Петокласници-2023/2024

• 31 356
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
При нас никакви шкафчета няма. И гуменки, и материали за рисуване дори си разнася. Единствено по Музика госпожата предложи да си оставят по една папка с нещата в училище. Всички други неща си ги разнася. В четвъртък раницата е ужасно тежка. Аз едва я вдигам.  Коментирате учене онлайн...от дигиталната раница ли имате предвид? Още не съм разгледала тази за 5 клас, но за 1 клас  учебниците в дигиталната раница са различни от тези, които ползва дъщеря ми в училище.
Какви са отзивите от олимпиадата по математика ?

# 601
  • на последния етаж
Относно раниците - знаете ли дали в 6-ти клас олекват малко или пак е същото? Много е тежка и нашата, а пътува доста с автобус и е гроги детето. Ще започнат да я болят кости, стави...
В осми клас олекват...

# 602
А в 9-ти ходят само с една тетрадка Satisfied

# 603
Че то се учи основно 5-7 клас... Послееее вечееее...

# 604
За мен приемлив вариант е МОН да осигурява допълнителни учебници, които да си седят в училище. По един на чин е достатъчен. Дори на местата, където е кабинетна система, може от всички класове да се ползват едни и същи. Като искат учебници в час да има, но да не ги мъкнат децата..

# 605
  • Варна
Е, това няма как да стане и за мен не е логично. Дават безплатни учебници, осигуряват безплатна електронна версия, да искаме още едни хартиени без пари… малко е прекалено. В крайна сметка безплатен обяд няма, всичко се плаща от бюджета, демек от всички нас. Нека не искаме дублиране на разходи.

# 606
Ние също нямаме шкафчета. Някои родители пращат децата си с втора раница. На родителска среща се постави въпроса - осигуряват общи шкафове с ключ в една от учителките. Е, това нормално ли е? Имаш нещо като шкаф, ама нямаш ключ 🤔🤔🤔.

# 607
  • Където морето целува небето...
Защо имам спомен, че имаше някаква наредба за осигуряване на шкафчета за всички до 7 клас.. Трябва да се провери и да се изисква от училището.

# 608
Има училища, които осигуряват втори комплект учебници за начална степен. За нагоре не знам. Най-вероятно самите училища си ги плащат, едва ли са подарък от МОН.
За олимпиадата - доволен е. Не е сигурен в някаква подточка, ама проверявал, проверявал, до края стоял. Сигурен е, че ще мине на следващия, да видим.

# 609
  • shumen
При нас втори комплект учебници няма.Отделни тетрадки нямат по  нищо за домашно,сборници и учебни тетрадки също.Дори по Български и Литература пишат в една тетрадка и пак ранецата е тежка.
Моя каза,че задачите от олимпиадата били много трудни и имало и уж умножение и деление на дроби,а те още не били взели.

# 610
Моята каза, че само една подточка я е затруднила и не я решила. Другите имало и трудни и лесни, но била доволна от себе си. Имало делене на дроби, което не са взимали, но според нея се справила.
Аз не залагам много надежди, каквото това.

# 611
  • Варна
Вашите ще си разменят ли подаръци? Дайте идея за момче. Всеки път момче му се пада на моя, ееееее, писна ми Crazy За момиче някоя коледна джунджурия и готово, а за момче нямам никаква идея. Честно, писна ми от тези коледни подаръци, натоварват ме. Мразя да измислям.

# 612
  • София
Няма точно да разменят подаръци, ще се закупят дреболии за целия клас (не знам, дали ще са еднакви) и моят ще ги раздаде в ролята на Дядо Коледа.
Миналата година получи подложка за мишка и нещо сладко, не помня вече какво.
За момче според мен също става нещо коледно - чорапи, чаша + шоколад. То зависи и от бюджета.

# 613
Подарява на момиче, което обича да чете. Та - книга и чорапи на книги 🙂 исках коледни чорапи, но не ми хванаха окото. Други идеи са игри с карти, портфейл (в озон гледах нелоши, от сгъващите се с лепенки), енциклопедия, различни кубчета или други главоблъсканици, чаша и лакомство, зависи какво харесва.

# 614
  • shumen
Моя ще си подаряват.На момче ще подарява.Купихме чантичка за през кръста и един снежен човек сувенир.Пъзел,топка,коледни джунджурии е получавал досега.

Общи условия

Активация на акаунт