гледаше ми се Нам Джу-хьок но май няма да се спогодим.
В Роуон ми е надеждата в The Matchmakers, ако кажете добра дума за него.

# 377
Цитат

За сега на мен ми е забавен, става за разпускане.
Цитат
Moon In the Day (2023) 1-3 еп. OMG е този сериал.Как успяха тези корейци да съберат всички жанрове в едно.Съвремие, минало,Чосон, пожарникари...и още,и още.
и на мен ми допада , за сега....

# 378
Вече имам гигантски лист с филми за гледане, благодарение на вас, дами Sweat SmileFlowers Hibiscus

В момента гледам в Нетфликс Rooftop Prince. Не е нещо уау, но има смешни моменти и върви леко и не е прекалено много серии. Ще го догледам.
The Gods закучих на 15-та серия. Много тегаво ми върви и май няма да го догледам, освен ако не кажете, че става интересен. Загледах го главно заради Deng Lun, но екранното му време не е много и малко ме е яд.
Захванала съм и още два /на първа серия съм и ще им дам шанс, но не ме грабват от раз като някои други/
The Legend of Anle и The Blue Whisper
Също гледам Lost You Forever. За сега е на пауза, защото прочетох, че ГГ ще се ожени не за фаворита ми и малко ми сектна ентусиазмът, но пък ми е интересен и ще го догледам, като преживея разочарованието Sweat Smile
И накрая на Snow Eagle Lord съм на втора серия - не съм във възторг за сега.

Ако сте ги гледали горните, моля подскажете заслужава ли си или да не си губя времето с някои от горните.

# 379
  • България
The Gods закучих на 15-та серия. Много тегаво ми върви и май няма да го догледам, освен ако не кажете, че става интересен. Загледах го главно заради Deng Lun, но екранното му време не е много и малко ме е яд.
Въпреки Deng Lun не можах да гледам.
Много тъпа история за отмъщение.
Главният изглежда мноооого възрастен, така и не разбрах какво му харесва главната.
А нейните решения са в унисон с вкуса ѝ за мъже.
Превъртах само до сцените с Deng Lun и изгледах и последния епизод.
Според мен не си струва загубеното време.
The Legend of Anle
https://bg-mam.ma/p/1589548/47178812
The Blue Whisper(2022)
От мен има 10/10 и е в списъка с любими.

# 380
О да, забравих главния в The Gods, изобщо не ми пасва на ролята. Мисля че съм го гледала в някой друг филм и там не дразнеше, но тук ми е трудно да го понеса.

Мерси, МоарейнД, спести ми много загубено време Smiley

# 381
  • пак на Рив Гош
Moon In the Day (2023) 1-3 еп. OMG е този сериал.Как успяха тези корейци да съберат всички жанрове в едно.Съвремие, минало,Чосон, пожарникари...и още,и още. Единствено Ким Йон Де ми е утеха.
Вярно, че е малко манджа с грозде, ама е увличаща манджа с грозде Joy. Първият епизод бях леко скептична, обаче от втория насетне ме засмука и сега ще си го гледам упорито нататък.
Скрит текст:
Да видим все пак кой кого ще утрепе накрая, или ще се пречистят от миналите грехове и ще запрепускат еднорози

Амиии.... казвам Joy Той играе един Принц, дето има спешна нужда от сверка с реалността, на Нея още не мога съвсем да ѝ хвана спатиите (демек защо дама от доброто общество се занимава да е сватовница... или е може би по-силно от нея?). Много ме забавлява как Той говори едно високопарно и надменно, на границата на преиграването. В това отношение (а и в други) доста напомня Destined With You, ама без прераждането - засега е лековат, върви забавно, има хубав Главен в костюм (макар и ханбок Grinning), с Главната имат добра динамика, сюжетът е тип "оставям си мозъка на нощното шкафче и се радвам на Роуон-чо сладък" Joy
Много добре пасва на два епизода седмично, от повече няма нужда. Не е от сериалите, които бих биндж-вала.
Но пък ми идва добре след серия на My Dearest Wink

The Blue Whisper - харесах първия му сезон, ама с втория нещо не се спогодих (по-скоро с образа на Дилраба в него).

П.П. пишете, пишете, да довършим темата до Коледа, че вече подготвих "зимната" шапка Joy

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 19:41 от Роца

# 382
  • вятърничава
Moon In the Day (2023)
Скрит текст:
Да видим все пак кой кого ще утрепе накрая, или ще се пречистят от миналите грехове и ще запрепускат еднорози.

