Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 370
  • 759
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Така като гледам ситуацията е една и съща навсякъде. Трудно се влиза в режим учене и още по-трудно се разделя с електронното устройство. Disappointed 

При нас повечето входни минаха, остана само химия и КМИТ. Резултати само по физическо, рисуване, технологии и английски има. Заболя ме устата да обяснявам колко е важно да се стегне тази година, но ефект няма.

Разписването на задачи... всичко се смята на ум. Записах го на уроци по МАТ не защото не може да ги решава, а за да разписва там с г-жата. В къщи с мен отказва, но там работи. Примирила съм се, че ще е така тази година и стискам зъби. Като цяло го кара спокойно и над нещата.

# 361
Разписването на задачи... всичко се смята на ум.

Значи не е само моя! Много ме е яд - даже не преписва задачата, а първия ред в тетрадката е вече преработен. Лошото е, че това води до грешки - глупави грешки. Баща му уикенда му каза, че види ли пропуснат ред - му взема по 10лв от спестените пари. Незнам дали ще проработи.
Вчера мина по БЕЛ входното, когато го върнат ще ви го пусна, който иска да го разчисти и да го ползва. По БЕЛ ги държи здраво и мисля, че ще е полезно за децата, по МАТ както казах зле е положението лесни задачи всички имат 6.
По МАТ съм му дала 1 сборник който не е изрешил и той почна да решава в часовете по МАТ след като свърши с задачите от г-жата и после аз или мъжа проверяваме, за да не губи времето в часовете - все пак 6 часа седмичо свободен час си е голяма загуба.

# 362
И моето така прави по мат, първият ред вече е преработен. Съответно +,- има още там грешно преписани. Смята на ум, обикновено вярно, това не знам как става при положение, че има трудности. Даже ако пише, е по- вероятно да сгреши.
70 процента от входните нива ги правиха още първи час, без преговор. Спестиха главоболия.

# 363
5 мат + един час допълнително.
5 часа БЕЛ
Малко - много, това е положението.
На входните - петици. Да не повярва човек.
Много туткави тези набори. Не знам предни "реколти" така ли са. Като наблюдавам нашите - много яйляк, много нещо.

# 364
  • София
По - туткаво от моето дете няма на Света. Сега седя 40 мин и я чакам да си оправи чантата за утре... 100 пъти я помолих,, все след 1 минута почва Grinning Тъкмо откри, че имала и домашно по География, в 22часа. И аз съм й виновна... Ужас просто. Пубер в комбинация с крив характер и всичко събрано  в една седмокласничка. Cold Sweat Това от "наше село" тази вечер

# 365
Второкласникът утре ще иде без домашно. Реших, че тази вечер на никого няма да се карам. За сметка на това, днес цяяял ден се карах в офиса с разни хора, убеждавах, повишавах тон - докато накрая настъпи някакво временно примирие. Опитваха се да ми прехвърлят "топката", което никак не ме устройва, и съответно трябваше да ги коригирам. И както ми беше свръх натоварено и трудно, внезапно се сетих, че все още държа фронта и се справям невероятно отлично Simple Smile понеже имам якия тренинг от децата вкъщи:) хехе

# 366
Нашите изостават с входните като ви чета. До сега само по КМ/ ИТ има оценка от входно, макар че правиха още по руски, БЕЛ, история и математика, май и по география правиха, но са все от последните дни и чакаме оценките. Предстои по физика, така че утре по това ще учи. Ама поне вече сяда сама и се готви старателно, чак не мога да си позная детето. Дано да задържи амбицията и усърдието до
края на годината.
Относно пубертета и характера / поведение, в такъв филм сме вече година и половина, че не му се вижда края.

