Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 363
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
Стартирахме и ние не особено успешно с входните Disappointed
5 по БЕЛ и биология, 4 по ИТ и поне по МАТ е с две шестици. По химия и география чакаме резултати. Дано успее да се стегне и влезе във форма, че ни чака теежка година...
Относно курсовете и школите - все повече се убеждавам, че съм взела правилно решение да не я записвам. За мен на частни уроци и курсове, ако изобщо се налага да има такива, трябва да се затвърждава и да се следи къде има трудности, а не да е паралелно училище и да се взима напред материал.

# 331
  • Sofia
Нашите правиха входно по математика мин.седмица, а днес госпожата е казала, че в петък от МОН са "спуснали" еднакво входно за всички седмокласници и трябва да правят отново. При вашите деца има ли такова нещо?

# 332
  • Пловдив
Нашите правиха входно по математика мин.седмица, а днес госпожата е казала, че в петък от МОН са "спуснали" еднакво входно за всички седмокласници и трябва да правят отново. При вашите деца има ли такова нещо?

Бела ми обясняваше нещо подобно - разбрала, че ще е пробна матура, учителката уж обещала, че тези оценки няма да ги пише

# 333
В петък правиха входно. Нищо не е коментирала моята.
Тази година за 12 клас има три пробни матури, които трябва да организират учителите на 12 клас по БЕЛ. Вероятно и за малките има нещо такова.

# 334
  • European Union
При нас всички седмокласници в областта правят еднакво входно ниво, дадено им от руо. Имам чувството, че това вече го писах някъде, извинявам се, ако се повтарям.

# 335
  • София
Може ли после да го пуснете това МОН-ско входно? При нас нищо такова не се е чуло, не вярвам и да се чуе, а ми е интересно какво ще е това входно.

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 17:28 от sanaka

# 336
На моето дете входните отдавна минаха. Днес са имали редовен тест.
Съгласна съм да има еднакви входни. Трябва обаче да са в един ден поне за дадено населено място, че те ще си ги предават от училище на училище.

# 337
БЕЛ 5 редовни и 2 Иуч т.е. 7 в училище
Математика 6 редовни и 1 Иуч т.е. пак са 7 в училище.

На курс по БЕЛ и математика ходи всяка неделя. в школа в малка група по 3 часа по предмет .
Входни са правили по Физика, БЕЛ, география за момента....като на последното е имало неизучаван и непреговорен материал, което за мен е неприемливо.
Утре имат по история.
Оценки няма все още.

# 338
Само редовните часове, т.е ООП са в училище. При нас ИУЧ е за чуждите езици (учат два).
Днес говорих с едни осмокласници, единият ми каза, че имал 60т на НВО без да учи допълнително, но всъщност в 7 клас са имали 14 часа математика по неговите думи. Понеже е учил в обикновено малко квартално училище със занималня до 7 клас, са оставали допълнително на математика всеки ден. Ако са използвали заниманията по интереси, ФУЧ и ИУЧ могат да докарат явно до 14 часа БЕЛ и математика и да спестят на родителите пари за уроци и школи.

# 339
Аз пък съм в шок . Правили са входно по рисуване на теория, която въобще не е преподавана. Очаквам трагичен резултат.

# 340
Чакам аз резултатите от входните вече. За сега се представя добре наборът. По география е с 5, но според моите знания в областта, се справя повече от добре. Господинът им държи на доста "фактология" и аз не го докарвам от обща култура Smile По математика и БЕЛ чакаме още оценките.
Аз имам следния въпрос - разписват ли вашите деца по математика всички задачи? Моят се опитва да смята всичко наум. Днес имахме скандал - проверих му изненадващо домашното за школата и му намерих 3 грешки на първите 15 задачи с избираем отговор. Само последните 3 беше разписал в тетрадката отгоре-отгоре... Другите ги смятал на ум. Вярно, че бяха верни, но все пак... Така нито може да си направи проверка, а и допуска елементарни грешки - сгрешен минус, грешно пресмятане. И ми обяснява нашия как ако в школата разписвал задачите, нямало да отговори първи! Отделно на матурата искали само последните задачи разписани и нямало смисъл да се хаби да пише.

# 341
Не съм чула за такова национално входно ниво.Но то моето е толкова разсеяно,  че и да са казали няма да е чул .
Като цяло не е лоша идея , но ми прави впечатление, че по разказвателните предмети в учебниците на различните издателства има различна информация .Днес ми попадна едно входно по история и голяма част от нещата по нашия учебник не са ги вземали миналата година .Все се мислех ,че информацията е една и съща и само се различава оформлението.

# 342
хм, те твоят и моят са един дол дренки. И аз карам, удрям на съвест .. и пак смята по съкратената процедура, щото да не си счупи ръцете от писане, и да не изхаби химикалката сигурно.Cry
Миналата година му беше писала едната госпожа 3 /по милост/ - защото задачите /отговорите/ били верни, но нито една задача не била с решение.Тогава уж разбра, че решенията се пишат и са по-важно от отговора. Ама не е било за дълго това разбиране. ..
На нашите уроци по БЕЛ не вземат напред материала, а учат и упражняват каквото се взема в момента в училище. Госпожата в курса има 1000 сборника: ако в училище се упражняват по един, тя ползва в нейните часове друг. Същият материал се гледа в различни сборници, за да се запомни, разбере. Моят има нужда от това, съжалявам, че не го записах при тази дама още миналата година.
По Мат също са на преговор. Дават му се домашни по 30-40 задачи от група Б и В от Архимед. Веднъж седмично се ходи на уроци, но не е изпреварващ материалът, а се следва училищното темпо.
Аз мисля, че съм доволна. Малко заето ми се вижда детето - няма толкова време да виси на компа си. Горкото Wink

# 343
Не знам какво ще го правя с този мързел да разписва. Казала съм, че ще има домашно и от мен. Много свободен ми се вижда - по цял ден се размотава, чете и се чуди къде да излиза. При нас е много малко домашното по математика в училище - задачите от учебната тетрадка  плюс 1-2 задачи, нерешени през часа, от учебника. От школата - 2 теста от сборника на Веди (те са кратки също) и 1 тест с 20на задачи, съставен от госпожата. Книгата на Архимед уж ще я ползвали в избираемите часове и още май не е отваряна. В училище вземат материала, а в школата затвърждават. Тази събота ще вземат едночлени.
По БЕЛ доста неща е забравил. Проверих един тест в петък - имаше въпрос да избере кой от героите не е от "Под игото" и беше отбелязал Хаджи Ровоама. ММ го насърчава, че и той това не си го спомнял Rage

# 344
Задачите е добре да се разписват. Изгражда се навик и бързина също.
В училище ще направят по два пробни НВО теста втория срок. По математика ще започнат занятия с цел подготовка за НВО, едновремешния СИП. Записала се е девойката. Частните уроци са по два астрономически часа на седмица. Тази седмица продължават с входните. Днес беше физика, утре - история.
Леко ме дразни, че всяко домашно се пише предната вечер... искрено се надявам скоро това да се промени и времето са се използва рационално. По 5 часа дневно е на телефон. При вас как е? И ми вади аргументи, че не виждам ли, съучениците й са по 8ч. на телефон. Само я плаша, че ще почна да й го прибирам след училище.

Общи условия

Активация на акаунт