Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 369
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
И при синът ми е имало в петък входно ниво спуснато от МОН, каза че било лесно и госпожата нямало да пише оценките. Ще зачете тези от нейното входно ниво, 20задачи за 40мин., струва ми се прекалено...естествено децата не са стигнали до 20та. Просто незнам.....
Сругата седмица сме на родителска, хич не ми се ходи.

# 346
Много бих се радвала и тестовете през годината да са едни и същи от МОН. Нашият ги скъса миналата година на петминутки, 80% от оценките бяха от това. Ами моята не се съсредоточава лесно и скоростните изпитвания са крах.

# 347
  • София
И "нашето" входно по математика беше 20 задачи за 40 минути - 18 с избираем отговор и последните две с отворени отговори, всяка от тях с по 4 подусловия. Общо взето като стария формат на НВО, но по усложнен. Оплескал е първите три от подусловията на последната задача, но е добре за начало.

# 348
5 на входното по мат, 4 по компютърния предмет. До тук толкова. Чакам с "нетърпение" БЕЛ

# 349
  • София
3 часа дневно има ограничение на телефона. Това след серия от разправии особено лятото. Имаше период без ограничение по идея на баща й. Това миналата година още. Той искал да  й "гласува" доверие сама да се ограничава Grinning до 3 часа макс на ден. След като той "откри" с моя помощ, че детето гледа и по 6 часа на ден, рязко смени тактиката. Тя ме намрази от това..  Свикна някак.. Сега водя нова война, да легне да спи 10-10.30 ч. Става в 6.20ч сутрин. Успявам със серия от нови разправии... Cold Sweat  С Това дете, инат, всичко е така... От бебе още.. Само още тази година ще издържа с нея..

# 350
  • София
Много се карам на дъщеря ми, когато смята наум, а не разписва. Така допуска много грешки. От друга страна самата аз ако не запиша задачата не мога нищо да реша и всъщност това ми пречи много в живота. Затова се боя, че така ще я ощетя в бъдеще, но е по-добрият вариант за момента.
Започнах годината с оптимизъм, който вчера беше набързо убит. На входните по история и физика - 3, а по химия 4. В ужас съм за тези по БЕЛ и МАТ.

# 351
  • Sofia
Досега на никой от двамата не сме ограничавали/забранявали нещо. Говорим (аз понякога намилам Laughing). Прекарват доста време на телефоните, но това е друго поколение, друг начин на живот. Аз също всяка свободна минута съм на компютъра или телефона. Е, не кисна в тик-ток или инстаграм, ровя си информация, чета, но се усещам един вид пристрастена.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 09:39 от aniK

# 352
  • София
А не, моята щерка ако я оставя ще гледа и 10 часа, докарва се до зависимост... Виждам в погледа й, в очите й като е гледала много. Не ме вижда, не ме чува, раздразнителност, плаче от нищо без телефона. Не. За нас не е добре. Просто детето е такова, каквото хване е до вманиячаване. Сега плете... Много... Иска да плете постоянно... А, дано се "вманиячи" по задачите, ама не иска Grinning

# 353
5 на входното по мат, 4 по компютърния предмет. До тук толкова. Чакам с "нетърпение" БЕЛ
Миналата година направих грешката да погледна един тест по Компютърно моделиране. Бях в потрес. Имаше въпрос какъв е файлът с еди какво си разширение. Три от файловите разширения знаех, но бяха "екзотични" - четвъртия нито аз, нито съпругът ми беше чувал, а сме с 20+ години опит в областта. Да не говорим каква е ползата от такова знание - нулева... И безумните въпроси в кое меню на дадена офис програма се намира определено действие...  Въпросното разширение се оказа на някакъв аудио файл, който не се ползва от години. Ето това е състоянието на образователната ни система.
И при нас има ограничения на телефона - по час и половина на  ден при двамата. Иначе и на тях им се променя "погледа" и се зомбират. Гледаме да имат какво да правят през свободното време. Взех билети и за "Бай Ганьо" на 1ви ноември. Доста постановки харесах в репертоара на младежкия театър и започвам планирането и великото "наместване".

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 09:39 от jsed

# 354
  • София
Милите Входни и аз им се радвам, особено тази година. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 355
Подкрепям мнението относно компютърно. Тези тестове са… Моето има 6ца, а меко казано не е за толкова. Деца, които наистина знаят много, ходят на допълнителни занимания по предмета са с 3ки.. Кой и как ги измисля не ми е ясно! Когато видях теста се хванах за главата, явно на тото е играл..

# 356
Аз пък много се дразня, че никога не виждаме контролна,входно или изходно. Дават ги на децата да си ги видят и им ги прибират. Миналата година се повдигна темата на една от родителските срещи, защото как да разберем кое куца на детето като не съм видяла работата му. Прибирали им ги, защото трябвало да стоят в досиетата им, а като им ги раздадяли много деца не ги връщали . Поискахме поне да го снимат децата ама и това не можело, защото пък винаги имало отсъстващи деца и ако ги заснемат можело да ги дадат на тези, които ги е нямало ..

# 357
  • София
Още три входни остават при нас - БЕЛ, математика и история. Не разбирам защо трябва да се обърне наново целия учебник по история, при положение, че тази година се учи изцяло България. И по някой от новите предмети щели да ги изпитват устно вместо входно, но не помни по кой. По суперважното ТП правиха входно в първия учебен ден. Там нещата ще са зле - досега две презентации с някакви безумни изисквания. За допълнителни задачи по математика и БЕЛ не остава време, едва намества домашното за Регалия.

# 358
  • София
Аз май съм много либерална. Никога не съм ги ограничавала в нищо. Общо взето положението е, имат задължения, отговорности и права. Когато приключиш със задълженията, забавлявай се на воля, няма да те ограничаваме. Както и знаят, че никой на никого за нищо не е длъжен. И ако не си спазваш задълженията и отговорностите, ние не сме длъжни да изпълняваме каквито и да било желания.... С малката по-добре се получават нещата в това отношение. Но то е защото е по-амбициозна. Смея да кажа, че минаха две учебни седмици, а аз още не съм крещяла.
Знам, че са правили входни нива.По математика било елементарно, по БЕЛ й е било по-трудно. В школите е ок. И на двете места са съвсем малки групи, което е супер. Имало само някаква девойка, която намирала себе си за много знаеща по БЕЛ и държала да го показва непрекъснато, обаждайки се с или без нужда. Ива е много възмутена от което. По физика не била разбрала, че преподавателят казал само да погледнат едни задачи за следващия път и ги решила. Чувстваше се прецакана, но поне били забавни.

# 359
  • София
Аз пък много се дразня, че никога не виждаме контролна,входно или изходно. Дават ги на децата да си ги видят и им ги прибират. Миналата година се повдигна темата на една от родителските срещи, защото как да разберем кое куца на детето като не съм видяла работата му. Прибирали им ги, защото трябвало да стоят в досиетата им, а като им ги раздадяли много деца не ги връщали .
Ами Наредба № 11 за оценяване на резултатите от обучението на учениците казва друго:
Чл. 19. (1) Контролните и класните работи се коригират и рецензират от преподаващия учител и се връщат на учениците за запознаване с резултатите и за информация на родителите.

При нас всичко се връща на децата и си остава у тях.

Общи условия

Активация на акаунт