Седмокласници 2023-2024 - Тема 2

• 39 343
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
И като му пишат на преписалото фалшива оценка, защото са си затворили очите за преписването, то какво ще прави на НВО? Там ще препише ли и от кого?

# 256
Госпожата по предмета е взела мерки. Не е математика или БЕЛ. Моят го отнесе, че е казал .... Rage Не било "приятно" на преписвача...

# 257
Госпожата по предмета е взела мерки. Не е математика или БЕЛ. Моят го отнесе, че е казал .... Rage Не било "приятно" на преписвача...
Да, и в училището на наборката ми се струва, че се толерира преписването. Има една съученичка, за която още от първите класове стана ясно, че сяда до едно определено дете, за да си "помагат". В един момент, някъде в 4ти-5ти клас, децата започнаха да се дразнят и да се оплакват на учителите. Реакция - нула. Хем ми е супер неприятен този лош пример как може с лекота да минаваш между капките, хем някак не мога да кажа на дъщеря ми да издава тези деца, когато ги види как преписват... Не ме притеснява толкова реакцията на засегнатото дете, колкото това, че липсата на реакция от страна на учителите ще бъде доста демотивираща.

# 258
Този път не е било, следващият може да бъде.

# 259
Дами ,ако някоя от вас използва етерично масло от розмарин, на коя фирма и от къде го купувате? Благодаря!

# 260
Преди няколко дни купих етерично масло от DM, марката е Rivana. Не съм ги проучвала специално, просто в магазина имаше от това и реших да го взема за проба.

# 261
В случая с преписването - от една страна  - категорично е, че не трябва да се толерира, особено от учители и родители, но пък и "изказването" не го считам аз лично за ОК. Не знам, все си мисля, че в дългосрочен план преписването носи само минуси и всеки ще си намери майстора.

# 262
  • Варна
Дами ,ако някоя от вас използва етерично масло от розмарин, на коя фирма и от къде го купувате? Благодаря!
Аз ползвам етерични масла на различни марки, като гледам да са от по-висок ценови клас. Тези на Икаров и Ривана ми се струват нереално евтини, за да са истински. Има и прекалено скъпи, като Дотерра, от техен представител си поръчвам блендове да ми направи, ако за нещо конкретно ми трябва, че ми идват скъпи, а и цяло шишенце не ми трябва. Предимно съм купувала на Алтея органикс-те са българско производство, имат сайт, но съм виждала техни масла и в ДМ. Вивасан също са хубави, те са швейцарски.

# 263
Не вярвам някой хлапак ако го мързи да гледа, едно масло от розмарин или каквото там друго, да му отпуши чакрите 😄

# 264
  • София
Не вярвам някой хлапак ако го мързи да гледа, едно масло от розмарин или каквото там друго, да му отпуши чакрите 😄
Ще трябва да им се отпушат чакрите, с розмарин или с друго. Няма начин... Grinning  мисля, че са много глезени тез нашите деца.. Confused

# 265
  • София
Относно моята дъщеря съм убедена, че дори само да й кажа, че това ще я накара да се концентрира и да помни повече, ще окаже добро влияние. Силата на самовнушението е много силна при нея. Наскоро имаше проблем на психологическа основа и само 2 седатива (имам предвид хомеопатичното хапче, което се дава и на бебата) го оправиха трайно, ясно е, че не са помогнали хапчетата, а внушението.
Отделно вярвам, че има средства, които наистина помагат за концентрация и разтоварване на мозъка, но и малко ме е страх да не предобря, та още се ослушвам. Само съм решила сега да й давам витамин Ц и омега 3, пък за понатам ще го мисля.

# 266
Преписването не е ок, това е ясно. Но и никой не обича "изказвачи", дори непреписващите.

# 267
Учителите са вдигнали ръце, според мен. Масово се преписва още от 5-6 клас. Дори да ги хванат, после някой родител вдига олелия или се обажда където трябва и....кауза пердута
Еми не е ок да преписват и всички да се правим, че няма проблем. Моето дете и без това го мързи за трима, а като вижда че някои без да учат имат отлични оценки, още повече се демотивира. Естествено, че не издава преписващите, но на мен всичко споделя. Казвам, че на матурите ще лъсне всичко, но вече се изтърка тази моя мантра

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 14:20 от Г-жа Рамацоти

# 268
Ама то винаги има някой, който минава по лесния път. Тарикати има и след ученическия живот, въпросът  е децата да вярват, че не е редно да са едни от тях. И да не се сравняват с тях, и да не ги боли от факта, че Пешо преписал, а път ти честно си си изкарал оценката. Няма начин, животът е такъв, нашата настройка към него е важна.
И да,  изказвачи никой не обича.

# 269
  • София
Айде няма нужда детето ми да преписва и да има 6-ци по този начин Grinning
Желая им успех в живота на преписвачите... те сами ще се наиграят така..
Нито искам да ми хвалят прекомерно детето, нито искам да минава между капките, нито ще го "уреждам" нещо и някъде... Още по-малко пък да преписва .... Такива обичайно не стигат до никъде в живота Wink

Общи условия

Активация на акаунт