Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 361
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
При нас  входните винаги са се ваимали като редовна срочна оценка. Даже не съм и знаела, че по наредба не трябва да е така. Прочетох някъде, че и изходни не било задължително да правят, но досега не са пропускали по никой предмет.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 08:26 от Gergana8010

# 301
При нас  входните винаги са се ваимали като редовна срочна оценка. Даже не съм и знаела, че по наредба не трябва да е така. Прочетох някъде, че и изходни не било задължително да правят, но досега не са пропускали по никой предмет.
Изходни се правят по предметите, по които не се прави класна работа.
На четворки ще съм доволна, дори щастлива, ако е по математика.
Онази вечер обясних на детето, че не бива да пренебрегва предметите, които не влизат в балообразуването на училищата, към които сме се насочили, защото ще продължи да ги изучава в осми или девети клас и тогава ще й е трудно, ако няма основата от седми клас.

# 302
Вие сте ЗА входните, обаче знаете ли, че те ВЕЧЕ се вземат като редовна срочна оценка?? Значи това им е първото официално изпитване за срока.
Преди, в наредбата пишеше, че оценките се вземат предвид само върху изучаван през годината материал. Тоест, входните бяха само за информация. Но вече не да само за информация.
Не ги искам, стресират ме.
Не считам за редно, че се броят за оценки.
В този коментар ИСТИНАТА=0

# 303
  • European Union
Най-ниската оценка на дъщеря ми на входните нива, които вече са направени, е по технологии и предприемачество. Не знаела какво е "поялник", а за "нит" не била и чувала.

Аз лично вземам предвид оценките от входните нива, само когато аз съм преподавала и предходната година.

В много от мненията истината клони към 0, но в това на Румка има и известна доза истина. Още през лятото писах някъде, че с последните промени се дава възможност за оценяване, което няма да е обективно, да не кажа по-голяма дума. И ми казаха, че съм некомпетентна.

# 304
От съвещанието тази седмица:
 - Оценката от входното ниво се зачита като от текущо изпитване.Минимум две оценки от текущо изпитване при два часа седмично
 - 1 оценка от контролно
 - 1 оценка от класна работа
 - 1 оценка от домашна работа или писмено изпитване
 -  оценка от проектна дейност, като при групова работа всеки участник в групата се оценява индивидуално.

# 305
Седмокласната епопея започва със "Стани, стани, юнак балкански, от сън дълбок се събуди!" Случайност?
Следва "Вятър ечи, Балкан стене". Вятърът символизира революционната мощ на българския родител, глаголът "ечи" дефинира максимално приемливата звукова амплитуда в процеса, осъществяван в столичен квартал в неделя при отворени прозорци, а "Балкан стене" е олицетворение на трънливия път, през който трябва да премине клетият ученик.
Следвайте ме за още литературни анализи.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 13:00 от мартеа

# 306
  • София
Ама разбий го в 3 изречения, дееее. За да отговориш на условието на задачата. Nerd

# 307
  • София
А при нас, Остави меееее! Неделя ееее! Дай по - добре да смачкам кучето!

# 308
Ама разбий го в 3 изречения, дееее. За да отговориш на условието на задачата. Nerd

засега, 4 точки Nerd

# 309
Честно да ви кажа, по наше време нямаше входни, изходни, матури - задължителни в този, онзи и другия клас.  Сега смятам, поне за.мен си, че ако аз бях поставена в такава ситуация - идвам на 15.09 на училище, и на 17.09 вече са ме лепнали, за да видят колко точно съм забравила през лятната ваканция. Вероятно и аз щях да съм станала такъв непукист, каквато е немалка част от децата.
Ми ... то това е някакво средство за самосъхранение. От всякъде дебнат тестове, проекти, входни, изходни, национални, квартални и подобни изпитвания. .. Разбирам ги децата. То аз в работата ми не съм по-различна. Като вземе.юного да ми идва нанагорно, и в някакъв момент - инстинктът ми за самосъхранение надделява. После защо били нервни, сприхави и с лоши поведение и дисциплина. Защото ние сме виновни, затова. Sad

# 310
Седмокласната епопея започва със "Стани, стани, юнак балкански, от сън дълбок се събуди!" Случайност?
Следва "Вятър ечи, Балкан стене". Вятърът символизира революционната мощ на българския родител, глаголът "ечи" дефинира максимално приемливата звукова амплитуда в процеса, осъществяван в столичен квартал в неделя при отворени прозорци, а "Балкан стене" е олицетворение на трънливия път, през който трябва да премине клетият ученик.
Ти ли си авторът? Точно в 10-ката!

# 311
И аз ги разбирам децата. Говореше се лятото нещо за домашни и дотам. По география има домашно: нов урок от 3 страници с нови термини, попълване на контурна карта, писмен отговор на въпрос за Европа и създаване на още 2 писмени текста за живота, дейността и приносът за световната наука на 2 учени. Всичко това е една домашна. Това бел, мат, химия, английски, КМИТ са отделно с техните домашни. Не го разбирам това. Всъщност бих употребила други думи.

# 312
Литературния анализ е безценен. Simple Smile

Моето дете е осъзнало, че не трябва да се тревожи и притеснява излишно. При него с добро нещата вървят. Екне ли вятъра, нищо не става, та не се и пробвам така.

# 313
Ти ли си авторът? Точно в 10-ката!

Автор по принуда Simple Smile

Това ми дете има по-голям инстинкт за самосъхранение от голямото, изразяващ се в абсолютен непукизъм. Смятам, че така е по-добре за психиката й.

# 314
  • София
Може учителите да имат малко толеранс към децата точно в 7ми клас, всички знаят за какво иде реч точно тази година.   Има време да се профилират, кой биология, кой история. Но не е сега моментът да им се режат крилете. В началото на важна за тях година, пък и през цялата тази година де.  Confused Да се наблегне на бел/мат и другите по - полека. Тъй си мисля че е редно... Колко часа математика и Бел имате? . Аз преброих 7 учебни часа на седмица математика, и 6 по Бел в училище. Отделно от това са школите. По 3 учебни часа за всеки предмет горе долу... в школата. Мисля че сумарно е достатъчно.

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 11:36 от Cabo San Lucas 40

Общи условия

Активация на акаунт