Кой кого - това ме крепи мен на този клон. С такава любов и нежност Ким Йон Де и каза, че няма да позволи някой да я убие преди него. И все се грижеше и гравитираше около нея, докато витаеше преди реинкарнацията. Тези моменти ме пречупиха. Все пак съм само една слаба жена Wink

The Matchmakers
Чудесно, точно от това имам нужда,да си оставям  малкото мозУк на нощното шкафче и да се радвам на Роуончо - бонбончо.

Давайте да се постараем дружно за  "зимната" шапка, че Коледа ей къде е!

# 383
  • пак на Рив Гош
Moon In the Day (2023)
Скрит текст:
Кой кого - това ме крепи мен на този клон. С такава любов и нежност Ким Йон Де и каза, че няма да позволи някой да я убие преди него.

На това в скрития текст направо прихнах като го видях на екрана. И мен точно това ме спечели за клона Joy

Все пак съм само една слаба жена Wink
Нали? Колко малко ни трябва - един хубав Пак, Ким или И (в краен случай, Ю Wink) и бяхме дотук Joy

Довърших The Day of Becoming You снощи, ама ще пиша повече впечатления довечера, понеже сега е моментът да се поработи (в разумни количества, все пак трябва да остане и време за сериали Joy)

# 384
  • вятърничава
Все пак съм само една слаба жена само в преносен смисъл, не в буквален. Yum
Давам своя дан за изписване на темата, но за да не спамя:
Изгледах Money Heist: Korea, хареса ми.
И мисля да се пробвам с Arthdal Chronicles: The Sword of Aramun / Хрониките на Асдал: Мечът на Арамун. Не съм гледала първата част. Нещо ми е екшънско, не ми е романтично.

# 385
Роца, сега ще те сдърпам за плитките. Как така Ю в "краен случай". То не че и аз харесвам всичките му филми. Дори по-скоро не, а някои не съм ги и гледала като Пусанския влак (зомбитата не са ми по вкуса, а и като гледах кадрите от показването на филма в Кан, моят човек ми се видя голяма надувка, която стои някак встрани и вън от всички), но да се знае, че за мен всеки случай с Ю е краен. Поне докато не открия някой нов герой, с когото разликата във възрастта да е по-прилична. Но каквото става в бг мама си остава в бг мама. Разчитам на това. И да ви метна сутрешно с един неустоим поглед и за контраст - вероятно как изглежда в ежедневието Ю.

# 386
Малко понапреднах с Кайрос - много ми е интересен, това с ниските рейтинги е бошлаф - всички сериали с пространствено-времеви парадокси са с ниски рейтинги, защото сюжетите са трудни за проследяване от масовата публика.

Харесва ми повече от онзи в който се рестартираше годината (гледах японска и корейска версия на него, така че спомените ми са малко преплетени).

Дано не се прецака на финала.

# 387
  • гр. София
Отдавна не съм писала, но сега не мога да се сдържа Simple Smile Започнаха да пускат с Бг превод един мини сериал по 6еп. дневно Miss Mystery. Още в първия епизод има горещи и екшън сцени между главните. А в главната женска роля е актрисата от сериала Plot love.

# 388
  • Русия
Olia T, аз не можах да го доизгледам. Направо ми се гадеше от героинята. Единствено момъкът е мускулест по мой вкус, ама сама заради това... йок!

Почнах да гледам Отсега е време за шоу / From now on it's show time. Разбира се, пак заради Пак Хеджин. Много е отслабнал там, пък и се е разхубавил. Много забавен е и персонажът му, гонещ изгодата на всяка цена. Особено ми хванаха окото хубавите плетени пуловери, които той носи във всяка серия нови. Тъкмо мъжът ми изрази желание да му оплета един, та се вглеждам много внимателно. Трябва да съгласувам модела, тъкмо е повод да го зарибя с дорамите. Simple Smile
Ахах, спомням си, когато бях тийнейджър и гледахме някое кино с майка ми, тя постоянно правеше забележки за облеклото на героите. Тогава много ме дразнеше, не можах да разбера, защо изобщо гледа някакви си парцали вместо да гледа сюжета. Сега пък сама се заглеждам по същото. Добре че нямам тийнейджъри вкъщи. Simple Smile

Роца, залагам на еднорозите при Ким Йонде, няма как, момъкът не е създаден за драма, какво хабене щеше да е! Дайте му да гледа тъжно и влюбено, много му се отдава.
Роун не ми е по вкуса, но сюжетът на Сватовниците ме привлича.
Единствено и двата сериала ще се проточат чак до средата на декември, не се решавам на онгоинг засега.

# 389
  • гр. София
Зле ли се развива действието? Някак си не си подхождат двамата артисти , с главният в Plot love ми стояха по-добре.
А иначе на корейския фронт изгледах без последния епизод Sweet home, скоро се очакват 2и 3 сезон. Хората се превръщат в чудовища, без да е заразно.

Общи условия

Активация на акаунт