Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 372
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Не се ядосвай, все пак това е само началото.

Понеже аз вече съм развила 95% непукизъм по отношение успеха на седмокласника, моят има досега 2 оценки - 5 - физика  и 6 по ТП, средно 5,50. Наслаждавам се на тази гледка и не се тревожа излишно какво следва Simple Smile

# 376
Още е 4 ОКТОМВРИ!  Хора, успокойте се Simple Smile какво балообразуване, какви пет лева, какви драми..юни е толкова далеч!

# 377
Втора седмица на първи срок е. Всичко е поправимо, пазете си нервите и тези на детето.

# 378
  • София
Ehinaceq, ако се стегне и с много участие в час спокойно може да върже 5 за първия срок и при 6 за втория да не загубите 11 точки. Не се отчайвай.

# 379
Аз да се оплача, нашите драми започнаха, не очаквах толкова рано. Както споменах оценката по АЕ ни е балообразуваща, е що да не изкара 5 на входното и то на тъпи грешки. На следващият ден вместо да се поправи я изпитали и и писали 3. Направо щях да откача, никога не е имала 3 по нищо, камо ли по АЕ. Като видях в школото и ми се прирева, така и се бях заканила, но тя се прибра разревана и естествено я успокоих.  То е ясно, казваме чао на 11т., няма как да изкара 6 шестици, за да оправи 3 и 5. Здраве да е. Радвам се, че това ще и е като урок, вече мисля по-философски, може би даже е добре, че така стана и то в началото. Моля се, да си вземе поука и мааалко да се раздвижи това толкова спокойно и над нещата дете. Аз си сипах, не издържах.
Ако успее да изкара 5 за срок, за годината има шанс за 6. Може да се яви и за повишаване на оценката - писмен и устен изпит е.

# 380
  • Пловдив
Да се оплача и аз. Не от децата, а от учителите Simple Smile
Първо, имах сборник по МАТ от каката, на външен вид същия, като този който им искат. Зарадвах се, че за първи път ще си спестя да купувам нещо. Но уви, бил старо издание и вътре бил различен... Прeглътнах и купих нов.
Второ, закупих х2 броя /близнаци са ми седмокласниците/ всички учебни тетрадки, които са им поискали учителите, показвайки образци на такива и снимани от дъщеря ми. На учителската среща, учителят по География съобщи, че не иска учебни тетрадки... Попитах дъщеря ми, защо ми е пратила снимана такава. Тя ми разказа, че учителя влязъл с такава тетрадка, показал им я е и е поискал да си я закупят. Хайде, преглътнах, 2 броя закупени, няма да бъдат използвани...
Трето. Вчера чашата преля. Госпожата по Биология беше показала образец на стария вариант на учебна тетрадка. Открих мнооооого трудно 2 броя нови тетрадки от групите във ФБ, защото наличността им в книжарниците била изчерпана. Платих 2 доставки, защото ги закупих от различни хора. Т.е. една тетрадка ми излезе около 16лв. На родителската среща родители споделиха с госпожата, че трудно се открива показаната от нея тетрадка, но и доста си я бяха закупили. Тя пред всички ни отговори, че която закупим, по нея ще работят децата...Стара, нова, няма значение. И вчера, хоп, госпожата казала, че трябва да закупим новия вариант на учебната тетрадка.  Та, заявих на децата ми, че няма да купувам нов вариант! Ще работят по стария и ако госпожата нещо им каже, да не се притесняват и да ми кажат.
Пак се ядосах, като разказвам Simple Smile
Мислят си, че ги берем парите по дърветата...
Единствено по английски имаме отстъпка за близнаци. Дават ни 2 броя учебни тетрадки, а плащаме 1 брой. За което, евала!

# 381
  • Варна
Благодаря ви момичета, за успокоението! Знам, че има време, нищо не е свършило, но и учителят им е малко чешит, та почти съм ги отписала тези 11т. Нищо, ще наблегнем на МАТ и БЕЛ. Детето приятно ме изненада с 5 на входното по МАТ. Разгледах задачите, направо им е дала нещо като мини НВО. Естествено малоумни грешки-неправилно съкращаване, един объркан минус, неправилно построена симетрична точка. Няма задачи, които не може да решава, ама пуст му и заплес. Ще я къпя в розмарин тази година, то е ясно.

# 382
ilik123, вече са големи, не се ядосвай. Давай им парите да си купуват те помагалата. Аз така правя и дори не знам детето само ли си ги купува или някоя госпожа или майка ги е купила групово. Помагала има. Ако някое му липсва - да се оправя.

# 383
  • София
А аз така съм притеснена. Моят син хич не го интересува,  все още смята, че всичко е пей сърце. Направо ми иде не знам какво
 На входното по български и биология е забил 4, химия 5. Още не са излезли другите оценки.

# 384
  • Пловдив
ilik123, вече са големи, не се ядосвай. Давай им парите да си купуват те помагалата. Аз така правя и дори не знам детето само ли си ги купува или някоя госпожа или майка ги е купила групово. Помагала има. Ако някое му липсва - да се оправя.
Така е, права си!
Организирано закупиха само по английски. Но нямат книжарница до училище. Трябва да губят време по главната или Моловете. За тях добре, но аз не искам да се шляят Simple Smile Ще купуват по една тетрадка на ден и все ще има какво да купуват още... И колкото по-късно ги закупят, повече ще им се е насъбрало да попълват. Та, гледах да набавя бързо всичко необходимо.

# 385
Те си се шляят и без това децата, поне нещо полезно ще свършат Simple Smile

# 386
При нас парите се събират от родител и се поръчват всички помагала накуп, като така ползваме и отстъпка.
Снощи са пуснали съобщение за дигиталната раница ,ще се влиза с паролата от тиймс, само дето аз не я помня нашата Grinning Има възможност и родител да се регистрира, като за това е нужен код от училището.
Вчера трябваше да правят входни по биология и химия ,но учителите са им казали, че няма да ги правят, защото предметите са нови .

# 387
И аз си повтарям да не бъдем бележкари. И моята е затвърдила едни 5ци - бел, мат, биология, френски... за първи път виждам успеха на класа й да е 4.80. Тя е в уж най-силната паралелка във випуска. Надявам се да послужи като стимул. При равни други условия не считам 5 за лоша оценка, но ни е разглезила от минали години. В училището ще правят първия нво пробен изпит по мат. Запазват формата, върху изучен материал само.

# 388
Като кажа, че оценките не са важни, и младежът сервира някоя неприятна изненада, като 3-ка. После - зор да поправя. Ами не е съвестен, ако не се интересуваме, ще се дъни.

# 389
  • София
Моят вчера сподели, че ще правят второ входно по математика. Било от министерството.

Той май поприключи с тестовете. Но още няма никакви оценки. Само 5 от физическо. Нещо пак не е направил от нормативите. Ама все тая.

Общи условия

Активация на акаунт