# 367
Оооо, и моят е туткав и разсеян, и мързелив, и той не разписва хубаво задачите. Пише направо отговор или аааа да сложи един ред нещо.
Устройства не му забраняваме, но той е доста зает и няма повече от час сумарно на ден. Даже има дни не ползва телефона. Днес например е станал в 8ч, в 8.30 запопва да учи до последно, от 13.00 е в училище до 19.10. Прибира се хапва и започва да учи околко час. И в 22ч вече спи. Та телефон, компютър или плеистейшън не ги мислим. Аз по скоро гледам да има един свободен цял ден и за сега това е събота. Нито уроци, нито домашни, нищо. Това си е неговият ден и той си го заслужава. Не са машини това, деца са на по 13г. играе им се.

# 368
Ние пък се сетихме току що, че май ще има входно ниво по немски утре. Щял да учи междучасието... То било лесно. Прегледах днес по БЕЛ в работните листи за училище работата му - ами то пълна трагедия. Оправил родове, числа, части на речта, но там където трябва да напише нещо - пълен провал. Не пише чернова, директно в помагалото, но даже и не полага усилие да прочете какво е написал. Четири изричения написал, две от които им се губи смисъла, защото едно мислил, друго писал... Аз пред него на шега го удрям, но ми се реве... Спирам да проверявам до следващата седмица, че много ми дойде... На работа проблем след проблем, на малката оплескали от школата по английски учебниците и утре ще ходя с издателството да се разправям, защото те не можели. Май от октомври ще започвам с "терапиите".

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 22:39 от jsed

# 369
По - туткаво от моето дете няма на Света. Сега седя 40 мин и я чакам да си оправи чантата за утре... 100 пъти я помолих,, все след 1 минута почва Grinning Тъкмо откри, че имала и домашно по География, в 22часа. И аз съм й виновна... Ужас просто. Пубер в комбинация с крив характер и всичко събрано  в една седмокласничка. Cold Sweat Това от "наше село" тази вечер

Да не е Близнаци? Откривам съществени прилики Simple Smile

# 370
Ние пък се сетихме току що, че май ще има входно ниво по немски утре. Щял да учи междучасието... То било лесно. Прегледах днес по БЕЛ в работните листи за училище работата му - ами то пълна трагедия. Оправил родове, числа, части на речта, но там където трябва да напише нещо - пълен провал. Не пише чернова, директно в помагалото, но даже и не полага усилие да прочете какво е написал. Четири изричения написал, две от които им се губи смисъла, защото едно мислил, друго писал... Аз пред него на шега го удрям, но ми се реве...
Оффф и моя по БЕЛ трябва да работи повече, днес писал теза, не си я харесал затова неискал да я прочете. От 4точки била за 2.5т. За пръв път му е, но него го няма никакъв в писането.

# 371
  • София

Да не е Близнаци? Откривам съществени прилики Simple Smile
Теле е. Последният ден преди Близнаците.

# 372
Значи от възрастта са приликите Simple Smile

# 373
  • Варна
Аз да се оплача, нашите драми започнаха, не очаквах толкова рано. Както споменах оценката по АЕ ни е балообразуваща, е що да не изкара 5 на входното и то на тъпи грешки. На следващият ден вместо да се поправи я изпитали и и писали 3. Направо щях да откача, никога не е имала 3 по нищо, камо ли по АЕ. Като видях в школото и ми се прирева, така и се бях заканила, но тя се прибра разревана и естествено я успокоих.  То е ясно, казваме чао на 11т., няма как да изкара 6 шестици, за да оправи 3 и 5. Здраве да е. Радвам се, че това ще и е като урок, вече мисля по-философски, може би даже е добре, че така стана и то в началото. Моля се, да си вземе поука и мааалко да се раздвижи това толкова спокойно и над нещата дете. Аз си сипах, не издържах.

# 374
  • София
Доколкото знам, не е задължително оценката за срока / годината по предмет да е средно аритметична от всички оценки. Може да е по преценка. Нямало разписано задължение на учителя да пише средно аритметична оценка. Е, да, обичайно е така, амаааааа. Нека и друг да каже, аз така знам. Thinking

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 11:24 от Cabo San Lucas 40

Общи условия

Активация на акаунт