Петокласници-2023/2024

• 31 359
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Е, това няма как да стане и за мен не е логично. Дават безплатни учебници, осигуряват безплатна електронна версия, да искаме още едни хартиени без пари… малко е прекалено. В крайна сметка безплатен обяд няма, всичко се плаща от бюджета, демек от всички нас. Нека не искаме дублиране на разходи.

В момента държавата като знам какви пари плаща на година за лечението само на едно дете със сколиоза, то закупуването на втори комплект учебници би могло да се приема като превенция и дори да спести много разходи за вбъдеще. Само операцията на сколиоза струва над 50 000 лв и в нашата държава за деца под 18 г е напълно безплатна, а часове се взимат с месеци напред... Понякога трябва да се гледа по-мащабно на нещата и в перспектива.

Нашият клас миналата седмица са теглили имена за подаръци. Общо взето всеки си е казал на кой подарява и са се разбрали кой какво иска Grinning
Хареса ми на школата по английски как са процедирали - преди да теглят всеки си е казал интересите и на какво би се зарадвал и след това са теглили имената.
Тези подаръци ги оправих вече, сега само чакам да видя на танците и на рехабилитацията дали ще разменят подаръци и тази година.

На олимпиадата дъщерята не беше много доволна от представянето си, явно тази година са им дали доста трудни задачи. Гледах много от децата, дори и тези, които са първенци по всякакви състезания, излизаха след 3-3,5я час.

# 616
Ще си разменят с бюджет до 30лева. Тази година ще е книга + разни джунджурии. Тя сама си ги избра. Предложих й страхотна Коледна чаша за чай. Отряза ме, че била подходяща за моите колеги, но не й за 11-12годишни.

За момчета - има хубави бюджетни топки в Декатлон.

# 617
  • Варна
Лошото е, че дори не знаят на кого ще подаряват. Момче и толкоз. Ама кое е, какви интереси има... Замислих се за готина флашка - кола, китара и т.н., ми аз дори не знам дали въпросното дете има компютър. Дали спортува, дали обича нещо друго... И май ще се спра на някой пъзел от Ориндж, от онези с частите, които имат 50-60 подредби или нещо подобно.
В момента държавата като знам какви пари плаща на година за лечението само на едно дете със сколиоза, то закупуването на втори комплект учебници би могло да се приема като превенция и дори да спести много разходи за вбъдеще. Само операцията на сколиоза струва над 50 000 лв и в нашата държава за деца под 18 г е напълно безплатна, а часове се взимат с месеци напред... Понякога трябва да се гледа по-мащабно на нещата и в перспектива.
Да, сколиоза понеже се развива само от чантите за училище. Моят син имаше, още от ДГ. Нищо тежко не е носил. Превенцията включва доста по-различни неща от комплект учебници, поне според мен.
Има електронни учебниц. Дали са ти безплатен комплект ПЛЮС електронна версия. "Не искам детето ми да учи от такива" не е аргумент. Има шкафчета, четем, че има учители, които не изискват учебници в час, има блок часове и т.н., и т.н. неща, които може да изискваме от конкретното училище. Който много държи на втори комплект може просто да си ги купи. Ама ако няма шкафчета пак увисват. Та не е само до комплекта, а до организацията в училищата.

# 618
Вашите ще си разменят ли подаръци? Дайте идея за момче. Всеки път момче му се пада на моя, ееееее, писна ми Crazy За момиче някоя коледна джунджурия и готово, а за момче нямам никаква идея. Честно, писна ми от тези коледни подаръци, натоварват ме. Мразя да измислям.

Безжична мишка, слушалки, топка...

В България не искат да чуват за превенция на гръбначни изкривявания.
Според тях така се лекували здрави хора. БЕЗУМИЕ! Но това е друга тема.

Сколиозата не е само в резултат на тежки раници, но със сигурност те я усложняват.
В крайна сметка за мен е достатъчно, че има осигурени шкафчета и електронни учебници.
Едно време ние нямахме такива екстри. Ако не искаш детето ти да дреме пред монитор, принтираш.

Ние приключихме с коледните подаръци - за съученичка и госпожата.
Падна й се близка приятелка, така че беше лесно да й изберем подарък.
За госпожата взехме книга с класически коледни разкази и шоколадови бонбони.

# 619
При нас от първи клас подаръците са неутрални - в повечето случаи коледни джунджурии, но миналата година моята получи безжични слушалки и много им се зарадва. В деня на тържеството се теглят имената на децата, които са на училище и така няма дете без подарък ако се случи някое да отсъства.
Ние сме с класен и вероятно и за него ще е нещо коледно.

# 620
На коледното по мат. някой ходи ли? Много е доволен, няма грешки. Като гледам публикуваните вече резултати, доста деца от 5 клас ще имат макс точки. На фона на вчерашната олимпиада, днес било "като за първи клас".

# 621
На коледното по мат. някой ходи ли? Много е доволен, няма грешки. Като гледам публикуваните вече резултати, доста деца от 5 клас ще имат макс точки. На фона на вчерашната олимпиада, днес било "като за първи клас".
Моят каза, че ги е решил за 20 минути (няма грешка), решил на третокласника до него и сподели, че в стандартния час по математика са поне 10 пъти по-трудни. Няма да се учудя, ако в София има към 100 максимални резултата Sad. Олимпиадата за тяхното училище е била трудна.

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 22:38 от silan

# 622
Моят каза, че ги е решил за 20 минути (няма грешка), решил на третокласника до него и каза, че в стандартния час по математика са поне 10 пъти по-трудни. Няма да се учудя, ако в София има към 100 максимални резултата Sad. Олимпиадата за тяхното училище е била трудна.
По този повод се сещам за Салабашев преди години, 1ви клас бяха наборчетата. Над 170 максимални резултата имаше за цялата страна за техния випуск. Сега очаквам бройката да нарастне на коледното.

# 623
  • shumen
Моя събраха пари и подаръка за госпожата ще е от целия клас.

# 624
Най-лесно е подарък за момче - книга или игра.

# 625
Нашите деца няма да си разменят подаръци в училище, но пък в школата по английски, да.
Когато не знам какво да подаря подарявам ваучер от някоя книжарница.

# 626
Нашите деца ще си разменят подаръци, теглили са листчета с имена. Естествено после да си ги разменили, да подаряват кой на когото иска. Едно време класната на голямото ми дете (в МГ) им правеше листчетата с функции и в деня на размяната на подаръците разбираха кой на кого ще подарява... 😁

# 627
  • shumen
И нашите са теглили и каза,че не са си ги разменяли уж,но малко ме съмнява.
По ЧП днес им е дала контролните да ги видим и да ги върнат утре подписани.Е,моя как да няма 4 като е допуспал глупави грешки,а на два въпроса е забравил да напише вярното,а ги знаел.
По Математика пък 5 и то защото пак е допуснал елементарни грешки,но най глулавата е 9-5=3.Е,как да не се ядосвам.

# 628
В крайна сметка и нашите ще си разменят подаръци.
Казали са си кой на кого ще подарява. Дори са си казали какво искат 😃, което улеснява избора. До 15-20лв трябва да са подаръците.

# 629
  • там където има винаги вятър
В крайна сметка и нашите ще си разменят подаръци.
Казали са си кой на кого ще подарява. Дори са си казали какво искат 😃, което улеснява избора. До 15-20лв трябва да са подаръците.

И нашите ще си разменят, до 20 лв. Но жребият е бил само момче или момиче, а кой ще е, ще каже класната на самото тържество. На момче има да подарява.

До сега така беше - детска работа, не могат да пазят тайна Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт