Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 356
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
Идеята на входните (уж) е да се види на какво ниво са децата и да се знае на какво да се набляга. Затова и (уж) оценките от входните не би трябвало да се взимат като фактор за определяне на срочните оценки. На практика всеки учител "сам си преценЯ".

По никакъв начин не стимулирам бележкарството. Милион пъти сме говорили по темата - лоша оценка - има няколко варианта - не си учил - следващият път учи, разсеял си се - следващият път се съсредоточи, учителят те е ощетил - отстоявай се в разговор. Бележкарите и в зряла възраст си личат и не са приятна компания, ни за приятели, ни за колеги.

# 286
Здравейте!
Препоръчайте школи  или учебни центрове,където планирате вашите седмокласници да се явят на пробни изпити тази учебна година!
Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 12:04 от magic100

# 287
  • София
Дано оценките от входните не се вземат предвид... Инак виждам как няколко 4ки се очертават още сега, 10 дни след началото на учебната година. Демотивиращо е и ме е яд за децата, които тамън се опитват да се мобилизират за тази важна учебна година и бам две 4-ки още втората седмица, примерно Ill

# 288
Добре си беше по мое време, нито входни нива сме имали, нито изходящи, нито матури. На едно външно оценяване отидох след 7-ми клас, и на кандидат-студентски изпит. Сега е една отвратителна въртележка, в която не виждам смисъл. Имаха входно по музика 😂

# 289
Ааа, по музика ,изобразително и технологии задължително имат входни Grinning Даже преди малко видях,че вече са им върнали входното по технологии и има 5,50

# 290
Миналата година в старото училище математичката зачете "Слаб 2" на входното, което тя прави без подотовка след 2 те седмици в болница и след това у нас. Точно заради тази двийка остана с 4  първи срок миналата година, шест за втори и средна 5 за годината. Та сега за всички входни у нас се учи, като тя с тенденция е с по-слаби резултати на входните с 1 единица надолу от изходните.

# 291
Момичета, въздържах се от коментар по темата, но ще се включа. Входното ниво е регламентирано в наредба 11, в триседмичен срок по предмети изучавани в предходната година. Чета, че правят по физика, химия и биология.... и се чудя защо след като такива по наредба няма, коментирате изходни... такива от години по наредба няма. Изобщо има места където всеки прави каквото иска, даже ми е странно, че има ученици без програма. Отивам отново да проверявам входни....

# 292
Разговор с чавето отпреди няколко дни - звъни ми в 8:10 сутринта:
- Мамо, госпожата ни върна входните по математика. Всичко ми е вярно, но имам 5. Моля те, обещай да не ме биеш с камшика!
- Добре, маме, обещавам да не те бия с камшика. Ако се налага, само с колана на баща ти ще те бия. Stuck Out Tongue Closed Eyes Stuck Out Tongue Closed Eyes Stuck Out Tongue Closed Eyes Какво не си написал?
Оказа се, че пропуснал означението S за лице в една от задачите. Половината клас бил с четворки, другата половина - с петици. И най-дребната грешка е сериозно санкционирана. "Приземяват ги" отсега, за да имат време да изчистят всички пропуски и неточности и да няма ревящи в края на учебната година.

Имаха входни нива и по всички разказвателни предмети, нищо не им спестиха - на ден по 2-3 тази седмица. Тръпна единствено за резултата по БЕЛ, че там и теза са писали.

Да, не си знаят наредбите, факт. Даже детето неотдавна ме пита дали след НВО-тата щели да правят и изходни нива... Smile

# 293
Добре де, аз не мога да разбера защо входните са ви такъв трън в очите - проверява се, макар и силно бутафорно, какво му е останало като знания в главата на детето от материала по съответния предмет миналата година. В школите също съобщавате, че има, но там явно не е проблем. Не знам, не разбирам -щяло да е демотивиращо няколко 4-ки като за начало. Ами...стяга се и се поправя.
Като цяло май съм малко като черна станция в тази тема явно, но на фона на толкова допълнителни помагала, занимания, уроци , школи за които споделяте, смешно ми идва да се мрънка за входни и изходни.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 18:47 от Pали

# 294
Трябва да има по някоя ,,черна станция" във всяка група 🙂 Аз не съм против входните нива, все пак учителите трябва да имат някаква представа за знанията на децата до момента, преди да се премине към нов материал. Ядосвам се, когато в тестове се включват въпроси, които съдържат неизучавани неща. Това се получава заради смяната на учители и издателствата, по които учат. По биология например думи като зигота, аорта не бяха пояснени в учебника, по който учеха миналата година, но според новата учителка трябвало да ги знаят. По английски същата работа. В теста повечето от въпросите съдържаха непознати и неизучавани думи.
Годината тепърва започна, така че има време. И оценки ще поправят, и нови знания ще получат децата. Само здрави да са!

# 295
Никакви четворки не ме притесняват мен вече Simple Smile Засега наборът има 5 на входно ниво по физика и астрономия. Ще видим останалото.

# 296
На теста по история на моето, на въпрос за трите съсловия имало възможност или книжовници, или благородници на мястото на аристократи ( воюващи)( по този начин ги учиха миналата година). Моето се чудило, кои да причисли към аристокрация и решило, че такива са книжовниците. Благородник решило, че съвсем друго означава (лесно роден).

# 297
Вие сте ЗА входните, обаче знаете ли, че те ВЕЧЕ се вземат като редовна срочна оценка?? Значи това им е първото официално изпитване за срока.
Преди, в наредбата пишеше, че оценките се вземат предвид само върху изучаван през годината материал. Тоест, входните бяха само за информация. Но вече не да само за информация.
Не ги искам, стресират ме.
Не считам за редно, че се броят за оценки.

# 298
При нас винаги са ги вземали като редовна такава, независимо дали има или няма наредба. Когато е имало колебание или ср.аритметично са се отразявали в срочната.
въобще не съм ( и не бих) се задълбавала до там. Годината едва започва, ще наваксат.

# 299
Не съм съвсем сигурна, защото също така намалиха изискванията за брой оценки. По някои предмети и ЕДНо единствено изпитване е достатъчно. Значи ще се вземе предвид, и то сериозно.
Мен ме интересува БЕЛ, МАТ, и малко английски и компютърния предмет. Ама по компютърния предмет има 4 на входното. Не е много добре това.

Общи условия

Активация на акаунт